Apple TV 4K inceleme özeti

Apple TV 4K

Apple'ın ambargolu incelemelerinin bir haftasını tamamlayan Apple TV 4K ve yeniden tasarlanan Siri Remote'un ilk incelemeleri yayınlandı. Bu incelemeler, içinde A12 Bionic işlemciye sahip yeni Apple TV'nin performans yükseltmelerini ve yeni Siri Remote ile gerçek dünya hayatını ayrıntılarıyla anlatıyor.


CNN Underscored, yeniden tasarlanan Siri Remote'un şimdiye kadar test ettikleri "en iyi" olduğunu ve Apple TV kullanıcıları için "satın almaları gereken" bir şey olduğunu söylüyor:

Siri Remote buradaki yıldız ve şimdiye kadar test ettiğimiz en iyi uzaktan kumanda. Basit, minimalist ve en önemlisi kullanımı sezgiseldir. Bu, orijinaline göre ciddi bir yükseltmedir ve şu anda önceki nesil Apple TV 4K'nizden memnunsanız, 59,99 ABD doları ödeyip yeni uzaktan kumandayı alırız. Eskiyen bir Apple TV HD cihazınız varsa, şimdi birkaç yıl boyunca kendinizi yükseltmek ve geleceğe hazırlanmak için harika bir zaman. Elbette yeni Siri Remote'u da alacaksınız.

Ancak inceleme, Apple TV'nin fiyatının birçok insan için engelleyici bir faktör olacağını ekliyor:

Yeni Apple TV 4K, Roku Ultra, Streambar ve Google Chromecast gibi rakiplerden daha hızlı. Chromecast veya Roku Express 4K için 50 $ 'dan, daha uygun bir fiyata benzer özellikler ve temel görsel standartlar için destek elde edersiniz, ancak Roku’nun plastik uzaktan kumandaları yerine alüminyum ve sezgisel Siri Remote'u tercih ederiz. Apple TV 4K, tvOS çalıştırır ve geçmişte Apple TV'ye diğer platformlardan önce gelen binlerce akış hizmeti için App Store'a erişiminiz vardır. Son olarak, Apple TV 4K, fotoğraflar, müzik ve izledikleriniz tüm cihazlarınız arasında senkronize edileceği için Apple ekosistemindekiler için bir oynatıcı olarak anlamlıdır.

Apple TV 4K inceleme


Bu arada iMore, Siri Remote'taki yeni geri düğmesinin, değiştirdiği gizemli menü düğmesiyle aynı sorunlardan bazılarından muzdarip olduğunu söylüyor:

Çözemeyeceği şey Ana Sayfa düğmesidir. Apple onu Geri olarak yeniden adlandırdı, ancak eski Android geri düğmesi gibi, daha çok rastgele bir işlem düğmesi gibi. TV uygulamasında bir video izliyorsanız ve buna basarsanız, ekranın altında bir seçenek çubuğu görürsünüz. Sonra çıkmak için tekrar basmanız gerekir. Ancak içeri bastırırsanız, örneğin Netflix veya Disney +, videonun dışına atılırsınız. YouTube'da geri, yer paylaşımını kapatır. Prime Video'da sizi terk edecek.

Bir şeyi öngöremezseniz, hayal kırıklığına uğrarsınız. Tutarlılığın büyük bir kullanıcı avantajı olmasının nedeni budur ve bu nedenle Apple'ın bu en temel kontroller üzerinde bazı temel standartlaştırmaları zorlamak için HIG'nin gücünü kullanmasını umuyorum.

iMore ayrıca içindeki A12Z yongası hakkında bazı ayrıntılar sunar ve daha yüksek kare hızlı HDR içeriğini destekler:

Çekirdek sayımını artırmak için neden bir A12X veya A12Z olmasın? Zaten pahalı olan bir kutuyu çok daha pahalı hale getirirdi ve Apple TV 4K'da bundan fayda sağlayacak hiçbir şey henüz çalışmıyor.

Sert oyunlar ne olacak? Apple hala bu konuda halkın ilgisini göstermedi ve yaparlarsa ve yaptıklarında, bir A12X veya A12Z'den çok daha fazlasını içeren bir kutuya ihtiyaç duyacaklar. Muhtemelen bir A14 veya M1'den çok daha fazlası, eğer PS5 veya Xbox Series X grafik ateş gücüne yaklaşmak istiyorlarsa. Bu yakın ya da uzak gelecekte olsun ya da olmasın, bu kesinlikle şimdi değil.

Bunun sadece 4K HDR 60 sunması gerekiyordu - ve öyle. Öyleyse, Hobbit'i sinemalarda sevdiyseniz, evinizdeki Apple TV'nizde aynı görünüme bayılacaksınız. Bunu yapmadıysanız, daha az hiper gerçekçi ve daha hiper-tekinsiz bir vadi bulursanız, Ayarlar'daki ek video modlarına derinlemesine dalabilir ve 4K HDR 30'u geri yükleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski