Geçmişin Blackberry’ si geleceğin iPhone’ larına ışık tutacak

Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu’nun (WIPO) web sitesinde yayınlanan patentte Apple’ın Touch ID için planladığı değişiklikleri görmek mümkün oluyor. Her ne kadar iPad ve iPhone tamamen dokunmatik kontrollü cihazlar olarak tasarlansa da, patentte Apple’ın Touch ID’yi klasik BlackBerry’lerde bulunan trackpad benzeri bir yapıda kullanabileceği görülüyor. Unwired View’e göre, Home tuşuna trackpad’in yerleştirilmesiyle birlikte daha geniş bir ekrana kavuşması beklenen iPhone’un tek elle daha kolay kontrol edilmesi. 

Apple aynı zamanda ekranlarını da Touch ID teknolojisini barındıracak bir biçimde güncellemeyi planlıyor. Böylelikle erişim güvenliğini artırmayı hedefleyen şirketin bankacılık, e-posta ve fotoğraf uygulamalarını da bu destek kapsamına alabileceği konuşuluyor. Apple ile ilgili dedikoduların arkası hiç kesilmese de, Touch ID’ye dair bu iddia ve beklentilerin gerçekte uygulanabilirlik oranının pek çok dedikoduya göre daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski