Mac’in açılışı nasıl hızlandırılır ?

Mac’inizi kapatıp açtığınızda bazen bir şeyler yapmak için biraz fazla beklemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bunun temel sebebi de açılışta çalışan uygulamalar. Bu yazıda Mac’inizin açılışında çalışan uygulamaları nasıl bulacağınızı, ve bunları nasıl iptal edebileceğinizi paylaşmak istiyorum.

Mac’imin açılışında çalışan uygulamaları neden azaltmalıyım?

20131223-183817.jpg
Bir çok uygulama bilgisayarın açılışında kendisinin otomatik olarak çalıştırılmasını ister ve hatta açılışta çalışan uygulamalar listesine adını yazdırır. Bazı uygulamalar için bu faydalı olsa da, bir çoğu boş yere sistem kaynaklarını kullanmaktan başka bir işe yaramaz.

Mac’inizin açılışında bir yavaşlık hissediyorsanız, açılış süresini kısaltmak için ilk bakacağınız yer de burası, yani Mac’inizin açılışındaki uygulamalar olmalı.

Açılışta çalışan uygulamaların listesini ne kadar azaltırsak, Mac’iniz o kadar hızlı şekilde açılacak ve kullanımınıza hazır hale gelecektir.

Mac’imin açılışında hangi uygulamalar çalışıyor?

Mac’inizin açılışında hangi uygulamaların çalıştığını görebilmek için aşağıdaki adımları izlemenize fayda var.

1. Sistem Tercihleri” içerisinden “Kullanıcılar ve Gruplar”ı seçiyoruz.

20131223-183929.jpg
2. Sol taraftan kendi kullanıcımızı seçiyoruz.

3. Sağ taraftan “Oturum Açma Öğeleri” sekmesine tıklıyoruz.

4. Böylece hemen aşağıda karşımıza Mac’inizin açılışında çalışan uygulamalar listeleniyor.

20131223-184207.jpg
Bu uygulamaların açılışta çalışmasını nasıl engellerim?

Genelde aklımızda geçen ilk şey, ya da Windows’tan bir alışkanlık ile uygulamaların solundaki kutucuktaki işareti kaldırmayı düşünebiliriz. Ancak bu sadece uygulamanın gizlenmeden çalışmasını sağlıyor.

Buradaki uygulamaların Mac’inizin açılışından kaldırılabilmesi için önce seçilmesi, ve ardından aşağıdaki eksi (-) butonuna tıklanması gerekiyor.

20131223-184353.jpg
Eksi (-) butonuna tıkladıktan sonra uygulama bu listeden silindiyse, artık Mac’inizin açılışında çalışmayacak anlamına geliyor. İşte bu kadar basit.

Açılışta kaç uygulama çalışmalı?

Açıkçası bu tamamen kişisel bir tercih. Ancak benim önerim her zaman için açılışta çok çok az uygulama çalıştırılması. Böylece Mac’iniz her açıldığında hızlıca istediğinizi yapabilirsiniz.



Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski