Düğün fotoğrafçısı olmak istiyorum? ( Ekipman tavsiyesi )

Düğün fotoğrafçısı
Düğün fotoğrafçısı olmak

Düğün fotoğrafçısı olmak istiyorum. 

Düğün fotoğrafçılığı Ekipman tavsiyeleri.

Herkese merhabalar.

Yaklaşık 10 yılı aşkındır profesyonel olarak düğün fotoğrafçılığı yapmış birinden yalansız dolansız herşeyin doğrularını, elimden geldiğince anlatmaya çalışıcam.

Yazımızda değineceğimiz başlıklar:

  • Nasıl Düğün fotoğrafçısı olabiliriz?
  • Neler yapmalıyız?
  • Düğün fotoğrafçısı ekipman tavsiyesi?
  • Düğün fotoğrafçılığında poz verdire bilmenin önemi ( çok önemli )
  • Maliyet hesaplaması

Öncelikle düğün fotoğrafçılığı yapmak gerçekten düşük bütçe ile çok zaman harcayarak yapılabilecek güncel bir iş, sanat ve hobi koludur. 

Son yıllarda düğün dış çekimleri sayesinde çok sayıda fotoğrafçı türedi. Köşe başında bin tane fotoğrafçı var diyebiliriz. Bu insanlar para kazanıyorlar ki açık kalıyorlar diye bilirsiniz. Ama işler düşündüğünüz kadar kolay ve kazançlı değil. Onu baştan söyleyeyim. Hadi gelin anlatmaya başlayayım.

Öncelikle bu işi freelance yani vergiye tabi olmadanda yapabileceğinizi belirtmek isterim. Tabi güven ve istikrar istiyorsanız basit usul vergi ile deftere tabi olmadan iş yeri açmak mümkün. Gerekli dükkan açmak  prosedürlerini hallettikten sonra hayırlısı ile başlıyoruz. İlk müşterilerinizi bulmak çok zor olacak elinizde sergileye bileceğiniz fotoğraflarınız yok. İnsanlar en güzel günlerinde acemi fotoğraf çekmeyi bilmeyen birine gitmeyi pek tercih etmezler. İlk etapta siz koşturacaksınız. Düğün salonlarına gidin konuşmaya güzel bir web sitesi ve Instagram sayfasıda oluşturmanız gerekiyor. Bu işlemleride hallettikten sonra en önemli konu size her zaman ön yargıyla gelecek gelin damatla acaba güzel çekebilirmi, dış çekim güzel olurmu algısıyla gelen çiftimizi. Konuşmalarımızla poz verdirirkenki net ve kibar davranışlarımızla, kafalarından bu soru işaretlerini atmamız gerekiyor. Konusu gelmişken detaylı konuşmak istediğim konu

Düğün fotoğrafında poz verdire bilmenin önemi.

Arkadaşlar poz verdire bilmek makinenin ayarlarını bilmekten daha önemli birşey. Otomatik ayarda çeker Photoshop ta düzeltirsiniz ama yanlış verdirilmiş bir poz komple o karenizin çöp olması anlamına gelmektedir.O yüzden poz verdirmeyi kesinlikle çalışmalısınız. Örnek aldığınız fotoğrafçılar var ise fikir alışverişi yapabilirsiniz.

 ( Poz fikirlerini Instagram'da olan milyartane fotoğrafçı hesabından baka bilir, biraz alıntı biraz ç(a)lıntı yapabilirsiniz. Herşeyide benmi söyleyeceğim canım :) )

Evet tekrar söylüyorum poz verdire bilmek çok ama çok ama çok önemli. Kesinlikle araştırın ve pratik yapın.

Bir diğer önemli konu ise; 

Fotoğraf makinesi tavsiyesi ve photoshop kullanımı.

Evet neden ikisini aynı başlık altında incelediğimizi merak ediyor olabilirsiniz. Çünkü her ikiside fotoğrafçının olmazsa olmazı. 

Ekipman tavsiyesi çok fazla isteniyor benden yok Canon yok Nikon yok Olympus. Arkadaşlar markanın zerre önemi yok tuş yerleri vs. İnce özellikler dışında genel itibariyle aynı işe yararlar. Marka algısı tamamiyle gereksizdir. Kısa öz paylaşıyorum.

Ben Nikon kullandım hep o konuda bilgim var.

Giriş seviyesi fotoğraf  makinesi almak  istiyorsanız:

D5100 d5200 d5300 fiyat performans makineleridir.

Orta seviye fotoğtaf makinesi almak istiyorsanız:

D7100 d7300 ve yukarısı tavsiye ederim.

Pro seviyesinde istiyorsanız da

D610 d810 ve üstünü tavsiye ediyorum. 

Fark ettiyseniz çok netim neden ? Diğerlerine gerek yok megapixel oyunlarına düşmeyin yok 80 mp yok 42 mp falan bunlar hep hikaye arkadaşlar. Eğer siz çektiğiniz fotoğrafı bilbortlarda yayınlamayacaksanız veya kocaman bir apartmanı kaplamayacaksanız bu kadar yüksek mrgapixeller gereksiz. Size 20 mb ve üstü gayet yetecektir. 20 nin altıda yeterde, hadi fotoğrafı keseriz biçeriz diye 20 mb den aşağısını önermiyorum ben .

Photoshop hakkında konuşmak gerekiyorsa kesinlikle öğrenmelisiniz arkadaşlar. Başka yolu yok . İnsan oğlu kusurlu varlık o yüzden kendinde kusur görmek istemiyor. Bu yüzden YouTube udemy gibi kanallardan sürekli takip etmelisiniz. Bu konuda farklı birşey söyleyemiyorum ben 10 yıldır sektördeyim halen daha Photoshop ta birşeyler öğreniyorum. 

Düğün fotoğrafçılığında ışık kullanımı?

Evet sadece düğün fotoğrafçılığında değil genel itibariyle fotoğrafı iyi çekebilmek istiyorsanız ışık kullanmayı öğrenmelisin. Bu ışık konusuna şu anlık girmiyorum. Çok detaylı ve karmaşık bir konu inşalla

 ilerleyen zamanlar da çok detaylı ışık kullanımı yazısı yazmayı planlıyorum.

Evet çok uzun olan yazımın sonuna geldim. Buraya kadar kesintisiz okuduysan sen bu işi yapmak istiyorsundur. Yap bırakma bu işi. Çok fazla gelir elde edebilir misin. Kesinlikle edersin. 10 20 30 bin arası masrafla çokta güzel iş yeri açabilir çokta güzel işler yaparsın. Sadece korkma...

Güzel günler sizinle olsun.

Esenlikler ile kalmanız temennisi ile 

Hoşçakalın.

Merak ettiğiniz sorularınız var ise mesaj atabilirsiniz. Soru sormaktan çekinmeyin.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski