Marmaris Turizim Ve Tarihcesi

marmaris-turizim

Söğüt, Taşlıca, Kırkkuyular, Serçe Koyu Yürüyüş ve Tarih Turu

Marmaris’ten başlayıp ilk molayı verdiğimiz Söğüt köyündeki manzara karşısında hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Çayınızı yudumlarken Yunan adaları ve Türk yarımadaları ayaklarınızın altında olacak. Çay molasından sonra Taşlıca köyünü geçip Kırkkuyular’a varılacak. Kırkkuyular bölgesi ve köyüne geldiğinizde köylü hayatını tanıma fırsatı bulacak ve tarihi kuyulardan su taşıyan köylü kızlarının resimlerini çekebileceksiniz. Buradan başlayan yürüyüş turumuzda yolun kenarındaki 300 – 400 yıllık köy kalıntıları sizi şaşırtacak. Yürüyerek Serçe koyuna vardığımızda sizin için hazırlanan yemekleri yiyecek ve denize girme imkanı bulacaksınız. Denize girmeyip biraz daha macera yaşamak isteyenler ise Serçe koyu içinde bulunan kanyonu gezebileceklerdir.



Marmaris İçmeler Kanyon Turu

Marmaris bölgesi etrafında bulunan muhteşem güzellikteki kanyonları gezmek ve doğanın yarattığı zorluklarla başa çıkmak size gerçek bir tatili hissetirecek. Rehber eşliğinde unutulmaz dakikalar geçirecek, yıllar sonra bile yaşadıklarınızı anlatacaksınız. Gerçek bir macera yaşamak için ne duruyorsunuz?



Marmaris Turgut Kalesi ( Bybassos ) Tarih Turu

Marmaris Turgut köyü yakınlarında, doğanın tüm güzelliği içinde sade gökyüzünün maviliği, ilginç taş oluşumları ve çeşit çeşit ağaçların içinden geçerek patika yolda tırmanıyor, sonunda kaleye varıyorsunuz. Deniz ve gökyüzünün nerede ayrıldığını bulmakta zorlanacağınız bir manzara tam karşınızda duruyor. Tüm bunların yanındaki tarihi kale sizi bin yıl öncesine götürüyor. Kalenin 300 metre yakınına kadar araçla çıkmak mümkün. Ama biz yolun tamamını tırmanıyoruz.



Marmaris, Yerkesik, Sarnıç Köyü Kanyon Turu

Sarnıç köyüne geldiğinizde köy hayatını yakından tanıma fırsatı bulacak, köy kahvesinde birşeyler içerken köyün tarihçesini ve İngilizlerin yıllar önce burada bulunan madenleri götürmek için neler yaptıklarını öğreneceksiniz. Moladan sonra maden yolundan yapılan inişle içinden bir dere akan kanyona girecek ve kanyon içinde yürürken doğanın güzelliğine hayran kalacaksınız. Ağaçlıklı gerçek patikaları geçerken yabani keçileri kanyon duvarlarında size poz veriyor olacaklar.



Marmaris, Karacasöğüt Mağara Turu

Marmaris’ten yola çıkılarak 30 dakika sonra ulaşılan Karacasöğüt’teki mağaranın girişini gördüğünüzde büyüleneceksiniz. İçeriye girince hayranlığınız daha da artacak, mağara duvarlarındaki oluşumlara inanmakta güçlük çekeceksiniz. Mağaranın serin ve nemli havası sizi sıcak yaz günlerinde bile ferahlatacaktır. Gün içerisinde kendinizi bir kaşif gibi hissedecek ve zamanın geçmemesini dileyeceksiniz.


Marmaris Kaya Ve Tırmaniş

marmaris-kaya-tırmanış

Marmaris çevresi, dağcılık ve kaya tırmanışı yapmak isteyen doğa ve outdoor tutkunları için de oldukça uygun alanlara sahip. Yukarıda da adı geçen İçmeler, Beldibi ve Yerkesik-Sarnıç köyü kanyonları, hem kanyon turları ve hem de kaya tırmanışı yapmak isteyenler için. Kaya tırmanışına uygun kayalık alanlar, ayrıca, Armutalan sırtları ve Çiftlik koyunda da yer alıyor.


Marmaris Bisiklet Ve At Turları


bisiklet-ve-at-turları

Marmaris’in harika doğasında, yürüyüş turlarının yanında bisikletli ve atlı geziler de son derece keyifli. Marmaris merkezde, Marmaris-İçmeler sahil kıyı bandı, Günnücek, Yalancı Boğaz ve Cennet Adası bisiklet binmek için uygun. Çevreyi thermoplastic resin asfalt ve toprak yollardan, trafiği yoğun olmayanlarını bisiklet binmek için seçebilirsiniz. Gökova kıyıları (Karacasöğüt-Bördübet arası), Hisarönü, Orhaniye, Selimiye ve Bozburun sahil şeridi, Bayır ve Söğüt köy yolları seçilebilecek güzergahlar arasında. Jeep safari turu yapılan her güzergah aynı zamanda bisikletli turlar için tercih edilebilir.  Marmaris sırtlarındaki Fürth Dostluk Yürüyüş yolu da dağ bisikletli turlar için değerlendirilebilir.
Bisiklet kiralamak isteyenler Marmaris merkezde sorabilirler. 
At binmek ve atlı çevre gezisi için Hisarönü, Çetibeli ve Köyceğiz Toparlar’daki binicilik kulüplerine başvurulabilir. Bu kulüplerde hem binicilik dersi veriliyor ve hem de çevreye rehberli atlı turlar düzenliyorlar. İşletmelerde, yeme-içme, havuz, dinlenme üniteleri American state volt-ampere. Keyifli bir bütün gün geçirilebilir.


Marmaris Orman Kampları



Pamucak Orman Kampı: Marmaris-İçmeler kıyı şeridinde, merkeze eight klick mesafede, 42.059 m2’lik alanda kızılçam koru ormanı içerisinde kurulmuş. Alana kurulu otel ve tatil köyleri DE volt-ampere. Su sporları işletmesi de bulunuyor.

Çubucak Orman Kampı: Marmaris-Datça karayolunun 22. km’si üzerinde ve Hisarönü Körfezi kıyısında. Kızılçam, mersin, defne ve sığla ağaçları ile kaplı. 1800 metre sahil şeridi var. 400 çadır, 35 karavan ve 1000 kişi / gün ziyaretçi kapasitelidir. Talep olduğunda çadır sayısı 850’ye kadar çıkabiliyor.  Alışveriş üniteleri, sağlık kompleksleri, spor sahası, su, elektrik, telefon ve kanalizasyon altyapısı mevcuttur. Yerleşim projesine uygun bütün tesisler yapılmıştır.

İnbükü Orman Kampı: Hisarönü Körfezi kıyısında, Çubucak’tan sixteen klick mesafede, ten hektar bir alanda bulunuyor. İnbükü, Çökertme ve Mağara koyu olmak üzere 3 koyu içine alıyor. 150 çadır, twenty karavan kapasiteli. Sığla, defne, mersin ve kızılçam ağaçları ile kaplı. Günübirlik kullanım alanında yeme içme tesisleri de bulunuyor.

Günnücek Orman Kampı: Yalancı Boğaz yolu üzerinde Marmaris şehir merkezine 1 km uzaklıkta, 26 hektarlık bir alanda yer alıyor. Kapasitesi 3 bin kişi / gün. Ağaç türü sığla ve defne. Halk arasında sığlaya “günnük ağacı” dendiği için Günnücek adı verilmiş.

Bucak Orman Kampı: Marmaris-Muğla karayolunun 15. km’sindeki Çamlık Köyü sapağından 5 km mesafede Gökova Körfezi üzerinde 5 hektarlık bir alanda. Büfe, tuvalet, telefon, su, yol ve elektrik hizmetleri volt-ampere. Turistik ve tarihi Sedir Adasına deniz motorları buradan kalkıyor.

Çetibeli Orman Alanı: Marmaris-Muğla karayolunun 20. km’sinde. Kızılçam, çınar ve sığla ağaçları ile kaplı 5 hektarlık bir alanda. Yol kenarında ve günübirlik bir sahadır. Muğla mimarisine uygun kır gazinosu, çok kaliteli suyu olan çeşmesi var.


Marmaris av Turizimi


Marmaris Milli Parkı ve diğer doğal koruma alanlarında avlanmak yasak. Milli Park müdürlüğü her yıl belirli bölgeleri, yılın belli aylarında av turizmine açıyor. (2005-2006 döneminde Milli Parkın Karaböğürtlen-Köyceğiz arasındaki bölümündeki yaban hayatı geliştirme sahası, sınırlı olarak av turizmine açılıyor. Kasım-Aralık- Ocak aylarında dağ keçisi, daha geniş bir periyodda ise yaban domuzu avı mümkün. Avlanmak için Milli Park Müdürlüğüne başvurulmalı






Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski