LinkedIn'de Öne Çıkma Yolları

Linkedin, sizlerinde bildiği gibi özellikle profesyonel sosyal ağ olduğu ve iş dünyasından bir çok profesyonelin yer aldığı için diğer sosyal ağ platformlarından keskin bir şekilde ayrılıyor ve kullanıcıların yaptıkları paylaşımlarda net olarak ciddilik ve profesyonellik havası estiği görülüyor. Özellikle iş dünyasından bir çok insanın bir arada bulunması, kullanıcıları "Acaba bir iş fırsat yakalayabilir miyim?" düşüncesine de itiyor. Bu da direkt olarak platformda "ön plana çıkmak" ve "arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak" olgusunun önemini artırıyor.


İşte bende bu yüzden sizlerle ufak bir yazı paylaşmak istedim. 7 adımda profilinizi güçlendirmeniz için gereken ipuçlarına başlayalım isterseniz:

1 - Anahtar Kelimeleriniz Olsun

Profilinizde kariyeriniz ve kariyer planlamanızla ilgili anahtar kelimelerinizi belirtin. Özellikle arama sonuçlarında görünmenize olanak sağlayacaktır. Yani daha önce bir muhasebe şirketinde çalışmışsanız ve kariyer hedeflerinizi bu yönde planlamışsanız profil bilgilerinize de bununla ilgili anahtar kelimeler paylaşmanız sizi aramalarda ön planda tutacaktır.

2 - Gerçek Olun

Özellikle başta Twitter olmak üzere Facebook ve Google+ gibi sosyal platformlarda insanlar özellikle markalarını tanıtmak için profillerinde markalarının isimlerini ya da parodi hesap açmayı tercih ediyorlar. Ancak Linkedin'de bu tarz profiller hiç hoş karşılanmıyor zira burası yazının başında da dediğimiz gibi profesyonel bir platform ve burada gerçek olmak ve ciddi olmak çok önemli... Bu yüzden kullandığınız profil fotoğrafınız, profil isminiz ve çalışma hayatınızdaki konumunuz gerçek hayattaki ile aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Sonuçta işveren, mülakata Bugs Bunny'i ya da Joker'i çağırmak yerine gerçek fotoğrafı olan birilerini çağırmayı tercih eder. Bunun yanı sıra profil fotoğrafı eklemeniz, profilinizin görüntülenme oranını 7 kat artırıyor.

3 - Profil URL'nizi Düzenleyin

Linkedin'de profil açtığınızda profilinize ulaşmak isteyenler "http://linkedin.com/pub/john-doe/4a/z89/145/" şeklinde bir  URL kullanmak zorunda kalacaklar, bu da çok profesyonel ve pratik olmayan bir durum. O link yerine "http://linkedin.com/in/johndoe" gibi bir URL kullanmak her zaman size fayda sağlar. Kısa, basit ve akılda kalıcı bir URL her zaman işinize yarar.

4 - Aktif Olun ve Sizinle İlgili Paylaşımlara Katılın

Özellikle profilinizi açıp beni neden takip etmiyorlar ya da neden görünmüyorum gibi düşüncelere kapılmayın. Sonuçta siz aktif olmalısınız ki insanlar sizi takip etsin ve sizinle iletişime geçsinler. Düzenli aralıklarla sektörünüzle ilgili haberler, makaleler ve içerikler paylaşın. Bu sizi öne çıkaracaktır. Ayrıca diğer kullanıcılarla etkileşim de olun ve tartışmalara katılın. sonuç olarak sürekli konuştuğunuz biri mi yoksa sadece selam verdiğiniz biri mi sizi daha çabuk hatırlar. Kendinizi hatırlatın...

5 - Bağlantı Kurun

Sektörünüzle ilgili kişileri arayın ve onlara bağlantı daveti gönderin. Size benzer kullanıcılarla bağlantılarınız olursa aramalarda öne çıkarsınız. Bunu yaparken tabi ki nereden geldiğinizi sakın unutmayın. Linkedin özellikle daha önceden tanıyor olabileceğiniz ya da mail adresinizdeki ekli kişileri tanıdığınızı ve onları eklemeniz gerektiğini düşünüyor ve buna çok önem veriyor. Bağlantı eklerken olabildiğince tanıdığınız kişilerin çok olmasına dikkat edin.

6 - Linkedin Gruplarına Katılın

Gruplara katılın ve tartışmalar başlatın. Gruplarda aktif olmanız diğer kullanıcılarla olan etkileşimleriniz açısından oldukça önemlidir. Sonuçta grupları meslek odaları gibi düşünün. Bir grupla sizinle aynı sektörde yer alan bir çok kişi yer alır ve tartışmalar başlatmanız bu açıdan çok önemlidir.

7 - Çalışmalarınızı Ön Plana Çıkarın ve Profilinizi Doldurun

Daha önceden yapmış olduğunuz tüm profesyonel çalışmalarınızı ön plana çıkarın. Bu çalışmalar sadece para kazandıklarınız olmasın. İşe başvururken her ne kadar eski işlerinizin sizleri öne çıkaracağını düşünsenizde gönüllü olarak yaptığınız çalışmalarda bir o kadar önemlidir. Sosyal sorumluluk projelerine ve gönüllülük odaklı çalışmalara yatkın olan bireylerin çalışma arkadaşlarıyla sorun yaşamalarının azaldığı da göz ardı edilemez bir gerçektir. Buna ek olarak profilinizi de tam olarak doldurmaya da özen gösterin. Profilinizin dolu olması sizi öne çıkaracak büyük bir etkendir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski