Apple İPhone 12 Pro için Üzüzcü Tablo Türkiye en son sırada

 

Apple İPhone 12 Pro icin uzucu Tablo Turkiye en son sirada


Yeni bir Apple iPhone 12 Pro almak istiyorsunuz ve bunun için bir gelir planlaması meydana getirmeye karar verdiniz. şayet standartların çok daha üzerinde bir işiniz, bir birikiminiz yahut ailenizde varlıklı biri yoksa işiniz bir hayli zor.

meydana getirilen yeni bir araştırma işimizin ne kadar zor olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Öyle ki bu araştırmada Türkiye’de ki ortalama gelir üzerinden, Apple iPhone 12 Pro almak için ne kadar çalışmamız gerekiyor sorusuna yanıt veriliyor. neticelerin kötü olduğunu tahmin edebilirsiniz fakat bu kadar kötü olduğunu kimse tahmin edemezdi.

Apple iPhone 12 Pro Almak için Ne Kadar Çalışmak Gerekiyor?

Numbeo verileri üzerinden yapılan inceleme sonuçlarına nazaran belirlenen bir çalışma tablosu var. Bu tabloya bakılırsa ne makalek ki Apple iPhone 12 Pro satış fiyatı ile gelir düzeyi içinde en büyük dengesizliğin olduğu ülke Türkiye gibi gösterilmiş. İçinizi karartacak olan çalışmanın bilgilerina geçelim.

Öncelikle şunu açıklayalım ki meydana getirilen çalışmada ülkemizdeki ortalama maaş 3035 TL olarak hesaplanmış durumda. böyle bakıldığı zaman Türkiye’de yeni bir Apple iPhone 12 Pro almak için 103.8 gün çalışmak gerekiyor.

Apple iPhone 12 Pro Almak için Ne Kadar Çalişmak Gerekiyor?



Tabloda sonuncu sırada yer edinen ülkemiz, en fazlaca çalışılması gereken ülke olarak dikkat çekiyor. Bizim hemen altımızda çalışma süresi olan ülke Filipinler ve burada 88.2 gün boyunca çalışmanız gerekiyor. yani ayrım neden bu kadar ben de pek anlamadım ama fark bu kadar. tabii ki bunlar inceleme neticelerina nazaran meydana getirilen değerlendirme.

Devam ettiğimizde bu mevzuda en şanslı ülkenin Amerika ve İsviçre bulunduğunu görüyoruz. Amerika’de ancak 6.1 gün çalışmanız sonucunda yeni iPhone modelini alabiliyorsunuz. İsviçre’de ise konum daha dikkat çekici. Burada sadece 4.4 gün çalışarak yeni Apple iPhone modelini alabiliyorsunuz.

Apple iPhone 12 Pro satın almak için ne kadar çalışmalıyım diyenlere ileteceğim bir kötü haber daha var. Burada gelir 3035 TL ortalama olarak hesaplanmış. eğer gelir asgari ücret üzerinden doğrusu 2324 TL üzerinden hesaplanacak olursa o zaman yeni telefonu almak için 215 gün boyunca çalışmanız gerekiyor. o kadar çalıştıktan sonra da gidip bu telefona para vermeyin önermem.  Daha farklı yatırımlar yapılabilir.


kaynak https://www.picodi.com/tr/ensonkacaolur/iphone-index-2020


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski