Samsung sadece Galaxy S10’un işlemcisini tanıttı

Samsung sadece Galaxy S10’un işlemcisini tanıttı



Samsung, Galaxy S10'un bazı özelliklerinin telefonun gelişinden biraz önce ortaya çıkmasını sağlıyor. Geçtiğimiz hafta Samsung, katlanabilir telefonun Infinity Flex ekranı da dahil olmak üzere beş yeni Infinity ekranını tanıttı, ancak önümüzdeki yıl da üç Galaxy S10 telefonunun en az iki tanesine ulaştığına inanılan Infinity-O ekranı. Bir hafta sonra şirket, Apple’ın A12 Bionic ve Samsung’un ana rakipleri olan Kirin 980’le rekabet edebilecek yeni nesil bir işlemci olan Galaxy S10’u duyurdu.


Samsung bir kaç hafta önce, iPhone XS ve XR serisinin 7nm A12 Bionic işlemcilerini üretmek için kullanılandan farklı bir teknoloji kullanarak 7nm yonga üretmeye hazır olduğunu açıkladı. Ancak Exynos 9 Series 9820 yongası 7nm işleminde üretilmiyor. Bu, Exynos 9820 mini marketinde spesifik olarak belirtilse de, Samsung'un basın bülteninden uzak tuttuğu bir şey var. Cep telefonu fişleri söz konusu olduğunda, Samsung'un 8nm rotasını tercih etmesinin nedeni, rakiplerinin 7nm hızında olması.

Ama bu 1nm farkın sizi aldatmasına izin vermeyin. Exynos 9820, bu sene Samsung Galaxy S9 ve Note 9 için kullanılan çiplerle kıyaslandığında, önceki modelden çok daha güçlü olacak.

Exynos 9820, önceki modelden% 20 (tek çekirdekli) veya% 15 (çok çekirdekli) ve% 40 daha fazla enerji tasarrufludur. Samsung'a göre işlemci, bir önceki modeline göre% 40'lık bir performans artışı ve% 35'lik bir güç tasarrufu sağlayacak bir Mali-G76 GPU ile birlikte geliyor. Yeni çip ayrıca, daha hızlı mobil hızları destekliyor, taşıyıcınızın bu hızları sağlayabileceğini varsayarak, yüklemeler için 2,0Gbps'ye ve yüklemeler için 316Mbps'ye kadar çıkabiliyor.


Samsung sadece Galaxy S10’un işlemcisini tanıttı


Samsung ayrıca, Exynos 9820'nin çok formatlı kodekinin, saniyede 150 kare veya 4 saniyede 30 kare hızında 4K UHD video kodlamasını ve kod çözmesini desteklediğini ve renkleri 10 bitlik bir renkle sunarak “daha ​​doğru renk sunumu sunarak” desteklediğini söylüyor. daha geniş bir ton ve ton aralığı. ”

Ancak Exynos 9820'nin ana özelliği yapay zekadır. Daha önce söylendiği gibi, Samsung’un yeni yongası kendi yapay işlem ünitesine (NPU) gelecek ve AI görevlerini selefinden yedi kat daha hızlı gerçekleştirmelidir. NPU işleme cihaz üzerinde gerçekleşir ve kamera geliştirmeleri, artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları da dahil olmak üzere çeşitli AI özelliklerine yardımcı olmalıdır.

Samsung'a göre, Exynos 9820 bu yıl sonunda seri üretime geçecek.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski