Touch ID performansını arttırmak

Çok sık kullanılan parmak izi okuyucusunun performansını tekniklerle çok daha fazla verimli hale getirmek. Daha doğrusu cihaz parmak izinizi ilk seferde tanımayabilir ve bir kaç kez denemenize sebebiyet verebilir. Tabi hızlı bir şekilde ekran kilidini açmaya alışanlar için bu durum rahatsız edici hal almaya başlar. Ben de biraz araştırma ve bir kaç işlemden sonra paylaşıcaklarımla cihazınızın parmağınızı tanıma performansını eskisinden daha iyi hale getirebilirsiniz.

Öncelikle aynı parmak izinden birden fazla Touch ID kaydı oluşturun.

iPhone 5s’inizin Home (Ana Ekran) tuşunun kirlenmesinden ötürü parmak izi okuyucunun performansı düşmekte ve parmak izimizi ilk seferde tanımamakta. Eğer Home tuşunu ara ara nemli bir bezle temizler ve hemen güzelce kurularsanız eski gibi çalıştığını göreceksiniz. Ama çok daha iyi performans, yani parmak izinizi her denemede mutlaka tanımasını istiyorsanız, o zaman aynı parmağınızı iki defa tanıtmak en iyi çare oluyor.

Apple, aynı parmağı birden fazla kez tanıtmaya izin verdiği için Home tuşuna basmada en fazla kullandığımız parmaklarımızı ikişer defa kaydettiğimizde, Touch ID kullanımı çok daha başarılı hale gelmekte.

20131215-140509.jpg
Bu işlemin ne kadar faydalı olduğunu da, fotoğraftaki (Ayarlar – Genel – Touch ID ve Parola – Touch ID) menüdeyken Home tuşuna farklı şekillerde koyarak görebilirsiniz. Çünkü hangi kaydın hangi parmak izine ait olduğunu sonradan görebilmeniz için parmağınızı koyduğunuzda, ilgili kayıt yanıp sönüyor. Aynı parmak için birden fazla kayıt yapıp, sonra da yukarıdaki denemeyi yaptığınızda hep aynı kaydın yanmadığını göreceksiniz.

Bu arada maksimum 5 parmak izi tanıtabildiğimizi de hatırlatmakta fayda görüyorum. Yani üç ayrı parmağımızı ikişer defa tanıtma imkanımız yok. Birden fazla kayıt için en çok kullandığınız iki parmağı seçmeniz gerekecek.


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski