Bloomberg Apple ekran içi Touch ID'yi test ediyor

Bugün Bloomberg Apple  sunduğu yeni bir rapor, bu yılki iPhone güncellemesinin ne beklenmesi gerektiğine daha fazla ışık tutuyor. Rapor, Apple'ın 2021 iPhone için "büyük değişiklikler planlamadığını" söylüyor, ancak bir anahtar yükseltmenin test aşamasında olduğunu söylüyor: ekran içi parmak izi okuyucu.


Bloomberg, şirket içinde Apple mühendislerinin 2021 iPhone'dan "S" yılı yükseltmesi olarak bahsettiğini söylüyor, bu da iPhone 12'ye kıyasla küçük yükseltmeler anlamına geliyor.

Apple, duruma aşina olan kişilere göre 5G ve yeni tasarımlar da dahil olmak üzere 2020'de akıllı telefonda yapılan geliştirmeler göz önüne alındığında, bu yılki iPhone serisinde büyük değişiklikler planlamıyor. Apple'ın içinde mühendisler, sonraki iPhone'ları, tipik olarak küçük yükseltmelerle yeni iPhone'lara verilen isimlendirme olan cihazın başka bir "S" versiyonu olarak görüyor.

Bloomberg Apple ekran içi Touch ID'yi test ediyor


Ancak büyük değişiklik, Apple'ın bu yılki iPhone için ekran içi parmak izi okuyucu desteğini test etmesidir. Bu özelliğin iPhone 12S için uygun olup olmayacağı nihayetinde belli değil, ancak test aşamasında olan bir şey var:

Genel değişiklikler küçük olsa da, Apple hala 2021 için önemli bir yükseltmeyi test ediyor: bir ekran içi parmak izi okuyucusu. Bu, kullanıcıların iPhone'larının kilidini açmaları için bir parola ve Face ID yüz tanımanın ötesine geçmeleri için yeni bir yöntem ekleyecektir. Apple, 2017 yılında iPhone X'in piyasaya sürülmesiyle parmak izi sensörlerinden uzaklaşmaya başladı, ancak Touch ID o zamandan beri Mac dizüstü bilgisayarlarda ve daha ucuz iPhone'larda bir özellik olarak kaldı. Apple'a 5G modem sağlayan Qualcomm Inc., bu ayın başlarında daha hızlı bir ekran içi parmak izi sensörünü duyurmuştu.

Bu, iPhone'a geri dönen Touch ID'yi ilk duyduğumuz şey değil. Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Ağustos 2019'da, 2021'de hem Face ID hem de ekran altı Touch ID'ye sahip bir iPhone piyasaya süreceğini bildirdi. Ayrıca, güvenilir bilgi sızıntısı L0vetodream, ekran içi Touch ID'nin yakında kendi haline geleceğini bildirdi. iPhone'a giden yol.

Son olarak Bloomberg, Apple'ın "bazı iPhone modelleri için şarj bağlantı noktasını kablosuz şarj lehine kaldırmayı tartıştığını" yazıyor. Yine, bu değişikliğin iPhone 12S'ye mi geçeceği yoksa Apple'ın bunu gelecekteki bir model için saklayıp saklamayacağı belli değil. Ming-Chi Kuo'nun 2019'da Apple'ın 2021'de Lightning bağlantı noktası olmayan bir iPhone piyasaya süreceğini öngördüğünü belirtmek gerekir.

Rapor ayrıca, AirTag'lerin bu yıl bir ara piyasaya sürülme yolunda ilerlediğini ve Apple'ın başlangıçta iPhone 12 ile birlikte piyasaya sürmeyi planladığını belirtti.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski