Instagram, iPhone X'in Portre modunun kapanma sürümünü tüm akıllı telefonlara getirebilir

instagram-potre-modu


IPhone 7, iki yıldan kısa bir süre önce çıktığında, Apple iPhone'lara yönelik ilk çift lensli kamera tanıttı. IPhone 7 Plus, eskisinden biraz daha pahalıydı, ancak portrelere bokeh efektleri ekleyen yeni bir mod ile geldi. Portre modu daha sonra geçen yıl iPhone 8 ve iPhone X duyurulduğu sırada yükseltildi, diğer cihaz üreticileri de kendi seçeneklerini sundu, bunun anlamı tek lensli bir kamera ve algoritmaları kullanarak aynı sonucu elde etmekti.

Instagram kendi portre modunu başlatma eşiğinde olabilir; bir portre modu, tüm Instagram kullanıcıları tarafından hangi cihazla gerçekte fotoğraf çektiğine bakılmaksızın kullanılabilir.



Aynı kullanıcı tarafından sesli ve görüntülü arama desteği kanıtı keşfedilen portre modu şu an için hareketsiz durumda. TechCrunch okuyucu Ishan Agarwal, Instagram'ın portre modu için kullanılacak bir görüntü buldu. Karşılık gelen modu seçtiğinizde, yeni simge Instagram Öyküleri kamera deklanşör düğmesinin üzerine bindirilmiş olarak görünür.
instagram-potre-modu-1



Instagram'ın gerçekten bu portre modunu başlatacağına veya ilk etapta "Portre Modu" olarak mı çağıracağına dair hiçbir garanti yok. Ancak o zaman, kaç tane arkadan veya öne bakan kamera paketine bakılmaksızın, tüm cihazlarda kullanıma sunulacak. Portreler için bokeh olaylarını gerçekleştirmek için Apple iki makineyi kullanırken Instagram, yalnızca tek mercekli atıcılara sahip cihazlarda aynı amaca yönelik olarak yazılımı geri alabilir. Google'ın Pixel 2 telefonlarıyla yaptığı gibi.

Tüm söylenen yeni Instagram özellikleri aynı Android APK'da keşfedilmiş olsa da, bunların hepsinin aynı anda serbest bırakıp püskürtülmeyeceği belli değil. Şimdilik Instagram herhangi bir açıklama yapmıyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski