iOS 14, iPhone 9 ve güncellenmiş iPad Pro Apple TV





9to5Mac tarafından elde edilen sızdırılmış iOS 14 kodu, Apple'ın yeni iPad Pro, iPhone 9 ve AirTag'ler de dahil olmak üzere yaklaşan donanım yenilemelerinden neler bekleyebileceği hakkında birçok ayrıntıyı destekliyor. Apple ayrıca yeni bir Apple TV uzaktan kumandası geliştirdiğini gösteriyor.

Yeni iPad Pro

İOS 14 koduna göre, yaklaşan iPad Pro yenilemesi, önceki tedarik zinciri raporlaması gibi yeni bir üçlü lens kamera dizisi içerecek. Bu kamera kurulumu bir uçuş zamanı 3D sensörü, geniş açılı bir lens, ultra geniş bir lens ve bir telefoto lens içerecektir. Bu, mevcut iPad Pro'nun büyük bir güncellemesidir.

Uçuş süresi sensörü büyük olasılıkla yeni artırılmış gerçeklik özelliklerine katkıda bulunacaktır. 9to5Mac bugün daha önce Apple'ın iOS 14 için yeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması geliştirdiğini bildirdi. Uygulama, kullanıcıların AR aracılığıyla çevrelerindeki dünya hakkında daha fazla bilgi almasına izin verecek.


iPhone 9

iOS 14 kodu ayrıca, geçmiş tedarik zinciri raporlarını doğrulayan yaklaşan iPhone 9 ile ilgili ayrıntıları da içeriyor. İPhone 9, Touch ID'nin yanı sıra Express Transit özelliklerini de destekleyecek. Apple, Express Transit desteği olmayan iPhone 6 kullanıcılarını iPhone 9'a yükseltmeyi umuyor.


Yeni iPhone 9 veya iPhone SE 2'nin bu baharda piyasaya sürülmesi bekleniyor, muhtemelen iOS 13.4'ün yayınlanmasıyla birlikte (koronavirüs nedeniyle herhangi bir büyük gecikmeyi engelliyor.) Cihaz elbette iOS 14 tarafından desteklenecek, bu yüzden neden hakkında ayrıntılar işletim sistemi ayrıntılarına dahil edilmiştir.


Apple TV Kumandası

9to5Mac tarafından görülen iOS 14 kodu, Apple TV'deki değişiklikler hakkında yeni ayrıntılar da içeriyor. TvOS 13 kodunun önceki sürümleri, Apple'ın yeni bir Apple TV kutusu üzerinde çalıştığını ortaya koydu, ancak iOS 14 ayrıca yeni bir Apple TV uzaktan kumandası olacağına dair tidbit'i içeriyor.

Buradaki daha spesifik bilgiler net değil (hala kazıyoruz), ancak Siri Uzaktan Kumanda birçok Apple TV kullanıcısı için bir tartışma konusu oldu. Ayrıca Apple TV'nin daha düşük maliyetli akış kutularıyla rekabet etmesine yardımcı olmayan nispeten pahalı.


Apple TV Egzersizleri Uygulaması - Codename “Seymour”

Apple ayrıca 9to5Mac tarafından görülen iOS 14 kodunu temel alan Apple TV için yeni bir egzersiz uygulaması geliştiriyor. Bu uygulama kullanıcıların rehberli egzersiz indirmek ve Apple TV üzerinden koçluk sağlayacaktır. Apple Music entegrasyonu, kullanıcıların egzersizler sırasında kendi müziklerini dinlemelerine izin verirken, tüm veriler Apple Watch ile senkronize edilir.


Son olarak, iOS 14 kodu Apple'ın yaklaşmakta olan AirTag öğe izleyicileri hakkında yeni ayrıntılar sunuyor. 9to5Mac, daha önce AirTags hakkında pazarlama adı da dahil olmak üzere birçok ayrıntı bildirmişti. iOS 14 kodu, AirTag'lerin iOS aracılığıyla toplu olarak kurulabileceğini ve Çini öğesi izleyicilerine benzer şekilde kullanıcı tarafından değiştirilebilen bir pil olacağını gösterir.


Apple’ın en yeni iPhone modellerinin kullanıcıları da AirTag'leri artırılmış gerçeklikle izleyebilecek. AirTags ayrıca kullanıcıların bunları bulmasına yardımcı olmak için bir ses çalabilecektir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski