SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Eğer SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Sorusunun cevabını arıyorsanız, her kafadan çıkan sesi ve bilgi kirliliğini unutup bu yazıya odaklanın.

SEO uyumlu makale yazma amacınız, kaliteli içerik üretmek hedefinin önüne geçmemeli. Makale yazarak para kazandığınızı varsayalım, hatta makale satın aldığınızı düşünelim. Elimizdeki makale %100 SEO uyumlu ve özgün olsun. Kendinizi internette gezinen biri olarak düşünün. Bilgi almak amacıyla veya öylesine dolaşıyorsunuz. Sizin için hangi bilgi? Yada içerik değerli olur?

Önceliğimiz aradığımız cevaba net bir yanıt bulmak olacaktır. Peki, yanıtı ilk birkaç cümlede bulduk diyelim. Makaleyi de okunmaya değer olarak görmedik. Girdiğimiz sayfayı fazla kalmadan kapatıp terk ettiğimizde o adresin bizim için değeri kalmayacak. Adeta bize lazım olanı, alıp çıkacağız ve yüzüne bile bakmayacağız. Evet, içerik SEO uyumluydu, başlıklar ve anahtar kelimeler için gereken düzenleme yapılmıştı, özgün ve benzersizdi. Ama bizi fazla ilgilendirmedi.

Kaliteli SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Kaliteli, SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Sorusunun yanıtını teknik detaylardan öğrenmek istiyorsanız buna çarçabuk ulaşabilirsiniz. Bilgi değerlidir ancak sonuna kadar okunan her bilgiye ait içerik eşsizdir. Sakın teknik detayların önemsiz olduğu kanısına varılmasın. Neticede arama motorları, bu öncelikler sayesinde içeriklere ulaşır ve onları sıralamaya tabi tutar. Emin olun ne olursa olsun, içeriğe misafir olan ziyaretçinin dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Bunu yapay olarak da yapabilirsiniz, doğal olarak da. Yakın gelecekte içeriklerimize, makalelerimize ulaşan arama motoru yapay zekâları, teknik kurnazlıkları fark edeceklerdir. Bu durumda birçok web adresi ve içerik, çöp yığını olarak arka sıralara itilecek. Geriye kendini okutturan makaleler kalacak. Gelelim yazarlar açısından bakıldığında, arama motorunun makaleyi kolay bulacağı birkaç detaya.

Teknik Olarak Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bilinmesi gerekenler:

  • Anahtar kelimenin kullanım yerleri ve kullanım oranı
  • Makale başlığının ve alt başlıkların önemi
  • Kelime sayısı
  • Ve kopya içerik olmamasıdır.

Anahtar kelimemiz, kalın yazı ile yahut yatık veya altı çizgili olarak yazılmalı. %’de 1 ila 3 arasında abartılmadan kullanılmalı. Her paragrafta kullanılması en doğrusudur. Anahtar kelimenin ilk 100 kelime içerisinde ve son 100 kelime içerisinde kullanılması tavsiye edilir. Bir makale, en az 300 kelimeden oluşmalıdır. Okunması için varsayılan maksimum kelime sayısı 450’dir. Anahtar kelimelerin abartıldığı içeriklerin değeri düşüktür. En güzeli, her paragrafta sadece 1 kez kullanılmasıdır.

Makale başlığı anahtar kelimeyi içermeli. En doğrusu, anahtar kelime yâda kelimelerin, başlık olması veya başlık içerisinde kullanılmasıdır. Eğer ilk paragraf, anahtar kelime ile başlarsa daha harika olur. Başlık büyük harflerle, alt başlıkların küçük harflerle kalın yazı tipinde yazılması güzeldir. 3 adet alt başlıktan fazlasına gerek yoktur. Paragrafların girintisiz, yani soldan boşluk bırakılmadan yazılması beklenir. Eğer, SEO uyumlu makale nasıl yazarım? Diyorsanız; alt başlıkların anahtar kelimeden türetilmesinin, eşsiz değeri olduğunu tüyo olarak vermek gerek. Zaten kopya içeriklerle bir noktaya varılmayacağını herkes bilir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski