Apple bu yılın yeni Modelleri için Touch ID"yi Geri Getirebilir.

Apple’ın iPhone 13'ü Touch ID'nin geri dönüşünü görebilir.
Söylentilere göre fiziksel bir düğme yerine Apple’ın yeni nesil iPhone'u bir ekran içi parmak izi sensörü içerebilir.
Apple, Touch ID'yi geri getirirse, Face ID ile birlikte var olacaktır.

 

Bloomberg'in yeni bir raporuna göre Apple’ın yeni nesil iPhone 13'ü bir ekran içi parmak izi sensörü içerebilir. Bu noktada hiçbir şey kesin değildir, ancak rapor, özelliğin onun yerine geçmek yerine Face ID ile bir arada var olacağını bildiriyor. Apple'ın yıllardır ekran içi parmak izi teknolojisini geliştirdiği bildirildi, bu nedenle bu söylentinin kesinlikle çoğundan daha fazla içeriği var.

 

Touch ID'nin iPhone'a geri dönmesi, bazıları için kesinlikle bir kutlama nedeni olacaktır. Face ID'nin hızı ve güvenilirliği son birkaç yılda inkar edilemez şekilde artmış olsa da, Touch ID, Face ID'nin karşılayamayacağı bazı avantajlar sunuyor. Touch ID ile kilit açma işlemi cihaza dokunduktan hemen sonra başlamakla kalmıyor, koronavirüs nedeniyle yaşadığımız maske dolu dünya da Face ID'yi hantal bir deneyim haline getirdi.

 

Raporda Şu Notlar Yer Almaktadır:



Bu özellik, kullanıcıların genellikle yüz tanıma ile uyumsuz olan maske taktığı bir ortamda kullanışlı olacaktır. Birkaç yıldır Android telefonlarda da yer alan ekran içi parmak izi okuyucusu, bazı kullanıcılar için Face ID'den daha hızlı olabilir. Apple, artırılmış gerçeklik ve kamera özellikleri için hala yararlı olduğu için yüz tanıma tarayıcısını kaldırmayacak.

Apple tipik olarak, yeni nesil iPhone modelleri için çeşitli yeni özellikleri göz önünde bulundurur; bu, ekran içi bir parmak izi okuyucunun aslında iPhone 13 ile birlikte gönderileceğine dair bir garanti olmadığını söyler. Hatırlayın, Apple'ın dahil olduğunu gösteren bir dizi güvenilir rapor vardı. Geçen yılın iPhone 12 Pro modellerinde 120 Hz ProMotion ekran, sonuçta üretime geçmemiş bir özellik.

Bloomberg'den bir başka iPhone 13 söylentisi, Apple'ın yalnızca kablosuz şarj lehine şarj bağlantı noktasını kaldırmayı düşündüğünü söylüyor. İPhone kesinlikle bu yönde ilerliyor olsa da, Apple'ın şarj bağlantı noktasını bu yılın başlarında bırakacağını hayal etmek zor.

 

Diğer raporlar, iPhone 13'ün daha yetenekli bir ultra geniş kamera lensi içereceğini ileri sürdü. Apple’ın 2021 iPhone serisinde bir dizi yazılım tabanlı kamera iyileştirmesi görebilirken, bildirildiğine göre Apple’ın 2022 iPhone serisi için daha önemli donanım iyileştirmeleri planlanıyor.

Son olarak, Apple’ın 2021 iPhone serisinin bu yılın sonlarında Eylül ayında piyasaya çıkacağını gösteren güvenilir raporlar gördük. Apple’ın iPhone 12 modellerinin Ekim ve Kasım sürümleri göz önüne alındığında, Apple’ın iPhone sürüm programını kalıcı olarak, 2011 iPhone 4S’nin Ekim ayındaki ertelenen sürümünün ardından yaptığı gibi değiştirebileceğine dair bazı spekülasyonlar vardı. İPhone 4S'den önce hatırlarsanız, her yeni iPhone modeli Haziran veya Temmuz'da piyasaya sürüldü.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski