Doğal Yolla Saç Uzatmak

Doğal Yolla Saç Uzatmak

Saçlarımız için her zaman doğal yöntemleri tercih etmeye çalışırız. Fakat hızlı sonuç alabilmek için kimyasal yöntemlerin kullanımı da oldukça artmıştır. Saçlarımızı hızlı bir şekilde uzatmak için illa kimyasal yöntemlerin kullanılması gerekmiyor. Bu makalede sizlerle nasıl doğal yöntemler ile saç uzatılabileceği hakkında bilgi vereceğiz.

Öncelikle çeşitli yapıların kullanımının saçlarımıza faydası aşikardır Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı veya  zeytin yağı gibi yağlar saçımız ile barış içerisinde olan yağlar arasında yer almaktadır.  Hızlı bir şekilde saçları uzatmak için size bir tavsiye vermek istiyoruz.

Saç uzatma yöntemleri arasında elbette geleneksel yöntemler de mevcut. Unutmayın saç uzatma isteği sadece günümüzde ortaya çıkan bir istek değildir. Geçmiş medeniyetler de doğal yöntemler ile saçlarını uzatmışlardır. Saçlarımıza uygulayacağımız yumurta akı formülü söz konusu yöntemlerden biridir. Yumurta akını bir saç fırçası yardımıyla saçımıza uygulamalıyız. Sonrasında ise bir folyo ile saçlarımızı sararak bekletmemiz gerekecek. En son işlem ile saçlarımızı duruladıktan sonra siz de parlaklığı fark edeceksiniz.

Unutmamanız gerekir ki saçlarımızın sağlığı direk olarak vücudumuzun sağlığı ile doğru orantılıdır. Yani kendimize ne kadar iyi bakarsak saçlarımız da o kadar sağlıklı olacaktır. Bu yüzden yediklerimize dikkat etmeliyiz. Her gün düzenli şekilde su içmek cildimizi ve dolayısıyla saçlarımızı da nemlendirecektir. Gün içerisinde ne kadar çok su içersek saçlarımıza da o kadar faydalı bir hamlede bulunmuş olacağız.

Saçlarımızı taramak saç derilerindeki kan akışını hızlandıracaktır. Böylece saçlarımız da canlı kalacaktır. Sabah ve akşam saatlerinde saçlarımızı tarayarak onlara istediğiniz formu kazandırırken aynı zamanda uzamasına yardım da etmiş olacaksınız. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken nokta saçlarınızı ıslak taramak yerine kuru ve saçlarınıza uygun bir tarak ile taramanızdır.

Günlük yaşamımızda sıklıkla fön makinesini kullanırız. Fön makinesi ısı yolu ile etki gösterdiği için saçlarımızın aşırı kurumasına neden olabilir. Bu durum da saçların uzamasını engelleyecektir. Bu yüzden saçlarımızda fön makinesi kullanmak yerine onları bir havlu ile kurulamak saçlarımızın uzamasına da yardımcı olacaktır. Böylece doğal bir yöntem ile saçlarımızı kurulamış olacağız.
Saçlarımızın normalden daha hızlı uzamasını sağlamanın bir diğer yolu ise vitaminlerdir. Bu konuda A, B ve C vitaminleri faydalı olacaktır. Bu vitaminleri hap şeklinde de alabiliriz. Bunun yanında doğal yollardan gıdalar ile de tüketmek mümkündür. Böylece saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

Saçlarınızın hızlıca uzamasını sağlamak için başka bir yöntem ise elma sirkesidir. Saçlarınızı durulayacağınız suya sadece birkaç damla elma sirkesi atmalısınız. Böylece doğal yöntemler ile saçlarınızın uzamasını destekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski