Apple"in Her Hareketi Android Telefon Üreticileri için Bitti mi?

Apple"in Her Hareketi Android Telefon Üreticileri için Bitti mi?


Apple, akıllı telefonu ilk alan ilk firma değil, ancak 2007'de pazara girdiğinde endüstriyi tamamen büyüttü. Nokia ve BlackBerry gibi şirketler o sırada işin en büyük isimleriydi ve bu şirketler şimdi eski canlarından. Gezegendeki neredeyse her akıllı telefonun o noktada bir klavye vardı ve dokunmatik ekranlılardaki kalemlere ihtiyaç duyuldu. Şimdi, gezegendeki neredeyse her akıllı telefon, on yıl önce Apple tarafından yaygınlaştırılan form faktörü ve dokunmaya odaklı kullanıcı deneyimi sunuyor.

Apple 2013'te iPhone 5'leri piyasaya sürdüğünde benzer bir şey oldu. Yine, Apple, bir parmak izi algılayıcısı ile açılabilen bir el cihazını piyasaya çıkan ilk akıllı telefon üreticisi değildi. Ancak bir kez öyle yaptı, dünyadaki diğer her akıllı telefon üreticisi, şık biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini telefonlarına eklemeye çalıştı. Apple'ın yıllar boyunca iPhone ile yapmış olduğu pek çok şey hakkında aynı şey söylenebilir ancak Android üreticilerinin Apple'ın önemli teknoloji geçişlerinin her birinin kopyalarını görme günlerinin sona ermesi ihtimal dahilindedir.


Apple, 2017 yılında, tamamen yeniden tasarlanmış onuncu yıldönümü iPhone'u sevmek için büyüdükleri Dokunmatik Kimlik teknolojisine sahip olmadığı için birçok taraftarına şok verdi. Bunun yerine, iPhone X, Face ID olarak adlandırılan yeni biometrik kimlik doğrulama teknolojisi özelliklerine sahiptir. Apple'ın yeni yüz tanıma özelliği Touch ID'den daha güvenlidir, ancak bazı durumlarda daha yavaş ve daha az kullanışlı olabilir. Daha da kötüsü, pek çok kullanıcının Touch ID'den daha az güvenilir bulması gerçeğidir, ancak daha iyi çalışması için Face ID'yi sıfırlamanın yolları vardır.

Her durumda, Apple yöneticileri, iPhone X'in piyasaya sunulduğu basın toplantısında sahnede çok açıktı. Apple, mobil kimlik doğrulamasının geleceği olarak Dokunma Kimliği değil, Face ID'yi görüyor. 2017'de tanıtılan diğer iPhone modellerinde Touch ID parmak izi sensörleri yer alıyor olsa da, söylentiler Apple'ın önümüzdeki Eylül ayında üç yeni iPhone modelini piyasaya çıkarmayı planladığını söylüyor ve hepsi Touch ID yerine Face ID ile tüm ekranlı tasarımlara sahip olacaklar.

Bu, geçmişteki Android telefon üreticilerinin kopyalamaya çalıştığı strateji ve teknolojideki önemli değişim türü. Ancak yeni bir raporda bu durum olmayabilir.

Kendi kaynaklarımız Samsung'un, güvensiz yüz tanıma teknolojisini Face ID ile rekabet edebilecek daha sofistike bir çözüm ile değiştirmeye çalışan işinde zaten zor olduğunu bize bildirdi. Ancak Samsung Samsung'tur. Ayrıca, Samsung'un parmak izi kimlik doğrulamasından vazgeçmeyi planladığına dair hiçbir şey duymadık; Apple'ın yaptığı gibi parmak izi kimlik doğrulamasından vazgeçmeyi planlıyor; ancak bunu, şirketin geriye doğru gittiği uzun bir çizgide en sonuncusu olarak kolayca görebiliyorum, Parmak izi sensörleri ilk etap için hazır.

Bu bizi Tayvan merkezli pazar araştırması şirketi TrendForce'dan yeni bir rapora getiriyor. Şirket, akıllı telefon tedarik zincirinde perde arkasında olan şeylerle sıklıkla uyumludur ve akıllı telefonlarda parmak izi sensörlerine olan talebin Apple'ın Face ID'ye geçmesine rağmen azalmayacağına inanıyor. Aslında tam tersi; TrendForce, akıllı telefon endüstrisindeki parmak izi sensörü talebinin, ekrandaki sensörler sayesinde 2018'de patlamaya hazırlandığını söylüyor.

TrendForce, basın açıklamasında "Parmak izi sensörleri, 2018'de çoğu Android telefonu için hala ilk tercih olacak, çünkü Android telefon üreticileri için mevcut olan diğer biyometrik kimlik doğrulama yöntemleri parmak izi tanımlamasını tamamen değiştiremiyor" dedi. Bu arada ekran içi parmak izi sensörlerinin bu yıl atılım yapması bekleniyor ve Samsung, LG, OPPO, Vivo, Xiaomi ve Huawei gibi sağlayıcılar, akıllı telefonlarda küresel parmak izi sensörünün penetrasyon oranını% 60'a çıkardığı için bu teknolojiyi yerleştiriyorlar. ”


Şirketin sayılarına göre, 2017'de yaklaşık 800 milyon akıllı telefon ve parmak izi sensörü sevkiyatını yaptı. TrendForce, bu yıl bu rakamın 900 milyondan fazla olacağını düşünüyor. Bu, iPhone X ve halefleri 2018'de dünyadaki en çok satan akıllı telefonlar arasında yer alacağını dikkate alarak büyük bir büyümeyi temsil edecek ve hiçbiri parmak izi algılayıcılara sahip olmayacak.

Android telefon üreticilerinin Apple'ın başlıca stratejisinin her birinin kopyalama çağını geride bıraktıklarını mı gösteriyoruz? Açıkça söylemek pek mümkün değil, ancak kesinlikle dünyanın en iyi Android telefon üreticilerinin hiçbirinin yakın zamanda parmak izi kimlik doğrulamasından ayrılmayı planlamadığı şeklinde görünüyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski