Facebook yüklediğiniz her fotoğrafı analiz etmek ve kataloglamak için AI kullanıyor

Facebook yüklediğiniz her fotoğrafı analiz etmek ve kataloglamak için AI kullanıyor



Perşembe günü Instagram ve WhatsApp'ı da etkileyen bir Facebook kesintisi, bazı Facebook kullanıcıları için şaşırtıcı bir gelişme olabileceğini ortaya çıkardı: şirket, sunucularına yüklediğiniz her fotoğrafın içeriğini kataloglamak için yapay zeka (AI) kullanıyor. Her. Tek. Fotoğraf.



Facebook kesintisi sırasında, fotoğrafların yüklenmesi her şeyden daha uzun sürdü ve Facebook, Instagram ya da Facebook’un AI’nın fotoğraflarını analiz edip katalogladığı, WhatsApp’a giriş yapan herkese netleşti:




Mükemmel veya süper karmaşık olmayabilir, ancak Facebook’un ihtiyaçları için çalışıyor.


Bu, sizi fotoğraflarda etiketleme ve yüz tanıma özelliğini kullanmaya ikna etmeye çalışan bir şirketin sırrı değildir. Bu özellikler, bilgisayar görüntüleri okumadan ve içerdiklerini tanımadan çalışamaz. Ayrıca günümüzde standart bir uygulamadır, çünkü birçok teknoloji firması bir fotoğrafçılık bileşenine sahip uygulamalarda daha iyi özellikler sunmak için nesneleri, insanları ve fotoğraftaki yerleri tanımlamak için AI kullanmaktadır.




Ancak, Facebook bunu yaptığı için hemen akla gelen açık bir soru var: Facebook, kullanıcılarına sundukları reklamları daha iyi hedeflemek için kullanılabilecek içerik için bu fotoğrafları araştırıyor mu? Facebook, Facebook'ta olsun veya olmasın, internette dolaşan herkesden büyük miktarda veri toplar; bu nedenle, kullanıcı fotoğraflarından okuduğu bilgilerin diğer kullanıcı verilerine de kolayca bağlanabileceğini varsaymak güvenlidir. Bununla birlikte, Facebook bu noktada hiçbir şeyi onaylamadı.

Sizden bile istemeden, hayır, bu tercih edemeyeceğin bir şey değil. Facebook bu görüntüleri kataloglamaya ve süreç içerisinde AI makinesi öğrenmesini geliştirmeye devam edecektir. Yapabileceğiniz şey, Facebook'un sizi fotoğraflarda otomatik olarak etiketlemek için yüz tanıma özelliğini kullanmasını engellemek; bu, başkalarının özelliği size karşı kullanmaması için kesinlikle yapmanız gereken bir şey.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski