Apple, bu sonbaharda çıkacak ilk iOS 15 özelliklerini açıkladı

 

ilk iOS 15 özellikleri

Apple, bir çıkış tarihini açıklamaya hazır olana kadar üzerinde çalıştığı herhangi bir şeyi nadiren tartışır, ancak Çarşamba günü şirket, iOS 15'te iPhone ve iPad'e geleceği düşünülen bir dizi özelliği paylaşarak hepimizi şaşırttı. WWDC 2021 ile sadece Birkaç hafta sonra, Apple'ın bir sonraki büyük mobil yazılım güncellemesi için kırmızı halıyı sunması çok uzun sürmeyecek, ancak yeni bir basın bülteni bize geleceklere göz atmamızı sağlıyor.


Özellikle, Apple'ın basın bülteninde duyurduğu özellikler "hareket kabiliyeti, görme, işitme ve bilişsel engelli kişiler için tasarlandı." Apple, daha fazla insanın tüm ürünlerini rahatça kullanabilmesini istiyor ve bu yeni özellikler şirketin bu hedefe ulaşmasına yardımcı olmalı.



Listede ilk sırada, watchOS için AssistiveTouch var; bu, üst vücut uzuvları farklı olan Apple Watch sahiplerinin, gerçekten dokunmak zorunda kalmadan cihazı daha kolay kullanmasına olanak tanıyor. Yerleşik hareket sensörleri, optik kalp atış hızı sensörü ve makine öğrenimi sayesinde Apple Watch, kullanıcıların el hareketleriyle watchOS'ta gezinmesine olanak tanıyan ince hareketleri algılayabilir.


Apple ayrıca iPad'e üçüncü taraf göz izleme aygıtları için destek getiriyor ve kullanıcıların tableti kendi gözleriyle kontrol etmelerine olanak tanıyor. Güncelleme düştüğünde, uyumlu MFi cihazları, bir kullanıcının ekranda nereye baktığını takip edecek ve ardından işaretçi bakışlarını izleyecektir. Ekranın belirli bir alanında uzun süreli göz teması, kullanıcıların bir eylem gerçekleştirmesine olanak tanır.


Apple’ın ekran okuma aracı VoiceOver, bu yılın sonlarında da yükseltilecek. Araç artık insanlar, metin, tablo verileri ve diğer nesneler dahil olmak üzere ekrandaki bir görüntü hakkında daha fazla ayrıntı sağlayabilir. Hatta bir kişi veya nesnenin görüntüdeki konumunu tanımlayabilir. Ayrıca Apple, MFi işitme cihazları programına yeni çift yönlü işitme cihazları için destek ekliyor. Ayrıca, Kulaklık Yerleşimlerine odyogramları tanıma desteği de geliyor.



İOS ve iPadOS için diğer yaklaşan özellikler arasında nörolojik çeşitlilikteki kullanıcıları destekleyen sakinleştirici arka plan sesleri, Anahtarla Denetim'deki eylemler için ağız sesleri, ayrı uygulamalar için ekran ve metin boyutu ayarlarını özelleştirme yeteneği ve oksijen tüpleriyle kullanıcıları daha iyi temsil etmek için yeni Memoji özelleştirmeleri yer alıyor. koklear implantlar ve şapkalar için yumuşak bir kask.


Apple’ın Küresel Erişilebilirlik Politikası ve Girişimleri kıdemli yöneticisi Sarah Herrlinger şunları söyledi:


Apple olarak, dünyanın en iyi teknolojisinin herkesin ihtiyaçlarına cevap vermesi gerektiğini uzun zamandır hissediyoruz ve ekiplerimiz, yaptığımız her şeye erişilebilirlik kazandırmak için durmaksızın çalışıyor. Bu yeni özelliklerle, Apple teknolojisinin eğlencesini ve işlevini daha da fazla kişiye getiren yeni nesil teknolojilerle yeniliğin sınırlarını zorluyoruz ve bunları kullanıcılarımızla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.


Apple aslında iOS 15 veya iPadOS 15'ten bahsetmedi, ancak tüm bu özelliklerin "bu yılın sonlarında" mevcut olacağını söyledi. Apple'ın Eylül ayında iPhone 13 ile birlikte iOS 15'i piyasaya sürmesi bekleniyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski