iOS 7 iMessage sorununa çözüm

Eğer iOS 7′de sorunlar yaşıyorsanız haberimizde göz atmalısınız.
Herkesin büyük merakla beklediği iOS 7, yeniliklerin yanında birçok sorunu da beraberinde getirmesiyle birlikte birçok kullanıcı hayal kırıklığına uğramıştı. Stabil ve sorunsuz bir mobil işletim sistemi olan iOS, yeni sürümü ile bu niteliklerini bir nebze dahi olsa yitirmişti.
Son günlerde bazı iPhone ve iPad kullanıcıları, iOS’in kendi uygulamalarında yaşanan çökme sorunları ile karşılaştığı ortaya çıktı. Genel olarak baktığımız bu sorunların iMessage ve iTunes Store’da meydana geldiğini söyleyebiliriz. Sizler için bu haberimizde belli başlı iOS 7 sorunlarını manuel yani el ile nasıl düzeltebileceğinizi anlatacağım.
iMessage çalışmıyor!
iOS 7, daha modern tasarımı ve birçok yeni özelliğiyle birlikte bazı sorunları da beraberinde getirdi. Bazı kullanıcılar pil performansından memnun değil, bazıları telefonlarının yavaşlamasından şikayetçi. Şimdiye kadar bazı dönemlerde iMessage’ın servis dışı kalmasından ötürü mesajların iletilmediğine çok defa şahit olduk. iOS 7′deki iMessage sorununda da aslında sonuç aynı; yani mesajlar iletilmiyor; ancak ilginç şekilde bu sorunla karşılaşanlar, çevrelerinden ise iMessage mesajı alabiliyor. Dahası iMessage ayarlarında “iMessage kullanılmadığında SMS olarak gönder” seçeneği aktif olmasına rağmen iMessage üzerinden gönderilemeyen mesajlar SMS olarak da gönderilmiyor. Ancak kullanıcının mesaj üzerine dokunup SMS olarak göndermeyi manuel olarak seçmesi halinde operatör kanalı kullanılıyor. Tüm bu parçaları birleştirdiğimizde ortaya şu gerçek çıkıyor: sorun iMessage servisinden ziyade iOS 7′nin yazılım tarafıyla ilgili.Aslında iMessage sorunu tüm iOS 7 kullananların etkilendiği bir problem değil; fakat bu sorundan muzdarip olanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. İşin ilginç tarafı ise bu sorundan etkilenenlerin sayısı iOS 7.0.2 güncellemesiyle birlikte çok daha artmış durumda.Sorunun giderilmesiyle ilgili Apple’dan herhangi bir açıklama gelmiş değil. Haliyle soruna bir bir çözüm bulmak da kullanıcılara kalmış durumda. Aslında sorunun tam çözümü için Apple’ın bir iOS 7 güncellemesi yayınlaması gerekiyor. O güne kadar da iOS’in ağ ayarlarını sıfırlayarak soruna geçici bir çözüm getirebiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken birkaç işlem var:
Ayarlar > Mesajlar’ dan iMessage’ı kapatın
Ayarlar > Genel > Sıfırlama menüsü altından “Ağ Ayarlarını Sıfırla”‘yı seçin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. (Sıfırlamanın tüm kayıtlı Wi-Fi şifreleri gibi kablosuz ağlarla ilgili verileri sildiğini unutmayın)
Sıfırlama tamamlandıktan sonra Ayarlar > Mesajlar’ a gidip iMessage aktif değilse aktifleştirin.
Bunları yaptıktan sonra iMessage servisini sorunsuz şekilde kullanmaya başlıyorsunuz. Bu yöntem sorunu çözse de sorunun yeniden ortaya çıkmayacağını garanti etmiyor. Fakat en azından sorunun çözümü için Apple’ın yayınlayacağı bir iOS güncellemesine kadar kullanıcıları bu dertten kurtarmayı başarıyor.
20131003-144040.jpg
iTunes Store açılmıyor!
Apple’ın müzik ve film satın alma servisi iTunes Store uygulamasının, bazı iOS 7 yüklü cihazlarda çöktüğü ve daha sonra da hiç açılmadığı ortaya çıktı. Cihazı kapatıp açtıktan sonra bile düzelmeyen bu sorunu iki adımda çözebilirsiniz.
İlk olarak ana ekran tuşuna iki defa tıklayarak görev yöneticisini açıp iTunes Store uygulamasını kapatın.
Daha sonra ana ekranda bulunan Müzik uygulamasını açın ve sol üst tarafta bulunan “Mağaza” butonuna tıklayın. Bu işlemlerden sonra iTunes Store uygulamasında çökme sorunu yaşamayacaksınız.
20131003-144206.jpg
iOS 7′de uygulamaların anlık bildirimlerinin, bildirim merkezinde görünmemesi ve cihazda gözle görünür yavaşlama sorunlarını maalesef ki cihazı sıfırlamadan el ile çözmek mümkün değil.
Cihazınızı sıfırlamak için; iTunes 11.1 sürümünü bilgisayarınıza indirin. Daha sonra bilgisayarınıza bağlı olan iPhone veya iPad’inizi “Geri Yükle” seçeneğini kullanarak sıfırlayın. Bu sıfırlama işleminden önce “Yedek” almayın sakın unutmayın.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski