Bataryası Değişen İPhone Bir Anda Alev Alev Yandı!

Bataryası Değişen İPhone Bir Anda Alev Alev Yandı!


Geçtiğimiz günlerde Apple’ın mağazasında bir iPhone modeli alev almış ve bir anda gündem olmuştu. Daha önce ele almış olduğumız haberimizde yer alan merkezin İsviçre’de olduğunu ve sorunun ısınan iPhone modelinden kaynaklandığını ele almıştık. yaşanan probleminin derhal ondan sonra ise Apple durumun negatif herhangi bir sonucu olmadığını ve teknik bir sorundan değil aletin ısınmasından kaynaklı bir sorun yaşandığı belirtmişti. hemen hemen yaşanmış olan bu vakasın üzerinden birkaç gün geçmesinin peşinden Apple’ın bir kez daha aynı sıkıntı ile gündeme geldiğini görmüş olduk. Bu defa ise İspanya merkezli bir Apple Store merkezinde aynı sorunun yaşandığı ve iPhone telefonunun yangına niçin olduğu açıklandı.

iPhone niçin Alev Aldı?
iPhone modelinin İspanya’da Apple Store içinde alev almasının sebebi ise pil değişiminde meydana getirilen bir hata olarak açıklandı. iPhone 6 model bir akıllı telefon serisinin yavaşlatma skandalı nedeniyle pil değişimi yapıldığı sırada, pilin alev almasının iPhone modelinin patlamasına neden olduğu ortaya çıktı. Apple Store içinde yer edinen emniyet ekipmanları sayesinde yanan iPhone modeline anında müdahale edilmiş olduğu açıklandı.
Bataryası Değişen İPhone Bir Anda Alev Alev Yandı!


Anında müdahale edilmesinin hemen sonra ise sorunun efsunmeden çözüldüğü açıklandı. Kimsenin yaralanmadığı vaka, aynı hafta yaşanmış olan ikinci olay olunca yeniden basının dikkatini çekti. iPhone modellerinde bir sıkıntı durumu laf mevzusu olmasa bile pil değişim dönemi olarak gösterebileceğimiz bu zamanda benzeri haberleri almaya devam edeceğiz gibi duruyor.

Apple’ın bunun için ekiplerini devamlı eğittiğini ve Apple Store içerisinde tüm güvenlik önlemlerini de almış olduğunı belirtemeye gerek yok. Öyle ki her iki vakada da ancak çalışanların ekipmanlarla birlikte müdahale ederek problemi çözmesi, minimumından bu konuda çalışanların iyi eğitildiğini gösteriyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski