Apple"ye Eski İPhoneleri Yavaşlattıgı için 26 Dan Fazla Dava Acıldı!

apple mahkemelil oldu


Dünyanın dört bir yanından eski iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlatmasından dolayı yada iOS 10.2.1’den itibaren kullanıma sunulan güç yönetim özelliği konusunda müşterilerine şeffaf davranmamasından dolayı Apple’a 26’dan fazla dava açıldı.

açılan davaların büyük çoğunluğunun Amerika’de olduğu görülürken, Amerika’yi Fransa ve İsrail benzer biçimde ülkeler takip ediyor.

Davaların pek çoğunda Apple’dan yavaşlatılan iPhone’lar için kullananların gaspedilen haklarının telafi edilmesi, ücretsiz pil değişiminin sunulması, iPhone’u yavaşladığından dolayı yeni bir iPhone alan kullanıcılara geri ödeme yapılması ve iPhone’u değiştirmeden cihazın iyi mi hızlandırılabileceği benzer biçimde daha şeffaf bilgilerin iOS’a eklenmesi isteniliyor.

iPhone-6s-Pil

iOS 10.2.1’i yayınlamasından sonra açıklama icra eden Apple, iOS 10.2.1 güncellemesi ile beklenmedik şekilde kapanan cihazların yüzde 75-80’indeki mesele çözüldüğünü duyurmuştu. sadece Apple, iOS 10.2.1’i piyasaya sürdüğünde güç yönetim özelliğinden hiç söz etmemişti. Bu da davacıların elini güçlendiriyor.


Primate Labs kurucusu John Poole, bazı iPhone 6 cihazlarının ve iPhone 7 cihazlarının, ani olarak iOS 10.2.1 ve iOS 11.2’den başlayarak performansının düştüğü istikametünde bulgulara ulaştığı test sonuçlarını açıklayarak Apple’ın güç idare özelliğini resmi olarak kabul etmesini elde etmiştı. Nitekim Apple, tüm müşterilerinden özür dileyerek eski iPhone modellerini pilin kimyasından kaynaklı sorunları çözmek için yavaşlattığını doğruladı.

Şirket, indirimli pil değişiklik programını kullanıma sunarak yanlışını telafi etmeye çalışıyor olsa da öfkeli kullanıcı rakamsı bir fazlaca fazla. zaten mevzuyla alakalı olarak dünya genelinde açılan dava sayısının 26’yı aşmış olması Apple için durumun ne kadar eleştiri düzeye geldiğinin bir göstergesi.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski