WWDC 2021 iOS 15 özellikleri MacBook Pro güncellemesi ve daha fazlası

WWDC 2021 iOS 15 özellikleri MacBook Pro güncellemesi ve daha fazlası  Apple'ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'na resmen birkaç gün kaldı. WWDC 2021 bu yıl sanal bir etkinlik olacak ve Apple'ın iOS 15, watchOS 8 ve çok daha fazlasını sunmasını bekliyoruz. Apple'ın bu yılki etkinlikte duyurabileceği her şeyi özetlerken okumaya devam edin.

WWDC-2021-iOS-15-ozellikleri


Güncelleme: Son dakika Haberleri

6 Haziran 2021 Güncellemesi: Bloomberg'den yeni bir rapor, bu yılki yazılım güncellemelerinden neler beklenebileceğine daha fazla ışık tuttu. Mark Gurman, iPadOS 15'in yeni çoklu görev özellikleri ve ana ekranda widget desteği içereceğini bildirdi. iOS 15'in daha sıkı gizlilik kontrolleri içerdiği söyleniyor.


Bu arada Apple, yanlışlıkla İpuçları, Akıl ve Kişiler dahil olmak üzere watchOS 8 ile Apple Watch'a gelen yeni uygulamaları ortaya çıkarmış görünüyor.


Son olarak Apple, özel etkinlik açılış konuşmasının hemen ardından ayrı bir Apple Music etkinliği planladı. Mekânsal Sese odaklanacak olan Apple Music özel etkinliği 7 Haziran saat 12.00'ye ayarlandı. PT/3 pm ET.

WWDC 2021 tamamen çevrimiçi olacak

Bu yıl WWDC, 7 Haziran Pazartesi günü başlıyor. COVID-19 salgınının Apple'ı WWDC'yi geçen yıl Haziran ayının sonuna ertelemeye zorlamasının ardından bu, etkinlik için normal başlangıç ​​gününe dönüş. Bununla birlikte, Apple WWDC 2021 için sanal formatına bağlı kalıyor.

WWDC 2021, 10.00 PT / 1pm'de özel bir etkinlik açılış konuşmasıyla başlayacak. ET. Bu etkinlik "doğrudan Apple Park'tan" yayınlanacak ve Apple'ın web sitesi, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve YouTube üzerinden izlenebilecek. Açılış konuşmasının ardından Apple, yıllık Platformlar Birliğin Durumu konuşmasını yapacak. Bu saat 2'de gerçekleşecek. PT / 5 pm ET, 7 Haziran'da Apple Developer uygulaması ve Apple Developer web sitesi aracılığıyla sunulacak.


Apple'ın WWDC açılış konuşması iPhone, Mac, Apple TV ve web'de nasıl izlenir

Geçen yıl bir norm haline gelen WWDC açılış konuşması, yüksek prodüksiyon değeri, Apple Park'ın güzel videografisi ve birden fazla Apple yöneticisi ve mühendisinin katılımıyla önceden kaydedilmiş bir video olacak.

WWDC-2021


Açılış konuşmasına ve Birliğin Durumuna ek olarak, WWDC 2021, bu yıl bir video bileşenine sahip olacak olan Apple Tasarım Ödülleri'ni 10 Haziran'da saat 02:00'de içerecek. PT / 5 pm ET.

Ayrıca, Apple'ın "geliştiricilerin belirli bir konu için ilgili oturumları, laboratuvarları ve özel etkinlikleri keşfetmesi için kolay bir yol" sağlayacağını söylediği WWDC 2021 için Pavilions da olacak. Apple ayrıca WWDC 2021 için Dijital Dinlenme Salonlarına ev sahipliği yapacak. Bu "Lounge'lar", metin tabanlı soru-cevap oturumlarının yanı sıra "geliştirici aracıyla ilgili özel etkinlikler" sunacak.

Son olarak, WWDC 2021 200'den fazla derinlemesine oturum, bire bir laboratuvar ve daha fazlasını sağlayacaktır. Şirket, bunun geliştiricilere "Apple mühendislerine ve tasarımcılarına benzeri görülmemiş bir erişim" sağlayacağını söylüyor.

iOS 15

iOS-15


Her zamanki gibi, WWDC'nin bu yılki en büyük odak noktalarından birinin iOS 15'in tanıtılmasıyla iPhone'da olmasını bekliyoruz. Geçen yıl iOS 14'ten ne bekleneceği konusunda bir dizi sızıntı görülürken, Apple bunu koruma konusunda daha iyi bir iş çıkardı. işler bu yıl gizli. Bununla birlikte, Apple'ın iOS 15 ve iPadOS 15 için nelere sahip olabileceğine dair hala bazı söylentiler var.


iOS 15 ile ilgili mevcut ayrıntıların çoğu, Nisan ayındaki bir Bloomberg raporunun izniyle geliyor. Raporda Mark Gurman, bu yılki iOS 15 güncellemesiyle gelebilecek bir dizi özelliği özetledi.


Apple'ın özel odak noktalarından birinin bildirimleri yönetmenin yeni yolları olacağı bildiriliyor. Rapor, kullanıcıların "çalışıyor, uyuyor veya özel kategoriler" gibi mevcut durumlarına bağlı olarak farklı bildirim tercihleri ​​ayarlayabileceklerini açıkladı. Bu kontrollere erişmek için bir menünün Kontrol Merkezi'nde ve bu yıl yeniden tasarlanacağı söylenen Kilit Ekranında yer alacağı bildiriliyor.

Rapor açıkladı:

Durumlarına bağlı olarak mesajlara otomatik yanıt ayarlama seçeneği de olacaktır. Bu, şu anda yalnızca sürüş sırasında kullanılabilen mevcut otomatik yanıtlama özelliği üzerinde bir gelişme olacaktır. Apple, Rahatsız Etmeyin ve Uyku Modu gibi bazı benzersiz bildirim özellikleri ekledi, ancak bu, şirketin bir kullanıcının durumuna bağlı olarak bildirimleri değiştirmek için sistem genelinde bir özellik sunduğu ilk kez olacak.

ios-15-konsept-parki


Apple'ın ayrıca iMessage'daki değişiklikler üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Uzun vadeli hedef, iMessage'ı "daha fazla sosyal ağ" ve WhatsApp'a benzer hale getirmek, ancak bu yıl hangi yeni özelliklerin tanıtılacağı belli değil.

Apple ayrıca iOS 15'teki yeni özelliklerle gizliliğe odaklanmaya devam edecek. Şirketin, "kullanıcılara hangi uygulamaların onlar hakkında sessizce veri topladığını gösterecek" bir özellik geliştirdiği bildiriliyor. Bu, Apple'ın iOS 14.5 ile Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğini resmen başlatmasından sadece aylar sonra geldi.

Ayrı bir taslak rapor, iOS 15'in Sağlık uygulamasında gıda takibi için yerleşik desteği de içereceğini belirtti. Bu, MyFitnessPal ve FoodNoms gibi üçüncü taraf uygulamaların zaten sağladığına benzer ancak işletim sistemine entegre edilmiş olabilir. Diğer söylentiler, yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi ve bu yıl ikili biyometrik kimlik doğrulama desteğinin gelebileceğini öne sürdü.

İlginç bir şekilde Apple, bu yıl iPhone'a geleceğini söylediği bir dizi yeni Erişilebilirlik özelliğini zaten duyurdu. Arka Plan Gürültüleri gibi bu özelliklerin iOS 15'in bir parçası olarak gelmesi muhtemel. Aslında, Apple tarafından paylaşılan ekran görüntülerinin, iOS 15'te gelen tasarım değişikliklerine bir göz atmış olması bile mümkün.

iPadOS 15

ipad-pro-m1


Yeni iPad Pro incelemelerinin belirttiği gibi, iPadOS bir yenileme için gecikmiş durumda. Apple'ın mağazada bir iPadOS revizyonu varsa, bunun Haziran ayında WWDC 2021'de duyurulmasını bekliyoruz.

Bloomberg, iPadOS 15'in 2010'dan bu yana iPad ana ekranına "en önemli güncellemeyi" getireceğini bildirdi. Bu güncelleme, iPhone'a gelen bir özelliği taklit ederek kullanıcıların iPad Ana ekranında herhangi bir yere widget yerleştirmesine izin verecek şekilde gelecek. geçen yıl iOS 14 ile.

Yeni iPad Pro'ya güç veren M1 yongasıyla, Apple'ın bu yıl iPadOS 15 için saklayabileceği birçok potansiyel değişiklik var. Buna Xcode ve Final Cut Pro gibi profesyonel uygulamalar, yeni bir çoklu görev sistemi ve daha fazlası dahildir. Bu özelliklerin bu yıl gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil, ancak birçok iPadOS kullanıcısının istek listelerinin başında yer alıyor.

watchOS 8

watchOS-7-Kronograf-Pro


Apple Watch için Apple, bu yıl WWDC'de watchOS 8'i tanıtacak. Şimdiye kadar, Apple'ın bu yıl Apple Watch için ne gibi değişiklikler yapabileceği hakkında herhangi bir söylenti duymadık, ancak kesinlikle Apple'ın odaklanabileceği bazı düşük asılı meyveler var.


Her zaman açık ekran desteği için bazı temel genişletmeler arasında Apple'ın Şu An Çalınan görünümü, Haritalar'da gezinme ve Zamanlayıcı uygulamasında etkin geri sayımlar bulunur. Şimdi Yürütülüyor ve Haritalar varsayılan olarak saat kadranını aktif olarak devralır, ancak bu özelliklerin hiçbiri her zaman açık ekranı desteklemez. Aktif olarak geri sayım yaparken Timer uygulamasının saat kadranını da devralması gerektiğini savunuyorum, ancak her zaman açık olan ekran desteğinin başlamasına razıyım.


watchOS 8'den ne bekleneceği hakkında daha fazla söylenti ortaya çıkmaya başladıkça bu gönderiyi güncelleyeceğimizden emin olacağız.

macOS 12

macOS-11.3-Merhaba-Ekran Koruyucu-M1-Minimal-03


Bu yılki macOS sürümünün adlandırılmasıyla ilgili bazı sorular vardı, ancak Mart ayında Apple'ın WebKit dokümantasyon kodunda bulunan bir referans, görünüşe göre Apple'ın bu yıl macOS 12'ye geçeceğini doğruladı. Apple, macOS 10.15 Catalina'dan macOS 11 Big Sur'a geçtiği için macOS adlandırması bu yıl özellikle dikkat çekicidir. Bu, 2000 yılında Mac OS X'in piyasaya sürülmesinden bu yana ilk kez macOS adlandırma kurallarında kayda değer bir değişiklik oldu.


Bu yıl macOS 12'de nelerin yeni olabileceğine dair şu anda çok az gösterge var. Bloomberg'den bir rapor, bu yılki macOS sürümünün geçen yıl gördüğümüz yeniden tasarımla karşılaştırıldığında "küçük" olacağını belirtti. 9to5Mac konseptinde Parker Ortolani, bu yıl Mac için yeni uygulamalar, bildirimlerde iyileştirmeler ve yeni gizlilik özellikleri hayal etti.

tvOS 15 ve HomePod

Yazılım platformlarını tamamlarken, WWDC 2021'de Apple güncellemesinin Apple TV ve HomePod'a güç sağlayan tvOS 15 olduğunu görmeyi bekliyoruz. Tam boyutlu HomePod'un üretimi durdurulduğundan, bu yıl tvOS 15'ten ne gibi yeni özellikler bekleyebileceğimiz belirsizliğini koruyor. Son dakika söylentileri ortaya çıkarsa, bu gönderiyi güncelleyeceğimizden emin olacağız.

Yeni MacBook Pro

macOS-11.3-MacBook-Pro-kapalı kapak


WWDC genellikle yazılım odaklı bir olay olsa da, donanım duyuruları nadir değildir. Geçen yıl WWDC 2020'de Apple herhangi bir yeni donanım duyurmamıştı, ancak WWDC 2019'da Apple, Mac Pro'yu ve beraberindeki Pro Display XDR'yi tanıttı. Genel olarak Apple, WWDC'deki ürün tanıtımlarını geliştiricilerle ilgili olanlarla sınırlı tutar.

Jon Prosser bu hafta yeni bir MacBook Pro'nun WWDC'ye geleceğini "onaylandığını" bildirdi.

Apple'ın bir sonraki MacBook Pro güncellemesinin yeni bir tasarım, Apple Silicon içeride ve belki de yükseltilmiş mini LED ekran teknolojisi getirmesi bekleniyor. Yeni tasarımın iPad Pro'ya benzer şekilde daha düz olduğu söyleniyor ve bildirildiğine göre 14 inç ve 16 inç ekran boyutlarında mevcut olacak. Ekranın altındaki "MacBook Pro" logosunun da kaldırılacağı söyleniyor, HDMI ve MagSafe gibi bağlantı noktalarının bir SD kart yuvasıyla birlikte geri dönmesi bekleniyor.


Bloomberg, sekiz yüksek performanslı çekirdeğe ve iki yüksek verimli çekirdeğe sahip 10 çekirdekli bir tasarıma sahip olacağını bildiriyor. Apple, biri 16 GPU çekirdeği ve diğeri 32 GPU çekirdeği olmak üzere iki çip çeşidi sunacak.

Diğer donanım olanakları

Apple, MacBook Pro'nun dışında, Mac mini, daha büyük ekranlı iMac, MacBook Air ve Mac Pro için de güncellemeler üzerinde çalışıyor. Bu makinelerden WWDC'de potansiyel olarak duyurulabilecek tek şey yeni Mac mini.


Yakın tarihli bir rapor, yeni Mac mini'nin içinde M1X işlemci bulunan yeniden tasarlanmış bir kasaya sahip olacağını belirtti. Bu, yeniden tasarlanan MacBook Pro'da görmeyi umduğumuz çipin aynısı olduğundan, yeni Mac mini'nin WWDC'de de duyurulması mümkün.


Yeni daha geniş ekranlı iMac, yeniden tasarlanan MacBook Air ve Mac Pro, Apple'ın yol haritasında daha ileride. Bu ürünlerin WWDC'de duyurulmasını beklemiyoruz.


Genel olarak Apple, WWDC'deki ürün tanıtımlarını geliştiricilerle ilgili olanlarla sınırlı tutuyor ve MacBook Pro bu faturaya uyuyor gibi görünüyor.


WWDC 2021: Özet

Tüm Apple etkinlikleri arasında genellikle en fazla sürpriz WWDC'de oluyor ve bu yıl da bunun böyle olmasını bekliyoruz. WWDC'nin destek direklerinin iOS 15, macOS 12 ve daha fazlasını içermesini beklerken, sürpriz için bolca yer var.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski