Apple, WWDC 2020'nin Haziran ayında ‘çevrimiçi Yayın Yapacağını Duyurdu



Apple, Haziran ayında gelecek olan 2020 için WWDC'yi açıkladı (kesin tarih belirtilmedi). Konferans, Apple'ın tamamen yeni bir çevrimiçi deneyim olarak adlandırdığı şekilde sunulacak ve bu yıl koronavirüs endişeleri nedeniyle fiziksel bir olayın gerçekleşmeyeceğini doğrulayacak.


Çevrimiçi etkinlikte Apple, iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS'un geleceğini önizleyecek. Apple aynı zamanda geliştirici betalarını da yayınlayacak.


Apple Başkan Vekili Phil Schiller bir basın açıklamasında, mevcut sağlık durumunun Apple'ın bu yıl için formatı değiştirmesini gerektirdiğini söyledi. Diğer birçok teknoloji konferansında olduğu gibi, COVID-19 koronavirüs salgını da Apple'ın San Jose'de 5000 kişilik bir konferansa ev sahipliği yapmanın tipik planından vazgeçmesi gerektiği anlamına geliyordu.


Bu yıl Apple, tam bir çevrimiçi açılış notu ve oturum programı düzenleyeceğini söyledi. Apple, önümüzdeki haftalarda daha fazla ayrıntı paylaşacağını söyledi. Açıkçası, Apple, açılış konuşması için kesin bir tarih açıklanmadığı için işleri önemli ölçüde sarsmak zorunda kaldı - sadece yeni WWDC Haziran ayında bir zamanlar gerçekleşecek.


Apple SVP Yazılım Mühendisliği'nden Craig Federighi, etkinliği anlatıyor: “Üzerinde çalıştığımız tüm yeni ürünler ve teknolojilerle WWDC 2020 büyük olacak”.


Apple ayrıca, WWDC'nin fiziksel bir yerde tutulmaması nedeniyle şehre yapılan ekonomik darbeyi dengelemeye yardımcı olması için yerel San Jose organizasyonlarına 1 milyon dolar katkıda bulunacağını söyledi.


Apple, planlarıyla ilgili daha fazla ayrıntıyı “şimdi ve Haziran arasında” paylaşacağını söyledi.


WWDC'de Apple'ın yeni nesil işletim sistemlerini duyurmasını bekliyoruz: iOS 14, watchOS 7, macOS 10.16, tvOS 14 ve daha fazlası.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski