Apple 2020 Yılının İnceleme En Yüksekler ve En Düşükler

 Apple için bile 2020 nasıl bir roller coaster yolculuğu oldu. Şirketin (çoğumuz gibi) yıl için başka planları vardı, ancak dünya çapındaki salgının başka bir şeyi daha vardı. Yıl planlandığı gibi gitmemiş olsa da, hepimiz çoğu zaman bir ekrana baktığımıza göre, Apple pek çok gözü (ve satışı da) çekmeyi başardı. Genel olarak 2020, Apple için bir başka unutulmaz yıl oldu. Şirketin yıl sonu incelememizde neler yaptığına daha derinlemesine bakalım.

 

Apple nin 2020 Yılına Genel Bakış

Face-ID-Icon-Copied-By-Samsung-For-CES-2020-Keynote-Slide

CES 2020 Keynote Slide İçin Samsung Tarafından Kopyalanan Yüz Kimliği Simgesi

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020, muhtemelen bu yıl düzenlenen son yüz yüze konferansı. Apple, bu yıl bir kez daha Las Vegas şovunu kaçırdı. İlk olarak, en azından bir Apple ikonu CES'te göründü. Apple'ın FaceID simgesine benzer bir simge şirketin slayt gösterisinde göründüğünde Samsung, "Samsung Pass" güvenlik hizmetlerini duyuruyordu.

 

Samsung’un gafı medyanın dikkatini çekti ve herkes etkinlikte olanlarla dalga geçti. Samsung tarafından yayınlanan basın bülteni ve yazılımda yeni bir Iris simgesi vardı.

 

Ocak ayında meydana gelen bir başka ilginç şey de Ming-Chi Kuo Nun Coronavirüs salgınının Apple gibi şirketleri nasıl etkileyeceğine dair doğru tahminiydi.

 

Şubat: Salgın kötüleşiyor, Hisse Senetleri Düşmeye Devam Ediyor

apple 2020

Coronavirus salgını Şubat ayında büyümeye devam etti. Çin hükümeti yönergelerine uygun olarak Apple, 9 Şubat'a kadar Çin'deki tüm ofisleri ve perakende satış mağazalarını kapattı. Ancak Apple tarafından çalışanlarına gönderilen bir notun ardından bu küçük kilitlenme bile uzatıldı. 17 Şubat'ta şirket, tüm yatırımcılara üç aylık 63-67 milyar dolarlık gelir beklentilerini karşılayamayacağını açıklayan bir not yayınladı.

 

Apple’ın Çin’e olan güveni şirketi çok etkiledi. Şubat 2020'de yıllık% 60 düşüşle yalnızca 500.000 iPhone sattı. Hisse senetleri% 11'in üzerinde düştü. Şirket, üç aylık hedeflerini kaçırmak zorunda kalsa da, yatırımcılara bu "kesintilerin geçici" olmasını sağladı.

 

Mart: Mağazalar Kapalı Kaldı, iPad Pro için Yeni Magic Keyboard Tanıtıldı

Yeni iPad Pro - Trackpad ile Magic Keyboard

 

Apple Mağazaları Mart ayında tüm dünyada kapalıdır. Ancak, Apple'ın yeni ürünleri piyasaya sürmesini gerçekten engellemedi. Apple, Intel yongasını çalıştıran son MacBook Air olduğunu güvenle söyleyebileceğimiz MacBook Air'i yeniledi. MacBook Air'in Mart yenilemesi, 10. nesil Intel yongaları ve eski makas klavyesini içeriyordu.

 

Apple ayrıca o ay yeni bir iPad Pro duyurdu. 6GB RAM (tüm varyantlarda) ve yeni A12Z Bionic çip içeriyordu. Ancak o ay yayınlanan en ilginç şey, iPad Pro için yeni Magic Keyboard Du. Magic Keyboard, iPad Pro için yeni ve şık bir 300 ABD doları (veya çeşide bağlı olarak 350 ABD doları) klavye, iPad'i havada 'yüzdürür' ve fiziksel tuşları ve fareyi iPad'e getirir.

 

Mart 2020'de Apple, WWDC yi şahsen iptal etme resmi çağrısını yaptı. Bunun yerine Apple, "ilk" sanal WWDC etkinliğini duyurdu.

 

Nisan: iPhone SE 2020 Başlatıldı, Google ve COVID-19 İzleme için Apple İşbirliği

Apple Google İşbirliği

Apple (nihayet!) İPhone SE 2020'yi duyurduğunda uzun süredir devam eden söylentiler sona erdi. Telefon, iPhone 8 ile aynı dış kabuğa ve iPhone 11 / Pro Nun A13 Bionic işlemcisine ve 400 $ fiyat etiketine sahipti.

 

Nisan 2020'nin diğer bir haberinde, Cupertino merkezli dev, Apple Card kullanıcılarının ödemelerini faizsiz bir şekilde ertelemelerine izin verdi. Google ve Apple ile ilgili ilk görüşmeler, iki devin virüsü bulmak için el ele vermesiyle başladı. Ve Facebook'un bazı yanlış uygulamalardan ötürü karalandığı bir ay olmazdı. Nisan 2020'de bir mahkeme dosyası, Facebook'un bir casus yazılım yazılımı olan Pegasus kullanarak iOS kullanıcılarını izleme niyetini ortaya çıkardı.

 

Mayıs: Jon Prosser iPhone 12'yi Sızdırdı, Apple Google COVID-19 İzleme Yayında

iOS 14.3 Yenilikler

 

 

Herkesin virüse alışması ve "yeni normale" uyum sağlamasıyla, Apple mağazaları Mayıs ayında yeniden açılmaya başladı. İzlenecek pek çok normal birlikte, alışverişin alıştığımızdan farklı olduğu anlaşıldı.

 

Jon Prosser, bu yıl Apple sızıntı endüstrisinde çok fazla isim kazanan başka bir sızıntıdır. İPhone SE 2020'nin lansmanını tahmin etmekte haklıydı ve WWDC 2020'ye sadece bir ay kala iPhone 12 serisiyle ilgili her şeyi sızdırdı. İddialar, şimdi elbette doğru diyebiliriz, Jon’un Apple geçmişini yükseltir. Ve evet, Apple ve Google In COVID-19 takibi Mayıs ayında yayına girdi, ancak lansman sırasında yalnızca birkaç ülke tarafından kabul edildi.

 

Haziran: Apple, WWDC 2020'de iOS 14, macOS Big Sur, Intel'den Apple Silicon'a Geçiş'i Duyurdu

apple 2020

 

Apple, Haziran ayının son haftasında yıllık geliştirici konferansı olan WWDC 2020'yi düzenledi. Şirket, iPhone'lar, Mac'ler, Apple TV ve Apple Watch için işletim sistemlerinin yeni sürümlerini duyurdu.

 

iOS 14, yeniden tasarlanmış arama ekranı, uygulama kitaplığı, ana ekrandaki widget'lar gibi çok gerekli değişiklikleri iOS'a getiriyor. macOS Big Sur, mac OS 10'dan bu yana mac OS un en büyük yeniden tasarımıdır. Ancak gösterinin yıldızı, Intel tabanlı Mac Lerin Apple'ın kendi Silikonuna geçişinin duyurulmasında.

 

Apple ayrıca iPadOS, watchOS ve tvOS için yeni özellikleri duyurdu. WWDC 2020 özetimizi buradan okuyun.

 

Temmuz: iOS 14 Birçok Uygulamayı Utanç Verdi, Tim Cook Kongrede

tim cook

iOS 14, mikrofon ve kameraya erişilirken sağ üstteki göstergeler ve bir uygulama panoya eriştiğinde açılan bir pencere gibi birçok gizlilik odaklı özellik ile geldi. LinkedIn, TikTok ve Reddit gibi popüler uygulamalar, herhangi bir sebep olmaksızın pano verilerini okurken bulundu. Instagram ayrıca gerekmediğinde bile kameraya erişirken bulundu.

 

Temmuz ayının sonlarında, Tim Cook ABD Kongresi tarafından App Store politikaları ve% 30 komisyonları hakkında bir antitröst duruşması için çağrıldı.

 

Ağustos: Apple 2 Trilyon Dolarlık Değerleme Yaptı, Fortnite App Store'dan Kaldırdı

Fortnite

Cupertino merkezli dev, 2020 yılının Ağustos ayında 2 trilyon $ değerine ulaştı ve onu dünyanın en değerli şirketi yaptı. Ancak aynı ay, popüler battle royal oyunu Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games, şirketin oyununu App Store'dan kaldırmasının ardından Apple'ı mahkemeye taşıdı. Epic Games, şirketin komisyonunu% 30 azaltmak için Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini atladı.

 

Pangu ekibi, aynı ay içinde Apple’ın Secure Enclave Processor ürününde yakalanamaz bir istismar buldu.

 

Eylül: iPad Air 4. Nesil, Apple Watch Series 6, Apple One Piyasaya Sürüldü

apple ipad air

Eylül, yeni iPad Air, Apple Watch Series 6 ve SE ile Apple One'ın duyurusunu yaptı. iPad Air, ana düğmeyi bırakıp tam ekran küçük çerçeve tasarımını tercih eden ikinci iPad kategorisi oldu. En yeni A14 Bionic işlemciye sahiptir ve güç düğmesinde yerleşik Touch ID ye sahiptir. Yeni iPad, renk seçenekleriyle kitleleri etkiler.

 

 

Apple Watch da Seri 6'ya güncellendi. Saate uyku takibi ve kan oksijen takibi gibi çok beklenen özellikler getirdi. Apple, Series 6 ile birlikte Apple Watch SE'yi de duyurdu. Apple ayrıca Time Flies etkinliğinde One aboneliğini de başlattı.

 

Şirket ayrıca iOS 14, tvOS 14 ve watchOS 7'yi halka yayınladı. iOS 14, piyasaya sürülmesinin ilk haftasında en yeni yazılımı çalıştıran iPhone'ların% 26'sından fazlasıyla halk tarafından iyi karşılandı.

 

Ekim: iPhone 12 Serisi, HomePod Mini Piyasaya Sürüldü

iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro max ve HomePod mini ön siparişleri

Şirket nihayet Ekim ayında iPhone 12 serisini ve yeni bir HomePod piyasaya sürdü. iPhone 12, yeni OLED ekranıyla herkesi etkiledi ve onu LCD ekranlara ve eski iPhone 5 tarzı tasarıma sahip olmayan ilk iPhone serisi haline getirdi. 5nm-düğüm teknolojisi, 5G ve iPhone için MagSafe tabanlı en yeni A14 Bionic işlemciye sahiptir. Şirket ayrıca açılış konuşması sırasında James Bond tarzında telefonun daha küçük bir versiyonunu (iPhone 12 Mini) yayınladı.

 

iPhone 12 Pro ve Pro Max, AR ve Kamera bölümlerinde iyileştirmeler sunan LiDAR sensörünü iPhone'a getiriyor. iPhone 12 Pro Max, daha küçük iPhone 12 ve Pro'dan farklı kameralara sahip ilk iPhone oldu. % 47 daha büyük kamera sensörüne ve sensör kaydırmalı OIS teknolojisine sahiptir. İPhone 12 Pro Max ile ilgili her şeyi buradan okuyun.

 

Şirket ayrıca 99 $ 'lık HomePod Mini'yi ürün grubuna katarak HomePod serisini güncelledi. Yeni, daha küçük, küresel bir tasarıma ve S5 çipine sahiptir.

 

Kasım: Apple, Apple M1'i Çalıştıran İlk Mac'leri Duyurdu, Küçük Uygulama Geliştiricileri için Azaltılmış Komisyonlar

craig apple m1 macbook

Kasım, Apple'ın Intel tabanlı Mac Lerden kendi ARM tabanlı yongalarına geçişini işaret etti. Şirket, 2020'deki son sanal etkinliğinde M1 çip çalıştıran yeni MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini'yi duyurdu. Yeni çip, Intel tabanlı Mac Lere kıyasla düşük güç tüketirken daha iyi performans ve pil ömrü sunuyor. Geçişi daha sorunsuz hale getirmek için Apple ayrıca, yeni Mac'lerde geleneksel x86 tabanlı uygulamaları çalıştıran M1 tabanlı Mac'lere sahip yeni bir Rosetta sürümü yayınladı.

 

Apple, ARM tabanlı Mac Lerle birlikte, Epic Games için büyük bir kazanç olarak App Store komisyonlarında bir azalma da duyurdu. Küçük İşletme Programı kapsamında, Apple'dan 1 milyon dolardan daha az komisyon kazanan geliştiriciler artık% 15 oranında düşürülen App Store komisyonundan yararlanabilir.

 

macOS Big Sur, One More Thing etkinliğinin ardından kamuoyuna da yayınlandı. macOS Big Sur, başlangıcından bu yana macOS'a büyük tasarım değişiklikleri getiriyor.

 

Aralık: AirPods Max Tanıtıldı, iOS 14.3, Fitness + ve ProRAW ile Piyasaya Sunuldu

AirPods Max Uzamsal Ses

Aralık ayında Apple, AirPods Max'in piyasaya sürülmesiyle farklı bir ses kategorisine girdi. AirPods Max, Cupertino merkezli devin 549 dolara mal olan kulak üstü kulaklıklar mıdır. Kulaklıklar, aktif gürültü engelleme, değiştirilebilir manyetik kulaklıklar ve kulaklık jakı içermiyor.

 

Şirket ayrıca kendi evden egzersiz hizmeti olan Fitness + 'ı da piyasaya sürdü. iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te ProRAW desteğini etkinleştiren iOS 14.3 de ay içinde piyasaya sürüldü. Dünyanın her yerinden fotoğrafçılar, ProRAW'ın iPhone'un kamerasını nasıl bir sonraki seviyeye taşıdığını ayrıntılı olarak açıkladı.

 

Genel olarak 2020, Apple için harika bir yıldı. Şirket, değerlemede 2 trilyon dolara ulaştı, bir milyardan fazla aktif iPhone kullanıcısına ulaştı ve dörtte üçü için etkileyici bir kazanç çağrısı yaptı, hatta bazen yatırımcıların beklentilerini aştı. Şirket için bazı engeller olsa da - COVID-19 çalışmayı engelliyor, Antitröst suçlamaları, Epic Saga ve şarj cihazı içermeyen iPhone 12'nin fiyaskosu - 2020, Apple için iyi bir yıl oldu.

 

Apple’ın 2020’deki performansı hakkındaki düşünceleriniz neler? Önümüzdeki yıl bizi neler bekliyor sanıyorsun? Aşağıdaki yorum bölümünde bize bildirin!

 

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski