Apple Eski İOS Sürümlerinin Geri Yükleme İPSW dosyalarını Yayımladı

Apple Eski İOS Sürümlerinin Geri Yükleme İPSW dosyalarını Yayımladı


Apple’ın Jailbreak sürümlerine karşı ne kadar katı kuralları bulunduğunu biliyoruz. Marka işletim sistemlerini esneten ama bununla birlikte bazı güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına neden olan Jailbreak kullanmasını engellemek için elinden geleni yapıyor. Bu konuda en başarılı dönem ise iOS 10 serisiyle birlikte elde edildi. iOS 10’un son serileri için bir türlü Jailbreak gösterimı yapılmamasının yanı sıra Apple’ın rakibi şeklinde yayınlanan geliştiricilerinde sektörden çekildiklerinin açıklanması iOS 10 sürümü döneminde istenen Jailbreak koruma başarsıcaklıknın elde edilmesini sağladı.

fakat aynı vaziyet iOS 11 için geçerli değil. Ardı ardına iOS 11 Jailbreak haberleri geliyor ve her insana aleni Jailbreak yayınlanması an meselesi. Bundan kaynaklı bir konum mu bilinmez ama Apple geçtiğimiz gün beklenmedik bir ismim attı.

Eski Sürümlere Dönüş Yolu
Marka başta iPhone 5 modeli için olmak üzere eski işletim sistemlerine geri dönmek için eski sürümlerin yükleme dosyalarını yayınladı. Apple tarafından gösterilen eski sürüm yükleme dosyalarıyla beraber isteyen kullananların Jailbreak uyumlu sürümleri tekrar yüklemesinin önü açılmış oldu.
Apple Eski İOS Sürümlerinin Geri Yükleme İPSW dosyalarını Yayımladı


Muhtemelen yavaşlama skandalı hemen sonra eski sürümleri kullanmak isteyen kullanıcılar için yayınlanan yükleme dosyalarında iOS 10.3.3 sürüme kadar eski serilerin yükleme dosyaları yayınlandı. iOS 11 için yayınlama yapmayan markanın, eski seriler için yayınlamış olduğu yükleme dosyalarının iOS 10.3.3 sürümünden eski sürümlerinin ise çok kısa bir süre sonra yeniden kaldırıldığını ekleyelim.

açıkçası Apple’ın nasıl bir muamele yapma amacında olduğu ya da niçin bu tarz bir olay yaptığı konusunda fikir uygulamak bile fazlaca zor. fakat ara ara dosyaların indirilmesi tekrar aktif edilip yine kaldırılıyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski