İPhone"leri Çökerten İOS 11 Güvenlik Açığı!

İPhone"leri Çökerten İOS 11 Güvenlik Açığı!


iPhone akıllı telefonlarında emniyet açıklarının oluştuğu haberlerini çok sık görmeye başladık. Özellikle iOS 11 daha sonra bu mevzuda saysıcaklıkz haber gündeme geldi. en son mesajlar uygulamasında bir emniyet problemi gündeme gelmiş ve mesajlar uygulaması ile iPhone telefonlarının çökmesine neden olan bir açıkla karşılaşmıştık. yaşanmış olan bu sorunlar iOS 11.2.5 sürüm güncellemesiyle giderilmişti. en azından hepimiz öyle biliyorduk. Bugün ortaya çıktı ki iOS 11.2.5 başlı başına bir açıkla beraber geliyor. Bu defa açığın çok ilginç bir şekilde geliştiğini belirtelim.

iPhone Açığının sebebi Teluguca!

meydana getirilen testlere bakılırsa iPhone cihazlarının çökmesine niçin olan aleni, Hindistan bölgesinde kullanılan bir dil ile alakalı. biliyorsunuz ki iPhone birfazlaca bölgede kullanılıyor ve haliyle iOS bir oldukça dili destekliyor. Sistemde yapılan bir hata nedeniyle Hindistan’da kullanılan Teluguca olarak malum dilin telefonların çökmesine neden olduğu belirtiliyor.

sorun nasıl Ortaya Çıkıyor?

tekrar testlerden yakaladığimiz bilgilere nazaran Teluguca dilinde makalelan bir bildiri, iPhone telefonda görüntülendiğinde, iOS bu dili algılayamıyor. Sistem dili idraklama üzerine kurulu olduğundan hata ile karşılaşılıyor.


Bunun için cihaz sürekli olarak mesajı yine yüklemeye ve dili tanılamaya çalışıyor. Bu durumda da mesajlar uygulamasına tıkladığını vakit, telefon otomatik olarak yine başlatılıyor. aslolan sorun ise yine başlama işleminden sonrasında karşımıza çıkıyor. iPhone mesajlar uygulamasına tıkladığınız zaman, servise giremeden sürekli ana sayfaya yönlendirme alıyorsunuz.

sorun nasıl Çözülecek?

Ne makalek ki bu kez iPhone çökmesine neden olan probleminin kolay bir çözüm yolu yok. Diyelim ki bu durumu sizden önce fark eden bir dostunuz size şaka yaptı ve benzeri bir iletiı gönderdi. Aynı sorunyı yaşayıp iPhone çökme sorunuyla karşı karşıya kalmış olduğunızda, yeniden başlatma ve kapatma şeklinde işlemler başarılı olmuyor.

Bu durumda yapabileceğiniz tek şey, başka bir cihazdan onlarca yeni bildiri göndermek. bu şekilde öteki mesajın yeniden yükleme listesinden çıkarılması sağlanıyor ve telefon yeniden başlatılınca sıkıntı çözülüyor. Muhtemelen bu açık iOS 11.3 ile kapatılacak.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski