İOS 15’in en heyecan verici yeni özelliklerinden bazıları en çok bilgi edinen biri tarafından ortaya çıktı

 

İOS 15

Apple’ın merakla beklenen bahar etkinliği artık sona erdi ve yakında çeşitli yeni ürünler sipariş edilebilecek. Apple sonunda AirTag'i, yeni iPad Pro'yu ve uzun zamandır beklenen M1 iMac'i bu hafta başında piyasaya sürdü. İPhone 12 yeni bir renge kavuştu ve son iOS 14.5 genel beta sürümü piyasaya sürüldü, yeni yazılım güncellemesinin genel sürümü birkaç gün içinde gelecek.


"İlkbahar Yüklendi" etkinliği, Apple'ın yeni ürünlerinin önceden sızmasını engellemenin bir yolunu bulamadığını bir kez daha göstererek son Apple söylentilerinin çoğunu doğruladı. Ardından, sanal basın toplantısının hemen ardından Apple’ın gelecekteki donanım ve yazılım ürünlerine ilişkin planlarına ilişkin yeni bir söylenti geldi. Bilgisayar korsanları, bir Apple tedarikçisini tehlikeye atarak, bu süreçte piyasaya sürülmemiş MacBook'lar için şemaları çalmış olabilir. Ancak daha da ilginç olanı, Apple'ın bu yıl iOS ve iPadOS için planladığı bazı ana değişiklikleri açıklayan yeni bir iOS 15 sızıntısıdır.



WWDC 2021, Apple'ın diğer ürünleri için yazılım güncellemelerinin yanı sıra iOS 15'i de tanıtacağı yerdir.

  iOS 15, yüz milyonlarca iPhone ve iPad'e güç sağlayan iOS ve iPadOS göz önüne alındığında, her zaman gösterinin ana cazibesi. Ana sanal açılış konuşması için zaten bir randevumuz var. Apple, 7 Haziran'da iOS 15'i tanıtacak ve yeni özelliklerin tanıtımını yapacak. Bu hala oldukça uzak, ancak iOS 15'ten ne bekleyeceğimize dair bir fikir edinmek için altı hafta daha beklememiz gerekmeyecek.


Bloomberg'deki en iyi Apple sızıntılarından biri, şu anda geliştirilmekte olan iOS 15 özelliklerinden bazılarını ortaya çıkardı. Rapora göre iPhone, iOS 15 ile büyük bir yazılım yenilemesi alacak. Apple, bildirimlerdeki değişiklikler, yeni bir kilit ekranı, iPadOS 15'te yeni bir iPad ana ekranı ve yeni gizlilik özellikleri üzerinde çalışıyor.


İOS'taki bildirim deneyimi hâlâ ideal değil ve Apple, kullanıcıların bildirimlerin görüntülenme şeklini daha da özelleştirmesine izin vererek iOS 15'te bunu iyileştirmeyi planlıyor. Bloomberg, kullanıcıların durumlarına bağlı olarak farklı bildirim tercihlerine erişebileceklerini söylüyor. Denetim Merkezi'nde görünecek yeni bir menü ve güncellenmiş kilit ekranı, kullanıcıların araba kullanacaklarını,

 çalışacaklarını veya uyuyacaklarını seçmelerine olanak tanıyacak. Özel kategoriler de eklenebilir. Seçilen moda bağlı olarak, bildirimler sesleri çalacak veya sessiz kalacaktır. Apple, bu durumlara göre mesajlara otomatik yanıt vermeyi de etkinleştirecektir. Bunların tümü, akıllı telefonlarda onlarca yıldır mevcut olan özelliklerdir, ancak yine de iPhone sahipleri için memnuniyetle karşılanacak eklemeler olacaktır.


iMessage'ın "bir sosyal ağ olarak hareket etme ve Facebook Inc.'in WhatsApp'ıyla daha iyi rekabet etme hedefiyle" yeni sürüme geçeceği bildiriliyor. Rapor, bu özelliklerin geliştirme aşamasında olduğunu ve daha sonra gelebileceğini söylüyor.


Apple'ın "en önemli güncellemesi", görünüşe göre iPadOS 15'teki iPad'in ana ekranına geliyor. Apple, kullanıcıların tabletten beri ilk başta istediği bir şey olduğu için iPad kullanıcıları için önemli olan ana ekrana widget yerleştirmeyi planlıyor. çıkış yaptı.


Son olarak Apple, iOS 15'te kullanıcı gizliliğini daha da iyileştirecek. Şu anda çalışmakta olan yeni bir özelliğin, kullanıcıları kendileri hakkında sessizce veri toplayan uygulamalar hakkında bilgilendireceği bildirildi. iOS 14.5, geliştiricilerin önce izin istemeden kullanıcıları izlemesini imkansız hale getirmeyi amaçlamaktadır. iOS 15 bunun ötesine geçerek kullanıcıları Apple’ın yeni kurallarını bozmaya çalışan izleme girişimleri konusunda bilgilendirebilir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski