iPhone 12 ve iPhone 12 Pro RAW ve ProRAW Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

Apple, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro serileriyle, daha büyük bir sensörle gitmek yerine cihazlarındaki görüntü kalitesini artırmak için daha geniş bir diyafram açıklığı ve daha yüksek kaliteli lens kullanmaya odaklandı. Görüntü işleme iyileştirmelerini de dahil edin ve iPhone 12 serisi, duruma bakılmaksızın gerçekten harika fotoğraflar çekebilir. Bununla birlikte, son fotoğraflar üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız, fotoğrafları RAW formatında çekmelisiniz. İPhone 12 veya iPhone 12 Pro serinizde RAW ve ProRAW olarak nasıl fotoğraf çekebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

RAW fotoğraflar çekerek, son görüntü çıkışı üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaksınız çünkü ISO, pozlama ve renkleri ayarlamak için daha fazla kontrole sahip olacaksınız. Ortaya çıkan fotoğraf daha fazla ayrıntıya sahip olmayabilir, ancak onu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Fotoğrafçılığa ilgi duyuyorsanız veya çektiğiniz fotoğrafları sonradan işlemeyi seviyorsanız, RAW fotoğrafların son işlemde sunduğu esnekliği seveceksiniz.

İPhone'da ProRAW vs RAW - Hangisi Daha İyi?


 

Sahip olduğunuz iPhone 12 modeline bağlı olarak RAW ve ProRAW formatında fotoğraf çekebilirsiniz. Her iki format da aynı şeyi başarmak için tasarlanmıştır - düzenleme sırasında daha fazla esneklik sunar. ProRAW, Apple’ın RAW / DNG görüntü formatını benimsemesidir - esasen 14 durağa kadar dinamik aralık sunan 12 bitlik bir DNG dosyasıdır. ProRAW fotoğrafları, daha fazla ayrıntı yakalamak için Apple’ın Smart HDR ve Deep Fusion işleminden yararlanmaya devam edeceğinden, normal RAW / DNG fotoğraflarından daha iyidir. Normal RAW / DNG formatında fotoğraf çekerken bu hesaplamalı fotoğrafçılık büyüsünü kaçıracaksınız.

RAW / DNG ve ProRAW fotoğrafları daha fazla ayrıntı içerdiğinden, HEIF fotoğraflarına kıyasla boyut olarak da önemli ölçüde daha ağırdır. ProRAW fotoğrafları 25 MB ağırlığa kadar çıkabilir, iPhone 12'den alınan RAW / DNG fotoğraflar da yaklaşık aynı boyutta gelir.

ProRAW ile ilgili en büyük serseri, yalnızca iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te mevcut olmasıdır. İPhone 12 ve iPhone 12 mini, ProRAW yakalama desteği sunmuyor. Bu nedenle, dört iPhone 12 modelinde de RAW / DNG fotoğrafları çekmek mümkündür ancak ProRAW yakalama yalnızca "pro" modellerde mümkündür.

Bilgisayarınızdaki fotoğrafları düzenlerseniz uygulamanın ProRAW'ı da desteklemesi gerektiğini unutmayın. Çoğu profesyonel fotoğraf düzenleme uygulaması şu anda yalnızca RAW / DNG görüntü formatını desteklemektedir.

İPhone 12 ve iPhone 12 Pro'da RAW Fotoğraflar Nasıl Çekilir

İPhone 12 ve iPhone 12 Pro'da RAW Fotoğraflar Nasıl Çekilir


 

Varsayılan iOS 14 kamera uygulaması RAW / DNG'de fotoğraf çekmeyi desteklemediğinden, bunun için üçüncü taraf bir kamera uygulaması kullanacağız. Mükemmel Halide kamera uygulamasını kullanıyorum ancak iPhone 12'nizde RAW / DNG fotoğraflar çekmek için App Store'daki diğer herhangi bir üçüncü taraf kamera uygulamasını kullanabilirsiniz.

Adım 1: iPhone 12 veya iPhone 12 Pro'nuzdaki Halide kamera uygulamasını açın. Uygulamayı ilk kez açıyorsanız, eğitimini gözden geçirin ve ardından gerekli tüm izinleri verin.

Adım 2: Kamera deklanşör düğmesinin üzerindeki işlem çubuğunda gördüğünüz ok üzerinde yukarı kaydırın. Bu, bir RAW simgesi göreceğiniz bir dizi kullanışlı seçeneği ortaya çıkarmalıdır. Üzerine dokunun, ardından iPhone 12 veya iPhone 12 Pro'nuza tıkladığınız herhangi bir fotoğraf RAW / DNG formatında kaydedilecektir.

Varsayılan iOS 14 kamera uygulamas

 

Paylaşım amacıyla işleri kolaylaştırmak için Halide, çektiğiniz her fotoğrafın RAW sürümü ile birlikte işlenmiş bir görüntüyü kaydeder. Bu, fotoğrafı çektikten hemen sonra kolayca paylaşmanıza izin verirken daha sonra düzenleme için daha fazla esneklik sunacaktır.

İPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te ProRAW Fotoğrafları Nasıl Çekilir


Yukarıda belirtildiği gibi, ProRAW'ın en büyük avantajı, Apple'ın Smart HDR ve Deep Fusion gibi tüm hesaplama sihrini sunması, ancak yine de düzenleme sırasında büyük esneklik sunmasıdır. ProRAW'ın tek dezavantajı, yalnızca iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te mevcut olmasıdır. RAW / DNG'nin aksine, iPhone'daki stok kamera uygulamasını kullanarak ProRAW fotoğrafları çekilebilir. Nasıl yapacağınız burada.

 

 

Adım 1: Öncelikle iPhone 12 Pro veya iPhone 12 Pro Max'inizde ProRAW'a fotoğraf kaydetme seçeneğini etkinleştirmelisiniz. Bunun için Ayarlar uygulamasını açın ve Kamera'ya gidin.

Adım 2: Format menüsünde, fotoğrafları ProRAW formatında kaydetmek için Apple ProRAW geçişini etkinleştirin.

Adım 3: Şimdi, iPhone 12 Pro veya iPhone 12 Pro Max'inizde kamera uygulamasını açtığınızda, sağ üstteki vizörde bir RAW simgesi gösterecektir. Üzerine dokunun ve cihaz fotoğrafları ProRAW formatında kaydedecektir.

iPhone 12 Pro Max ProRAW Etkinleştirme

İPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'inizdeki kamera uygulaması


yalnızca seçeneği etkinleştirdikten sonra ProRAW fotoğraflarını ilk açtığınızda kaydeder. Uygulamanın kapatılması ve yeniden açılması, telefonun fotoğrafları yalnızca HEIF formatında kaydetmesine neden olacaktır. Çektiğiniz tüm fotoğrafların ProRAW kopyalarını her zaman kaydetmek istiyorsanız, Apple ProRAW seçeneğini Kamera Ayarlarını Koru altından etkinleştirin.

Çektiğiniz tüm fotoğraflar artık ProRAW formatında kaydedilecektir. İşin iyi yanı, ultra geniş ve telefoto lensin görüntüleri ProRAW'da kaydetmeyi de desteklemesi, böylece onları düzenlerken de daha fazla kontrole sahip olacaksınız. İPhone 12 Pro veya iPhone 12 Pro Max'inizdeki tüm ProRAW fotoğrafları, Fotoğraflar uygulaması kullanılarak görüntülendiğinde bir "RAW" simgesi gösterecektir.

 

Bir RAW fotoğraf çekmek denklemin sadece bir parçasıdır. Bir sonraki düzenleme, bu yüzden ilk etapta RAW / DNG formatında bir görüntü çektiniz. İşin iyi yanı, RAW veya ProRAW fotoğrafını düzenlemek için PC'nize aktarmanıza gerek olmamasıdır, çünkü fotoğrafı doğrudan iPhone 12 veya iPhone 12 Pro'nuzda da düzenleyebilirsiniz.

Adobe Photoshop, Lightroom, Snapseed, VSCO ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok fotoğraf düzenleme uygulaması RAW / DNG görüntülerini destekler. ProRAW'a gelince, Apple'ın kendi Fotoğraflar uygulaması ProRAW'ı destekler. Adobe, Lightroom'a ProRAW desteği de ekledi. ProRAW düzenlemesine izin vermek için çok sayıda başka üçüncü taraf uygulaması zamanla güncellenecektir. ProRAW veya RAW fotoğrafları düzenlemek için Apple'ın Fotoğraflar uygulamasını kullanmanın yanı sıra, Google'ın mükemmel Snapseed uygulamasını [İndirin] denemenizi de tavsiye ederim.

İPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'inizde ProRAW ile fotoğraf mı çektiniz? Öyleyse, normal HEIF veya JPEG fotoğraflara kıyasla düzenlemeyi daha kolay buldunuz mu? Bir yorum bırakın ve bize bildirin!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski