İPhone X Su Geçirmez Özelliği Var Mı?

İPhone X Su Geçirmez Özelliği Var Mı?


Geçtiğimiz senenin bomba telefonlarından birisi olmayı başaran iPhone X, su geçirmez özelliğiyle de biliniyordu. Su geçirmez özelliğiyle malum telefonun, geçtiğimiz günlerde basit kullanıcılar tarafınca da testi yapıldı. Peki bakalım testler hangi şartlarda yapıldı ve iPhone X su geçirdi mi?



1 Metre Garantisi Veriliyor


IP67 sertifikasına sahip olan iPhone X, normal şartlarda 1 metre suyun altında 30 dakika kalabilme garantisi veriyor. bu yüzden su geçirmezlik konusunu merak eden kullanıcılar ise, kendi başlarına ağır testler uyguladılar. Bakalım iPhone X su geçiriyor mu?

iPhone X Su Geçiriyor Mu?


iPhone X’in su geçirmezlik testleri öncelikle YouTube kanallarında uygulandı. Kullanıcılar, önce yarım saat boyunca telefonu bir kavanoza koydular. tabii ki iPhone X modeline bu test kafa tutacak boyutlara ulaşmadı. bu nedenle kavanoz testinden çıkan iPhone X, daha derin bir ortamla karşı karşıya geldi.


Kavanoz testinden çıkan iPhone X, daha sonra gölün dibine kadar gönderildi. Gölde uzun vakit bekletilen iPhone X, maalesef bu testten de geçti ve kullanıcılar gayelarına ulaşamadılar. Apple’ın efsaneleşmiş cihazlarından birisi olan iPhone X, bu testlerle kendini bir kez daha ispatlamış oldu.

iPhone X, IP67 sertifikasına hemen hemen yeni sahip olan cihazlardan birisi. İlerleyen dönemlerde yeni çıkacak olan cihazlarda da büyük olasılıkla IP67 sertifikası uygulanacak. Bakalım onlar da iPhone X kadar dayanıklı olacak mı?

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski