iOS 15 in başlıca yeni özellikleri ayrıntılarıyla açıkladı

 Apple Pazartesi günü tüm cihazları için bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemelerini açıklayacak. iPhone, iPad, TV, Mac ve Watch yeni yazılım özelliklerine kavuşuyor ve Apple, ana WWDC 2021 açılış konuşması sırasında bir sonraki yıl için planladığı yeniliklere bolca zaman ayıracak. Birkaç sızıntı, bu güncellemelerden bazılarının diğerlerinden daha büyük olacağını söyledi. Daha yakın tarihli bir rapor, Apple'ın bu yılki işletim sistemi sürümleri için "büyük güncellemelerinin" iMessage, Sağlık, Safari ve Apple Haritalar etrafında döndüğünü söyledi. Bunlar, Apple'ın donanım ürünlerinde çalışan uygulamalar ve hizmetlerdir.

iOS-15-in-baslica-yeni-ozellikleri-ayrintilariyla-acikladi


Bununla birlikte, iOS 15, WWDC 2021'in en çok beklenen duyurusu olacak ve bir son dakika sızıntısı, Apple'ın iPhone'un yakın geleceğine yönelik planları hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor.

Birkaç hafta önce sözde iOS 15 özelliklerini bildirdikten sonra Bloomberg, iPhone için bir sonraki işletim sistemi güncellemesindeki bazı önemli değişiklikler hakkında daha fazla ayrıntıyla geri döndü.

Gizlilik, bir yıl önce sunulan önemli gizlilik iyileştirmelerinin ardından, bu yılki WWDC baskısında bir başka önemli güncelleme görecek. iOS 14, kullanıcılara uygulamaların hangi kişisel bilgileri topladığını söyleyen uygulama gizlilik etiketlerini getirdi. Daha da önemlisi, Apple artık geliştiricileri iOS 14.5 (ve iPadOS 14.5) veya sonraki bir sürümünü çalıştıran cihazlarda kullanıcıları izlemek için izin istemeye zorluyor. Bloomberg'e göre, iOS 15, "bir kullanıcının cihazına yüklenen her bir üçüncü taraf uygulaması tarafından hangi verilerin toplandığına dair derinlemesine ayrıntı" sağlayacak yeni bir kontrol panelinin ilk çıkışını yapacak. Bu, Android 12'deki kullanıcılara yakın zamanda hangi uygulamaların konum, kamera ve mikrofon verilerine eriştiği hakkında bilgi veren yeni gizlilik panosuna benziyor.

Kullanıcılar ayrıca iOS 15'te iPhone'da bildirimlerin nasıl iletileceğini belirleyecek bir durum ayarlayabilecek. Sürüş, uyku, çalışma ve rahatsız etme modlarını ayarlayabileceksiniz. Bildirimler duruma göre davranacaktır. Ayrıca güncelleme, ekranın üst kısmında yeni otomatik yanıt seçenekleri ve gelen bildirim afişleri için yeni bir tasarım içerecek.

Rapora göre, iMessages uygulamasının da geliştirmeler alması bekleniyor. Apple, mesajlaşma uygulamasının Facebook'un WhatsApp ve Messenger'ı ile rekabet etmesini istiyor, Bloomberg, daha önce yaptığı bir iddia olduğunu söylüyor. Yeni Mesajlar özelliklerinin ne olması gerektiği belli değil.

Bu yeni iOS 15 özellikleri, iPadOS 15'e de dahil edilecek. iPad OS, widget'ları destekleyecek yeni bir ana ekrana da sahip olacak. Apple'ın aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmak için yeni bir çoklu görev sistemini tanıtacağı iddia ediliyor.

İPhone ve iPad için yenilenmiş bir kilit ekranının çalışmalarda olduğu bildiriliyor, ancak değişiklikler iOS 16'ya geri itilmiş olabilir.

Rapor, diğer işletim sistemi güncellemelerinin iOS 15'ten daha az önemli olacağını belirtiyor. Apple Watch, yeni sağlık takibi ve arayüz iyileştirmeleri alacak.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski