Eski Apple tasarımcısı, popüler iPhone emojilerinin nasıl oluşturulduğunu hatırlatıyor

Eski Apple tasarımcısı, popüler iPhone emojilerinin nasıl oluşturulduğunu hatırlıyor


IPhone kullanıcıları emojis'i kullandıkları sıklıkta olduğu gibi, tanıdık ve sevdiğimiz standart emoji klavyenin, IOS 5'in 2011'de piyasaya sunulmasına kadar iPhone'da resmi olarak ilk haline gelmesini sağlamadığını unutmak kolay. O zamandan beri Apple mevcut emojiler seçimini giderek artıyor ve onları daha çeşitli hale getirmek için adımlar atıyor. Etkili bir emoji dizisi özelliği olan tek platform Apple kesinlikle değilse de, Apple'ın emoji tasarımlarının, resimde görüldüğü gibi Google'ın ve Twitter gibi platformlarda geçmişte gördüklerinden çok daha yaratıcı ve detaylı olduğunu söylemek doğru olur diye düşünüyorum Bu 2014 parçası


Son zamanlarda, iPhone'un orijinal emojisinden sorumlu tasarımcılardan Angela Guzman ilginç bir eser yayınladı: Geçtiğimiz birkaç yılda hiç kuşkusuz sayısız kez kullanılan ikonik emjois yaratan çalışmaya Orta ayrıntı veriyordu.

Halen Google'da bir tasarımcı olan Guzman, 2008'de Apple'ın yaz stajı yaptığında Rhode Island Tasarım Okulunda (RSID) bir öğrenci olarak çalışıyordu. Oradayken, ilk projesi iPhone'un emoji tasarımlarının ilk setini oluşturmaktı.

Guzman'a daha sonra akıl hocalığı yapmış ve kendisine sofistike ve şık bir ikon tasarımı konusunu öğretmişti. Doğru temel üzerine kurulduğunda, Guzman çalışmaya başlamış ve yaklaşık 500 emojisi çalışmaya başlamıştır. Ve Apple için tipik olduğu gibi, Guzman, emojisi hazırlarken her ayrıntıyı süzdü.

İlk emojim nişan yüzüğüydü ve metal gibi zorlu dokuları ve yeni başlayanlar için işe yaramayan yüzlü bir mücevheri seçtiğim için seçtim. Metal yüzük tek başına bana bir gün sürdü. Ancak kısa süre sonra, günde iki, sonra üç, vb. Şeyler yapabilirim. Birini dışarı fırlatabildiğim ne kadar hızlı olursa olsun, ayrıntıları sürekli kontrol ettim: ahşap oymağının yönü, elmalar ve patlıcanların çiller nerede göründüğünü, yaprak damarlarının nasıl bir cazibenin üzerine çıktığını, deri futbola nasıl dikildiğini, ayrıntıların asla olmadığını kontrol ettim . Tüm ayrıntıları önemsediğimden, her pikselde bunları yakalamak, yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için çok uğraştım. Ve üç ay boyunca yüzümdeki emoji'ye ekranda baktım. İçerideki bir başka yerdeki ilk Steve Jobs incelememize de başladık. Bu inceleme, başlatılması için onaylandığında gerilim ve başarı paylaşılan bir deneyim yarattı. Ve eğer Steve gideceğini söylerse, işçilik dersini veririm, kontrol edin.

Guzman'ın yazılarında değinmeye değer çok ilginç ve eğlenceli ayrıntılar var. Örneğin, mutlu sersem girdap şekli, dondurma koni emojisinin üst kısmı olarak iki katına çıkar. Başka bir örnek olarak, Guzman, kırmızı elbisenin böyle bir örnek olduğu simgesel danslı kadının en zor emojisinin bir kısmını kurtardığını anlatıyor.


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski