iOS 14.4 iPhone sahipleri için şaşırtıcı yeni bir uyarı içeriyor

Apple, 13 Ocak Çarşamba günü iOS 14.4 beta 2'yi yayınladı ve kullanıcılar şimdiden yazılım güncellemesinin kodunda şaşırtıcı yeni özellikler bulmaya başladı.
Bir rapor, iOS 14.4'teki kodun, Apple'ın kameralarını satış sonrası bileşenlerle değiştiren kullanıcılar için bir uyarı ekleyeceğini ortaya koyuyor.
Apple, iPhone sahiplerinin onarım ve değişim için Apple Store'lara ve Yetkili Apple Servis Sağlayıcılarına gitmelerini, böylece her zaman orijinal Apple parçalarını almalarını önerir.

 

Apple, geliştiricilere ilk iOS 14.4 beta sürümünü yayınladıktan yaklaşık bir ay sonra Çarşamba günü iOS 14.4 beta 2'yi kullanıma sundu. Güncelleme özellikle önemli değildi - çoğunlukla ilk beta sürümünde zaten eklenenlere dayanıyordu - ancak geleceğini görmediğimiz şaşırtıcı bir ek vardı.

İlk olarak MacRumors tarafından tespit edilen en son beta sürümünde, Apple'ın iPhone sahiplerini, cihazlarının kamerasını tamir ettirmesi veya Apple'ın kendi bileşenleri yerine satış sonrası bileşenlerle değiştirmesi durumunda uyaracak bir özellik eklemeyi planladığını gösteren bir kod var.

 

Telefonunuzda görmeniz gereken mesaj şudur:


"Bu iPhone'un orijinal bir Apple kamerasına sahip olduğu doğrulanamıyor." MacRumors'ın açıkladığı gibi, mesaj kilit ekranınızda gösterilecek bir açılır pencere olarak görünebilir, ancak muhtemelen Ayarlar uygulamasına ve ardından Genel> Hakkında'ya giderek mesajı da görebilirsiniz.

Apple daha önce üçüncü taraf ekranlar için benzer bir uyarı uygulamıştı ve bir onarım teknisyeni telefonunuzu onarırken orijinal Apple ekranından başka bir şey kullandığında şu mesajı görüntülüyordu: "Bu iPhone'un orijinal Apple ekranına sahip olduğu doğrulanamıyor." Bu, söz konusu özelliğin bir uzantısı gibi görünüyor.

Apple, 2019'un sonlarında yayınlanan bu destek belgesinde "iPhone ekranı, iOS yazılımı ile birlikte optimum performans ve kalite için tasarlandı" dedi. "Orijinal olmayan bir ekran uyumluluk veya performans sorunlarına neden olabilir. Örneğin, ekran güncellemelerini içeren bir iOS yazılım güncellemesinden sonra bir sorun ortaya çıkabilir. "

Apple ayrıca, orijinal olmayan ekran uyarısının iPhone'u veya ekranını kullanma becerinizi etkilemeyeceğini açıklığa kavuşturuyor. Muhtemelen aynısı kamera uyarısı için de geçerli olacak, ancak teknisyenlerin iPhone'unuzda orijinal olmayan herhangi bir bileşen olup olmadığını bir bakışta görmelerini sağlıyor.

Bu uyarının iOS 14.4'ün genel sürümü yayınlandığında eklenmesi koşuluyla, Apple büyük olasılıkla iPhone sahiplerine "bir Apple Store'da, bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısında veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısında" bozuk parçaları değiştirmelerini söyleyen yeni bir destek belgesi yayınlayacaktır bir Apple Onarım Merkezine. "

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski