Mi TV Stick İncelemesi: Eski TV'nizi Smart TV'ye dönüştürmenin kolay yolu

 

Mi TV Stick


Xiaomi'nin Mi TV Stick adlı ilk TV Dongle'ını test ettikten sonra, bugün size Mi TV Stick incelemesini göstermek istiyorum.




Xiaomi'nin portföyünde Mi Box ve Mi Box S gibi video akış cihazları var, bu yüzden HDMI Stick formatındaki cihazları ve mevcut rekabet Fire TV Stick, Roku vb. Alternatiflerini dört gözle bekliyorduk.


 

Mi TV Stick cihazı satın almaya değer mi? Mi Box S'yi seçmek daha iyi? Mi TV Stick Full HD'nin (1080p) güncel sürümünü satın alıp Mi TV Stick 4K'yı beklemek daha mı iyi? Bu soruları daha sonra incelemede cevaplayacağız.


Kesin olan bir şey var ki, Mi TV Stick ile eski TV'nizi kolayca ve ucuz bir şekilde Smart TV'ye dönüştürebilir ve en sevdiğiniz yayın hizmetlerinin Full HD çözünürlükte keyfini çıkarabilirsiniz. Sizi Mi TV Stick (Global Sürüm) incelemesini okumaya davet ediyoruz.





Kullanılabilirlik ve fiyat


Bize incelememiz için bir Xiaomi Mi TV Stick gönderdiği için Banggood mağazasına teşekkür etmek istiyorum. Şimdi Mi TV Çubuğu Banggood mağazasında 37.99 $ 'a satılıyor


Xiaomi Mi TV Stick İncelemesi: Ürün detayları


Xiaomi Mi TV Stick özellikleri:

SoC- Amlogic S805Y dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci @ 1.2 GHz Arm Mali-450MP GPU ile

Sistem Belleği - 1GB RAM DDR3

Depolama - 8GB eMMC

Video Çıkışı - 1080p60'a kadar HDMI

Video Codec'leri - VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1 / 2/4, gerçek 8/9/10

Ses - HDMI, Dolby ve DTS desteği ile

Bağlantı - Çift bantlı 802.11b / g / n / ac WiFi 5, Bluetooth 4.2

Güç Kaynağı - Mikro USB bağlantı noktası üzerinden 5V (OTG yok)

Boyutlar - 9,50 x 3,50 x 2,00 cm

Ağırlık - 28,5 g



Kutu, başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi içeriyor:


Xiaomi Mi TV Çubuğu

Bluetooth Sesli Uzaktan Kumanda

mikro USB kablosu

USB Güç fişi

Kullanım kılavuzu

Mi TV Stick Kutu içeriği





Mi TV Stick İncelemesi: İlk izlenimler, ayarlar, özellikler ve genel  bakış

Xiaomi TV Stick, gömleğinize veya pantolon cebinize kolayca saklayabileceğiniz ve yanınızda her yere götürebileceğiniz küçük bir cihazdır (9.50 x 3.50 x 2.00 cm boyutlarında). Elbette işçilik ve tasarım kalitesi kusursuz. Elbette ek bir USB bağlantı noktamız yok. Cihaz, güç kaynağı için yalnızca bir mikro USB'ye (OTG değil) sahiptir. Ön tarafta, cihaz açıldığında yanan bir LED var. Cihazı bağlamak için tek ihtiyacınız olan TV'de bir HDMI bağlantı noktasıdır.


Cihaz, Google Asistan aracılığıyla sesli komutları destekleyen estetik ve minimalist tarzda bir Bluetooth uzaktan kumanda ve ilk bakışta Netflix ve Prime Video yayın hizmetleri için iki özel düğme ile birlikte gelir. Aşağıdaki resimler.


Xiaomi TV Stick


Kullanımdan izlenimler

Mi TV Stick, Android TV işletim sisteminde çalışır ve bu nedenle cihazla çalışmak, devreye alma ve yapılandırma anından günlük kullanıma kadar çocuk oyuncağıdır. Android TV başlatıcısı birçok harici kaynaktan, Youtube, Netflix, Prime Video, HBO Go, Google Movies, Google Play Games, Google Play Music vb. Önerilere dayalıdır. Önerilen içerik satırlar halinde görüntülenir.


Mi TV Stick, Android TV işletim

Teknik özellikleri görebileceğiniz gibi, cihaz sadece 1GB RAM ve 8GB eMMC'ye sahip. Biraz küçük görünüyor ve daha fazla memnuniyet için 2GB RAM gerekir. Bazen cihazınızın çok yavaş olduğu hissine kapılıyorsunuz. Ancak, doğru işlem ve video akışı yeterlidir. Mi TV Stick, 1920x1080p @ 60Hz çözünürlükte çalışır ve bu, Full HD akışının keyfini çıkarmak için yeterlidir.


WiFi bağlantısı hızlı ve kararlı çalışıyor, ancak Wifi bağlantısı (802.11a / b / g / n / ac, Çift bantlı Wi-Fi 2.4GHz / 5GHz) daha hızlı olabilir (İndir - 19.36Mbps Upload - 30.93Mbps). Yerleşik Chromecast iyi çalışıyor.


Ses özellikli Bluetooth uzaktan kumandasına ek olarak, iPega PG-9076 adlı bir iPega'dan bir gamepad kullandık. Bu doğru, Mi TV Stick aracılığıyla, Android TV için Google Play Store'da bulunan basit oyunları (Beach Buggy Racing, Asphalt 8, vb.) Oynayabilirsiniz (ancak Android TV OS için uygulama sayısı sınırlıdır). Oyun kumandasına ek olarak, kulaklıkları ve hoparlörleri Bluetooth üzerinden eşleştirebilirsiniz. Mi TV Stick'i akıllı telefonla kontrol etmek istiyorsanız, Android TV Remote Control uygulamasını veya Mi Remote kontrol uygulamasını yüklemeniz yeterlidir.


Mi TV Dongle'ın başında bahsettiğimiz gibi, bir sesli asistan düğmeli Bluetooth uzaktan kumanda ile donatılmıştır, bu nedenle düğmeye basarak sesli komutlar verebilirsiniz. Uzaktan kumandada gezinmek zorunda değilsiniz, sadece ne aradığınızı söyleyin. Google Asistan'ı bu şekilde kullanmak kolay ve kullanışlıdır.


Ayrıca en son Kodi 18.7'yi de yükledik, ancak Windows 10'da SAMBA paylaşımı yoluyla Kodi'yi kullanmak için ek USB bağlantı noktalarının olmaması nedeniyle. Bazı ekran görüntülerinin altında.


Kodi 18.7

İşletim sistemi ve bileşenler

Mi TV Stick (MDZ-24-AA / MiTV-AESP0 modeli), Android TV 9.0, Kernel sürüm 4.9.113'te çalışır. Cihaz ayrıca OTA güncelleme bellenimini destekler. TV Stick, Amlogic S805Y dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci @ 1.2 GHz ve ARM Mali-450MP GPU ile donatılmıştır. 100MHz ile 1.20GHz arasında CPU hızı. AIDA64 uygulaması ve DRM bilgi uygulamasından alınan ekran görüntülerinin altında.

İşletim sistemi ve bileşenleri

Mi TV Stick İncelemesi: Performans testleri ve karşılaştırmalar Video Testleri

Mi TV Stick'in güçlü bir özelliği olmamasına rağmen, popüler hizmetlerden video akışını kolayca halledebilir. Akış düzgün ve kararlıdır. Mi TV Dongle, Google, Netflix ve diğer küresel akış hizmetleri tarafından onaylanmıştır ve bu nedenle video içeriğinin Full HD çözünürlükte görüntülenmesini destekler. Youtube, Netflix, Prime Video, HBO Go, Disney + sorunsuz ve sorunsuz çalışıyor.


SMB aracılığıyla Kodi 18.7'de yalnızca 1080p örnekleri çaldık. Dolby Digital 5.1 geçişi, HDMI aracılığıyla iyi çalıştı.


Tipik 1080p Kodi 18.7

MPEG2 / MP2 2.0 - 6.6Mbps TAMAM

MPEG4 / MP3 2.0 - 7.6Mbps TAMAM

H264 / AAC 2.0 - 7.2Mbps TAMAM

VC1 / WMA3 2.0 - 25Mbps TAMAM

VP8 / VORBIS 2.0 - 7.8Mbs Tamam

Denizanası 1080p HEVC 10bit - 90Mbps Tamam


Kıyaslama

Antutu Benchmark'ı yapmaya çalışmasına rağmen hiçbir sonuç alınamadı. Cihazın teknik özellikleri ve bir video akışını doğru şekilde oynattığı gerçeği göz önüne alındığında, herhangi bir performans kıyaslama sonucunu yayınlamak anlamsız olacaktır. Bu sonuçlar hiçbir şey getirmez, yani Mi TV Stick, benchmark sonuçlarının ilgi çekici olmadığı bir cihazdır. En önemli şey, işlem ve ana işlevi, yani video akışıdır.


Dahili bellek testleri (A1SD Bench uygulaması aracılığıyla): 84,44 MB / sn Okuma - 23,29 MB / sn Yazma. RAM kopyalama hızı 1748,55 MB / sn idi.


Mi TV Stick İncelemesi: Sonuçlar

Mi TV Stick İncelemesi: Sonuçlar



Xiaomi'nin TV Stick'i tavsiye etmeye değer. O bir hız canavarı olmasa ve zaman zaman ayak uydurmadığını hissedebiliyor olsanız da, istikrarlı ve sorunsuz çalışıyor. HD video akışı gibi en önemli işlevi kusursuz çalışıyor. Netflix, Prime Video, Youtube vb. Hizmetlerden video izlemek için ucuz bir cihaz arıyorsanız, Xiaomi'den TV Stick sizi tatmin edecek.


Daha verimli bir cihaza ve 4K akışa ihtiyacınız varsa, Mi TV Box S'yi (şimdi 59,99 $) satın almalı veya Mi TV Stick 4K'yı beklemelisiniz. Eski TV'nizi (bir HDMI bağlantı noktası yeterlidir) Smart TV'ye, başka bir oda için bir cihaza veya her zaman elinizin altında bulunduracağınız bir cihaza dönüştürecek bir cihaz arıyorsanız, Mi TV Stick bunun için yeterli. . Mi TV Dongle ayrıca şu anda mevcut cihazlara HDMI Stick formatında da bir alternatiftir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski