İPhone 12 Su Testinden Başarı ile Geçti


Apple, iPhone 12'yi 30 dakika boyunca 6 metre suya dayanıklı olarak değerlendiriyor ve CNET'ten yeni bir video, bu iddiayı bir çift deneyle teste tabi tutuyor. Biri Apple'ın 30 dakika boyunca 19.6 fit su iddiasını test ederken, diğeri iPhone 12'nin 65 fit suda bu iddiayı geçip geçemeyeceğini görmek için.





Tahoe Gölü kıyısından, iPhone'u, su altındayken iPhone'a herhangi bir şey olup olmadığını görebilmemiz için, ekran açık kalacak şekilde dronun kamerasına bakan bir yuvaya yerleştirdik.





52 Fahrenheit derecesinde 19.6 fit suya batırılan 30 dakika sonra iPhone 12 normal çalıştı, ancak hoparlör testten önceki sese kıyasla "biraz boğuk" çıktı. En önemlisi, dokunmatik ekran, kameralar ve düğmeler gibi şeyler hala düzgün çalışıyordu.





İkinci test, iPhone 12'nin 40 dakika boyunca 50 Fahrenheit'ta 65 fit suya batırıldığını gördü:





Şaşırtıcı bir şekilde, her şey normal şekilde çalıştı. Ekran duyarlıydı, ses ve güç düğmeleri çalıştı ve iki kamera da çalışıyordu. Sesli notu çalarken hoparlör hala boğuk geliyordu, ancak yine de duyulabiliyordu.





Bununla birlikte, 72 saat kuruduktan sonra, iPhone 12, arkaya ve öne bakan kameraların altında buğulanmaya başladı. Sonunda, ekranda bir Teşhis istemi de görüntüledi ve bunu aşmanın bir yolu yoktu.





Bilim dışı testimiz, iPhone 12'nin çok derin suya dayanabileceğini ve IP68 iddiasını açıkça karşıladığını gösteriyor. Ancak, tüm elektronik cihazlar gibi, ne kadar su alabileceğinin bir sınırı vardır ve telefonu asla kasıtlı olarak suya (göl veya başka türlü) daldırmamalısınız.





Aşağıdaki CNET'ten tam su testi videosuna göz atabilirsiniz. Şu ana kadar iPhone 12'nizle su macerası yaşadınız mı? Yorumlarda bize bildirin!





 





 






 


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski