Apple Korona virüs Hakkında bir Acıklama Yayınlandı!



Koronavirüs, tüm dünyada hızlı bir halde yayılmaya devam ediyor. Çin’den süregelen istila biroldukça Avrupa ülkesine de yayılmış durumda. Virüs için önlem çalışmaları devam ederken bir taraftan da teknoloji devleri bu konuda ismimlar atmaya başladı. en son Apple tarafınca konuya ait kullanıcıları uyaran bir metin yayınlandı.

Apple tarafınca paylaşılan yeni yönergelerle beraber “iPhone nasıl temizlenir?” sorusuna da yanıt verilmeye çalışıldı. Eski Apple yardımcı sayfalarında iPhone akıllı telefonlarını temizlerken aşındırıcı herhangi bir madde kullanılmaması icap ettiği söyleniyordu. fakat Koronavirüs için yapılan güncelleme ondan sonra vaziyet değişim gösterdi.

iPhone Telefonları Nasıl Temizlenmeli?

Apple yaptığı son açıklamada iPhone akıllı telefonlarında dezenfekte edici mendillerin kullanılabileceğini duyurdu. Daha önce herhangi bir temizlik malzemesi kullanılmadan telefonların temizlenmesi öneriliyordu. fakat yeni güncelleme daha sonra %70 izopropil alkol yada dezenfekte edici mendillerle beraber telefonların temizlenebileceği açıklandı.

fakat burada önemli bir nokta daha var. Apple sadece mendillerle telefonların temizlenebileceğini söylüyor. kısaca herhangi bir temizlik malzemesinin içerisinde telefonu daldırmamak gerekiyor. Aynı şekilde doğrudan olarak telefonun üzerine de herhangi bir temizlik malzemesinin dökülmemesi gerekmekte.



Daha önce paylaşılan yönergelerde iPhone akıllı telefonlarını temizlerken aşındırıcı malzemelerin kullanılmaması icap ettiği mevzusunda bilgiler verilmişti. Bu tür malzemelerle yapılan temizleme işleminde telefonun kaplamasına zarar vererek aşınmasına niçin olacak etkilerin oluşması mevzusunda uyarılarda bulunuyordu.

Son testlere nazaran telefonlar 1000’den fazla defa kimyasal temizleyici mendillerle silinmesine karşın kuvvetli kaplama malzemesinde herhangi bir aşınma medyana gelmedi. Bu da Apple’ın “iPhone nasıl temizlenir?” sayfasını Koronavirüs etkisine karşı güncellemesini sağladı. Şimdilik sayfanın sadece Amerika genelinde güncellendiğini henüz Apple Türkiye sayfasında bu yönde bir tertip olmadığını da belirtelim.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski