İPhone 12 Pro Pro Max kameralarda ProRAW ile hızınızı artırın

 

İPhone 12 Pro  Pro Max  ProRAW


İPhone 12 Pro  Pro Max kameralarda ProRAW ile hızınızı artırın Apple, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max için iOS 14.3 ile ProRAW adlı RAW fotoğraf formatını piyasaya sürdü. Yeni format, RAW çekiminin geleneksel avantajlarını sağlamakla birlikte Apple’ın iPhone görüntü işlemesini de içerir. İPhone 12 Pro'da ProRAW'ı neden ve nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Apple’ın iPhone 12'deki ProRAW'ı, evrensel DNG dosya biçimini kullanır. Henüz farkında değilseniz, RAW veya bu durumda ProRAW için dosya boyutları, HEIF / JPG sıkıştırılmış resimlerden çok daha büyüktür. Apple, iPhone 12 Pro'da çekilen çoğu ProRAW görüntüsünün yaklaşık 25 MB (HEIF / JPG'den yaklaşık 10 kat daha büyük) olacağını ancak 40 MB'a kadar çıkabileceğini söylüyor.

ProRAW'ın en büyük yararı, sıkıştırılmamış bir görüntü çekmeniz ve sensörden kaydedilen fotoğrafa mümkün olduğunca fazla bilgi almanızdır. Bu, düzenleme söz konusu olduğunda çok daha fazla esnekliğe sahip olduğunuz anlamına gelir. Bunun bir kısmı, kulağa büyük bir fark gibi gelmeyen ancak aslında 256 RGB gölgeden devasa bir 4.096'ya bir sıçrama olan 12 bit renk desteğidir (8 bit ile karşılaştırıldığında). Ancak tüm bunlarla birlikte, yine de Apple’ın etkileyici hesaplamalı fotoğraf işleme sürecini alıyorsunuz.

Meslektaşım Ben Lovejoy’un son iPhone 12 Günlüğü gönderisinde ProRAW hakkında daha fazlasını okuyun ve harika bir karşılaştırma profesyonel fotoğrafçı Austin Mann’ın neden / nasıl gönderileceğiyle buluşuyor.

 

İşin en güzel yanı, ProRAW'ı iPhone 12 Pro / Pro Max kameralardan herhangi biriyle kullanmanın yanı sıra Smart HDR, Deep Fusion ve Gece modu ile kullanabilmenizdir. Ayrıca Apple’ın Camera / Photos uygulamasında ve Halide gibi üçüncü taraf uygulamalarında ProRAW görüntüleri çekebilir / düzenleyebilirsiniz.

ProRAW'ı Canlı Fotoğraflar, Portre modu veya videolarla kullanamayacağınızı unutmayın.

İPhone 12 Pro ve Pro Max kameralarda ProRAW nasıl kullanılır?

İPhone 12 Pro / Pro Max'inizde ProRAW'ı etkinleştirin

Ayarlara Git
Aşağı kaydırın ve Kamera'ya dokunun
En üstte Biçimleri seçin
Apple ProRAW'da geçiş yapın


ProRAW etkinleştirme nasıl yapılır


 

 

Kamera uygulamasında

Varsayılan iPhone Kamera uygulamasında artık sağ üst köşede RAW simgesini göreceksiniz (yatay modda sol üst)
Bir fotoğraf için etkinleştirmek üzere RAW'a dokunun, etkinleştirildiğinde çapraz çizgi kaybolacaktır
ProRAW ile bir fotoğraf çektikten sonra, resimlerinize bakarken Fotoğraflar uygulamasının sol üst köşesinde RAW etiketini göreceksiniz
ProRAW görüntüsüyle hemen çalışmak için iPhone'da Düzenle'ye dokunabilirsiniz
ProRAW fotoğraflarının aygıtlarınız arasında senkronize edilmesini sağlamak için iCloud Fotoğrafları'nı kullanmanız gerekecek Apple notları
Çok sayıda ProRAW görüntüsü çekmeye başlarsanız, iCloud saklama planınızı artırmanız gerekebilir (Ayarlar> Adınıza dokunun> iCloud> Saklama Alanını Yönetin)

 

ProRAW nasıl düzenlenir


ProRAW nasıl düzenlenir

Gerçek ProRAW düzenleme tavsiyesini profesyonellere bırakıyorum (Austin Mann’ın buradaki geniş kapsamı gibi) ancak birkaç ayrıntı:

İPhone 12 Pro ve Pro Max ile çekilmiş ProRAW görüntülerini iOS / iPadOS 14.3 ile iPhone ve iPad'de düzenleyebilirsiniz.
MacOS Big Sur 11.1 ile başlayarak Mac'te ProRAW'ı düzenleyebilirsiniz
Daha gelişmiş düzenlemeye hazırsanız, çoğu Adobe’nin Lightroom veya RAW Power'ı kullanmayı sever
Halide, hem ProRAW ile çekim hem de düzenleme için daha gelişmiş kontroller için en iyi iPhone seçimidir
Daha derine dalmaya hazır olduğunuzda, fotoğrafçılık uzmanlarının sunduğu bu ayrıntılı incelemeye mutlaka göz atın:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski