En İyi M1 iPad Pro İpuçları ve Püf Noktaları

 Apple, 'Bahar ayı' etkinliğinde M1'li iPad Pro ile herkesi şaşırttı. Apple, iPad serisiyle zaten tablet pazarına liderlik ediyor ve yeni M1 iPad Pro, bu boşluğu yalnızca genişletecek. M1 iPad Pro'yu almayı planlıyorsanız veya zaten satın aldıysanız, ondan en iyi şekilde yararlanmak için bazı ipuçlarına ve püf noktalarına göz atın.

En-İyi-M1-iPad-Pro-İpuclari-ve-Puf-Noktalari


En İyi M1 iPad Pro İpuçları ve Püf Noktaları

Evden çalışma çağında, Apple, insanların işleri halletmek için birincil iş istasyonu olarak kablosuz klavye ve fare ile iPad Pro'yu kullanmasını bekliyor. Şirket, iPadOS'u daha masaüstü dostu hale getirmek için bazı önemli değişiklikler yaptı.

1. Boşluk çubuğuyla iPad'in kilidini açın

Bu, Magic Keyboard'u iPad Pro ile kullanmayı planlayanlar için kullanışlı bir numara. iPad ekranını uyandırmak için boşluk çubuğuna çift tıklamanız yeterlidir. Zaten ekrana bakıyorsanız, Face ID'yi kullanarak oturum açmanızı sağlayacaktır. Yüzle kimlik doğrulama hem dikey hem de yatay yönde çalışır.

2. Hızlı Şarj Cihazına Yatırım Yapın

2021 M1 iPad Pro, kutudan 20W USB-C şarj cihazıyla çıkıyor. Cihazı şarj etmeniz yaklaşık üç saat sürecektir. İPad Pro, Apple'ın birlikte sunduğu 20W şarj cihazından daha hızlı, 27W'a kadar hızlarda şarj edebilir.

Kolaylık sağlamak için, iPad'i yaklaşık iki saat içinde %0-100 arasında şarj etmek için 30W Apple sertifikalı bir şarj cihazı satın almanızı tavsiye ederiz. Aslında Amazon'da nispeten düşük bir fiyata bol miktarda var.

3. iPhone'unuzu Şarj Etmek İçin iPad'i Kullanın

M1 çipini iPad Pro'nun içine dahil etmenin nedenlerinden biri, pil ömründen ödün vermeden sınıfında lider performans sunmaktır. Kapak tarafında, muhtemelen kendinizi iPhone'unuzun şarjının düşük olduğu bir durumda bulacaksınız. Böyle bir senaryoda, iPhone'unuzu şarj etmek için iPad Pro'nuzu kullanabilirsiniz.

USB Type-C - Lightning kablosu kullanarak iPhone'unuzu iPad Pro'nuza bağlamanız yeterlidir. Aslında, iPad Pro'yu kullanarak Nintendo Switch'inizi ve diğer USB-C cihazlarınızı da şarj edebilir.

4. Harici Cihazları Bağlayın

iPadOS 14, artık iPad Pro'nuz için harici depolama sürücüleri veya SD kartlar için destek sağlıyor. Type-C bağlantı noktasını kullanarak iPad'e bağlayın ve cihazdaki Dosyalar uygulamasını kullanarak medya dosyalarına erişebilirsiniz. Bu, oradaki tüm içerik oluşturucular için bir rüya-gerçek senaryosu.

M1 iPad Pro aslında Thunderbolt bağlantısını destekler, böylece yüksek bant genişliğine sahip depolama aygıtlarını sorunsuz bir şekilde bağlayabilirsiniz.

Harici-Cihazlari-Baglayin


5. Zin/Unzip Dosyaları

Dosyaları iPad'de sıkıştırmak veya sıkıştırmak için üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duyduğunuz günler geride kaldı. Varsayılan Dosyalar uygulaması, cihazdaki dosyaları sıkıştırmanıza veya açmanıza olanak tanır.

6. Görüntülü Görüşmeler Sırasında Center Stage'i kullanın

2021 iPad Pro, 122 derecelik görüş alanına sahip 12 MP Ultra Geniş kamera lensi ile birlikte gelir. Bununla birlikte Apple, görüntülü arama yapma şeklinizi değiştirmek için Ultra Geniş kamera ve makine öğrenimini kullanan Center Stage özelliğini duyurdu.

 Siz hareket ettikçe, sizi çerçevenin ortasında tutmak için otomatik olarak ultra geniş bir görünüm kullanır. Başkaları aramaya katıldığında veya görüşmeden ayrıldığında, görünüm genişler veya yakınlaşır.

İyi haber şu ki, Center Stage yalnızca FaceTime ile sınırlı değil. Daha da ilgi çekici bir deneyim için WhatsApp, Skype, Google Meet ve Zoom gibi diğer video konferans uygulamalarıyla birlikte çalışır.

7. Harici Bir Ekrana Bağlanın

Birçok kişi M1 iPad Pro'yu harici bir monitörle kullanacak. M1 iPad'deki USB-C/Thunderbolt bağlantı noktası, iPad Pro'nuzun ekranını yansıtmak veya seçili uygulamalarda ikincil ekran olarak kullanmak için kullanılabilir. 2021 iPad Pro'nun içindeki GPU, 6K çözünürlüğe kadar ekranları destekleyecek kadar güçlü.

Harici-bir-Ekrana-Baglanin


8. PS5 veya Xbox Controller'ı bağlayın

2021 iPad Pro M1, grafik yoğun oyunları kolaylıkla çalıştıracak kadar yetenekli. Daha iyi bir deneyim için mevcut PS5 veya Xbox denetleyicinizi Bluetooth üzerinden iPad Pro'ya bağlayabilir ve kusursuz bir oyun deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

9. Pilden Tasarruf Etmek İçin 4G Moduna Geçin

En yeni iPad Pro, 5G yetenekleriyle birlikte gelir. 5G'nin kullanılabildiği bölgelerde yaşıyorsanız, daha yüksek indirme hızları için 5G'yi kullanmak mantıklıdır. Diğerleri, cihazdaki pil ömründen tasarruf etmek için Ayarlar uygulamasından 5G'den 4G bağlantısına geçmelidir.

10. Dock Hareketinde Ustalaşın

Dock'u ortaya çıkarmak için şimdi ekranın altından biraz yukarı kaydırın ve bir saniye duraklayın. Bu, Dock'u getirecektir. Kabul ediyorum, bu alışması kolay bir jest değil. Ve buna asla alışmamanız da mümkün. Klavye kullananlar Command + Option + D klavye kısayolunu seçebilir.

11. Kontrol Merkezini Göster

Kontrol Merkezi, iPadOS'ta önemli bir rol oynar. Kontrol Merkezi'ni kullanarak Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay, Kamera ve daha fazlası gibi en çok kullanılan işlevlere erişebilirsiniz. Kontrol Merkezine erişmek için durum çubuğunun sağ üst kısmından aşağı doğru kaydırın.

12. Uygulamaları Bölünmüş Modda Kullanın

M1 iPad Pro'nun ekranı, iki uygulamayı yan yana kullanmak için yeterince büyük. Bir uygulama açıkken Dock'u getirmek için yukarı kaydırmanız yeterlidir. Uygulamayı tutun ve oraya sabitlemek için uygulamayı sol veya sağ kenara sürükleyin. Artık aynı anda Twitter'ı kullanabilir ve Safari'ye göz atabilirsiniz.

Uygulamalari-Bolunmüs-Modda-Kullanin


13. Yüzünüzü Bir Uygulamaya Entegre Edin

iPadOS 14, aynı anda iki uygulamayı görüntülemekle sınırlı değildir. Slide Over görünümünde üçüncü bir kayan uygulama getirebilirsiniz. Dock'tan bir uygulamayı sürükleyin ve iki etkin uygulamanın üzerine bırakın. Yüzen uygulama en üstte kalacak ve onu sola veya sağa hareket ettirebilirsiniz. Ekrandan yatay olarak kaydırarak da kapatabilirsiniz (ve daha sonra geri getirebilirsiniz).

14. Uygulamalar Arasında Sürükle ve Bırak

Bu, üretkenlik guruları için başka bir güzel numara. Uygulamaları bölünmüş modda kullanırken, bir uygulamadan bir metin, resim veya web bağlantısını sürükleyip diğerine bırakabilirsiniz. Tüm Apple uygulamaları ve çoğu üçüncü taraf uygulaması, sürükle ve bırak yöntemini destekler.

Uygulamalar-Arasinda-Surukl- ve-Birak


Bu hile, Word'de bir araştırma makalesi yazarken ve web'den metin ve resim eklemek istediğinizde kullanışlıdır. Safari tarayıcısını bölünmüş modda açın ve Word dosyasına hızlı bir şekilde medya eklemek için sürükle ve bırak yöntemini kullanın.

15. Ana Klavye Kısayolları

iPad Pro'yu Magic Keyboard veya başka bir özel klavye ile kullanmayı düşünüyorsanız, her zaman dokunmatik ekranı kullanmak zorunda kalmamak için çeşitli klavye kısayollarını bilmek iyi olur. Bunu, bir uygulamanın desteklenen tüm klavye kısayollarını vurgulayacak olan Cmd tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz.

16. Harici İzleme Dörtgeni ve Fareyi Bağlayın

iPadOS, harici bir izleme dörtgeni ve fare için yerel desteğe sahiptir. İmleç desteği, metni seçmeyi ve düzenlemeyi kolaylaştırır. Ayrıca parmaklarınızın sunabileceğinden daha fazla hassasiyet gerektiren diğer görevleri de kolaylaştırır.

Fare ve izleme dörtgeni desteği, Apple'ın izleme dörtgenli Magic Keyboard ile sınırlı değildir. Herhangi bir üçüncü taraf kablosuz fare ve klavyeyi iPad Pro ile kullanabilirsiniz.

Apple-Klavye-ipad


17. Hızlıca Not Almak için Ekranda Apple Pencil'a dokunun

Ekranı otomatik olarak uyandırmak ve Notes uygulamasında boş bir not açmak için iPad Pro ekranına hızlıca dokunun. Bu şekilde, Notes kullanıcı arayüzünde gezinmeye gerek kalmadan hızla karalamaya başlayabilirsiniz.

18. Apple Kalem Düğmelerini Özelleştirin

Apple Pencil'ın yan tarafında bir hareket pedi vardır. Ve iki eylemi vardır - tek dokunuş ve çift dokunuş. Notlar uygulamasında, silme aracına geçmek için dokunmayı kullanabilirsiniz. En iyi şey, uygulama geliştiricilerinin bu özelliği özelleştirebilecek olmasıdır. Bu nedenle, yaratıcı bir uygulamadaysanız, uygulamanın ayarlarında seçeneği arayın.

19. Wi-Fi 6 Uyumlu Yönlendiriciye Yatırım Yapın

2021 M1 iPad, kutudan çıktığı haliyle Wi-Fi 6'yı destekler. Hızlı kablosuz bağlantılar, işlerin yapılması için kritik öneme sahiptir. Wi-Fi 6 ile, mevcut en hızlı Wi-Fi'ye sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

2021 iPad Pro'nun M1 CPU ile piyasaya sürülmesi, macOS uygulamalarını çalıştıracağı anlamına gelmiyor. iPad hala Apple'ın geçen yıl duyurduğu iPadOS 14'te çalışıyor. iPadOS'ta yeniyseniz, işletim sistemi hakkında her şeyi öğrenmek için en iyi iPadOS 14 ipuçlarımızı ve püf noktalarımızı okuduğunuzdan emin olun.

Devam edin, yukarıda belirtilen püf noktalarını kullanın ve M1 iPad Pro'nuzu harici bir klavye ve fare ile kullanmaya başlayın ve bundan en iyi şekilde yararlanın. Hangi ipucuyu  faydalı buldunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde Bizimle Paylaşın.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski