iOS 7.1 için Jailbreak yapıldı !!

Apple’ın güvenlik açıklarını kapattığı iOS 7.1 de Jailbreak’lendi! iOS 7.1 yüklü iPhone 4s’e Jailbreak yapıldı ancak Jailbreak aracı yayınlanmayabilir.

Apple mobil işletim sistemi iOS 7 için geçtiğimiz aylarda büyük çaplı bir güncelleme yayınlamıştı. Sistemde yaşanan sorunları çözen bu güncelleme Jailbreak işlemine imkan tanıyan güvenlik açıklarını da kapatıyordu. Hatta ilk etapta iOS hackerları Jailbreak isteyen kullanıcıların iOS 7.1 güncellemesini yüklememesini defalarca dile getirmişti.
Jailbreak aracı yayımlanmayabilir

20140328-233910.jpg

Ancak iOS 7.1′de de bu işleme imkan sağlayan bir açık bulundu. Şimdilik sadece iPhone 4s’te yapılan iOS 7.1 Jailbreak işleminin son kullanıcıya sunulup sunulmayacağı konusunda tartışmalar var. @winocm Jailbreak işlemini gerçekleştirdiğini açıklasa da @iH8sn0w Jailbreak aracının yayınlanmayacağını daha başka planlarının olduğunu belirtti.

iOS hacker’larıu tahminimizce buldukları açığı iOS 8′e veya yeni güncellemelere saklıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde tüm iCihazları kapsayan bir iOS 7.1 Jailbreak aracı yayımlanacak mı?


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski