iOS 14.6 Apple'ın duyurmadığı gizli bir yeni özelliğe sahip

iOS 14.6


 Apple, iOS 14.4 ve iOS 14.5 sürümleri arasında dört ay boyunca beta sürümlerini piyasaya sürdükten sonra, en son güncellemesiyle gaza adım attı ve iOS 14.5'in gelmesinden sadece dört hafta sonra iOS 14.6'yı halka tanıttı. İOS 14.6, iOS 14.5'ten çok daha küçük bir güncelleme olmasına rağmen - Uygulama Şeffaflığı İzleme, Apple Watch ile Kilit Açma, PS5 ve Xbox Series X denetleyicileri için destek ve daha fazlasını ekliyor - hemen güncelleme yapmak için hala birçok neden var.


Elbette, verilerinizi saldırganlardan koruyabilecek güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri gibi bariz nedenler var, ancak iPhone kullanıcıları yazılımı ele geçirdikçe iOS 14.6'yı yüklemek için yeni nedenler de keşfediyoruz. 9to5Mac tarafından tespit edildiği üzere, Twitter ve Reddit'teki bazı kullanıcılar, Kısayollar uygulamasındaki işlemlerin en son iOS sürümünde daha hızlı çalıştığını iddia ediyor.



Reddit kullanıcısı jasonefmonk Salı günü yaptığı açıklamada, bu güncellemeden [iOS 14.6] önce, yaptığım sadece yedi farklı basit Ayar işlemi içeren "Gece Modu" kısayolunu çalıştırmak biraz zaman aldı "dedi. "Güncellemeden sonra, şimdi yaklaşık 1/4 saniye içinde çalıştığını fark ettim! Çok dikkat çekicidir ve oldukça hızlı olması gereken bir şey için hoş bir düzeltme. "


Konudaki başka bir kullanıcı, 700 eylem kısayolunun iOS 14.5 ve önceki sürümlerde çalışmasının 30 saniye sürdüğünü, ancak şimdi yalnızca 13 saniyede tamamlandığını iddia etti. Diğerleri daha mütevazı kazançlar gördü, ancak kısayollarını test eden hemen hemen herkes hız artışını doğruladı.


Bu iddiaları daha da güçlendirmek için 9to5Mac kendi testlerini yaptı ve hem iOS 14.6,  hem de geçen hafta geliştiricilere ve herkese açık beta test edicilerine sunulmaya başlayan ilk iOS 14.7 beta sürümünde iyileştirmeler gördü. Bununla birlikte, site yalnızca "düzinelerce veya yüzlerce eylem" içeren kısayollarda önemli kazançlar fark etmeye başladı. Bir testte 9to5Mac, 380 eylem içeren bir kısayol çalıştırdı. İOS 14.5.1 çalıştıran bir iPhone'da kısayol 8 saniyede tamamlandı, ancak iOS 14.6 ile başka bir iPhone'da 4 saniye sürdü.

iOS 14.6, Apple'ın duyurmadığı gizli bir yeni özelliğe sahip

Apple genellikle yazılım güncellemeleri için sürüm notlarındaki en büyük değişikliklerin tümünü vurgular, ancak her ne sebeple olursa olsun, daha hızlı kısayollar iOS 14.6 sürüm notları için kesinti yapmadı. Bununla birlikte, tüm kanıtlar kısayolların daha hızlı olduğuna işaret etmektedir, bu nedenle hevesli bir kısayol kullanıcısıysanız, bugün güncelleyin.


Elbette, iPhone'unuzu güncellemek için gerçekten herhangi bir ek nedene ihtiyacınız yok, çünkü Apple Pazartesi günü iOS 14.6 ile ilgili güncellemenin ele aldığı onlarca güvenlik açığını kapsayan bir güvenlik bildirimi yayınladı. Apple'ın iOS 14.6 ve iPadOS 14.6'ya eklediği tüm tehlikeli istismarları gözden geçirerek sadece bir veya iki dakika harcayın ve güncellemeyi sahip olduğunuz her cihaza olabildiğince çabuk yükleyeceğinizi garanti edebilirim.

1 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski