6 yaşındaki bir çocuk iPad'den 16 bin dolar değerinde oyun içi içerik satın aldı

6 yaşındaki bir çocuk iPad'den 16 bin dolar değerinde oyun içi içerik satın aldı Sega'nın Sonic Forces'ında daha fazla karaktere ve daha yüksek hızlara erişmek için gerçek para harcadığını bilmeden, bu yaz bir iPad'de 16.000 $ 'dan fazla değerde uygulama içi satın alma satın alan 6 yaşındaki bir çocuk.

Annesi suçlamaları Temmuz ayında fark etti ve bunu Chase'e dolandırıcılık olarak bildirdi.
Ardından yapılan soruşturma, satın alma işlemlerinin gerçek olduğunu doğruladı ve konuyu doğrudan Apple ile ele almak zorunda kaldı.
Birkaç basit ayarla, iPhone, iPad, Mac ve Apple TV dahil Apple cihazlarında uygulama içi satın alımlar engellenebilir. Saat dilimimiz aşağıdadır.


Uygulama mağazalarının ilk yıllarında pek çok ebeveyn,


çocuklarının en sevdikleri oyunlarda nispeten kolaylıkla uygulama içi satın alma yapabildiklerini keşfetti. Bu çocukların çoğunun gerçek para harcadıklarına dair hiçbir fikri yoktu; sadece oyunlarından zevk alıyorlardı. Ve çoğu ebeveyn,

uygulama içi satın alımları sınırlayabileceklerinin veya çocuklarının uygulama içi içeriğe herhangi bir nakit harcamasını önlemek için adımlar atmayı düşünmeleri gerektiğinin farkında olmayabilir. Apple, Google, Amazon ve mobil cihazlarda dijital mağazalar çalıştıran herkes, çocukların açık izin olmadan uygulama içi satın alımları kullanmasını önlemek için ek adımlar attığından, uygulama mağazaları gelişti.

Yine de sorun tamamen ortadan kalkmadı ve bazı ebeveynler kendilerini beklenmedik akıllı telefon faturalarıyla sıkışıp kalmış bulabilir. Tıpkı birisinin bu yaz 16.293 $ 'lık parasını harcadığını görünce dolandırıldığını düşünen altı yaşındaki bir çocuğun annesi Jessica Johnson gibi. Sega oyunu oynarken iPad'den içerik satın alan kişinin oğlu olduğu ortaya çıktı.

 

George, pandemi sırasında annesi evden çalışırken iPad'de Sony Forces'ı oynadı. Yalnızca Temmuz ayında George, 1,99 dolardan başlayıp 99,99 dolara kadar yükselen içerik satın almaya başladı. Bu güçlendiriciler, yeni karakterlerin kilidini açmasına ve hızı artırmasına izin verdi.

Jessica The New York Post'a verdiği demeçte, "6 yaşındaki çocuğum kokain satıyor - ve gittikçe daha büyük hit yapıyor" dedi. 9 Temmuz'da, çocuk 25 satın alma için 2.500 dolardan fazla para harcadı.

Jessica, hem Apple'ın hem de PayPal'ın Chase hesabından büyük miktarlarda para çektiğini keşfetti. Bazı durumlarda 500 doların çok üzerinde olan suçlamaların dolandırıcılık olduğunu düşündü ve bankayı aradı. Anne, "Suçlamaların bir araya getirilme şekli, bunların bir oyundan olduğunu anlamayı neredeyse imkansız hale getirdi" dedi.

 


Temmuz ayında bir dolandırıcılık iddiasında bulunduğunda, faturası 16.293.10 dolara ulaştı. Bir soruşturma izledi. Ekim ayında suçlamaların gerçek olduğunu öğrendi ve Apple ile iletişime geçmek zorunda kaldı. Ancak o zaman tüm bu oyun içi ürünleri uygulama mağazasından satın alanın George olduğunu fark etti.


Jessica, "[Apple]" Zor "dedi. Suçlamalardan sonra 60 gün içinde aramadığım için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler," dedi. "60 gün içinde aramamamın nedeni Chase'in bana muhtemelen dolandırıcılık olduğunu söylemiş olmasıydı - PayPal ve Apple.com en önemli dolandırıcılık ücretleri."

Müşteri desteğinden hiçbir sempati görmediğini söylerken, Jessica böyle bir şeyin olmasını önlemek için gerekli önlemleri almadığını kabul ediyor.

Jessica, Sega ve Apple gibi oyun yapımcılarını suçlayarak, "Açıkçası, eğer bunun için bir ortam olduğunu bilseydim, 6 yaşındaki çocuğumun sanal altın yüzükler için yaklaşık 20.000 ABD doları ödemesine izin vermezdim. .

Sonra tekrar, bu 2020. 10 yılı aşkın süredir dijital uygulama mağazalarında akıllı telefonlar ve tabletler kullanıyoruz. İnsanlar, özellikle aletlerin etrafında dönen bu salgın dünyada daha iyi bilmeli.

Dijital bir mağazadan alışveriş yapabilen yeni bir akıllı telefon veya tablet ayarlarken, temel kural, her satın alma işleminizde cihazın parola, parmak izi veya yüz sorduğundan emin olmaktır. Bu ayar, ister çocuklarınız ister telefona erişen herhangi biri olsun, herhangi birinin cihazınızı kötüye kullanmasını engeller. Apple cihazlarda bunu nasıl yapacağınız linkte  açıklanmıştır. Ve işte çocuğunuzun kullanmasına izin verilen Apple cihazında ne yaptığı üzerinde daha fazla kontrole nasıl sahip olabileceğiniz ve feci uygulama içi satın alma işlemlerini nasıl önleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski