akıllı telefon üreticisi Xiaomi Gelecek Yıl ADB Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

xiaomi-mi5-akıllı-telefon

























Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, gelecek Yıl ABD pazarına girmeyi planlıyor. Çin gadget'ları üreticisi kısa bir süre önce Batı Avrupa'ya doğru genişledi ve ABD akıllı telefonu pazarının hemen ardından radarında. Wall Street Journal , Xiaomi'nin akıllı telefonlarını bu yılın sonuna kadar ABD'ye getirebileceğini bildirdi . "ABD'ye her zaman girmeyi düşünüyorduk. Xiaomi Yönetim Kurulu Başkanı Lei Jun, "Piyasaya 2018 yılının sonuna kadar veya 2019'un başında girmeyi planlıyoruz" diyor.


Xiaomi, halihazırda ABD'deki Walmart yerinde bulunan Android TV set üstü kutusu Mi TV de dahil olmak üzere bir dizi ürün satmaktadır. Xiaomi , daha önce ABD'deki Mi çevrimiçi mağazasında öğeleri başlattıktan sonra iki kulaklık modelini, bir pil takımını, bir 360 derecelik kamerayı ve Amazon'da bir robot kodlama setini Kasım ayında satmaya başladı .



Xiaomi'nin ABD'deki başarısı sonuçta taşıyıcılara bağlı olacaktır. ZTE, başka bir Çinli akıllı telefon üreticisi, ABD'li taşıyıcılarla ortaklık kurdu ve sonuç olarak pazarın sağlıklı bir payına sahip oldu. Xiaomi'nin ayrıca ABD istihbarat yetkililerinin potansiyel endişelerini gidermesi gerekecek. FBI, CIA ve NSA başkanları yakın geçmişte Amerikan vatandaşlarının Çinli teknoloji devleri Huawei ve ZTE tarafından yapılan ürün ve hizmetleri kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu . Huawei, 2014'te ABD hükümet sözleşmeleri için teklif vermekten men edildi ve ABD akıllı telefon pazarında bir etki yaratmak için mücadele etti.




Huawei, AT & T aracılığıyla ABD'deki yeni Mate 10 Pro amiral gemisini açmayı planladı ancak anlaşma yapılmadan hemen önce anlaşmayı iptal etti. Raporlar siyasi baskının anlaşmayı zorlaştırdığını ve Huawei CEO'su Richard Yu'nun ABD taşıyıcılarını eleştirmek için CES görünümünde senaryo yazısına girdiğini belirtti . Xiaomi, Çinli teknoloji şirketinin ABD pazarına yavaş yaklaşması için neden olabilecek benzer bir senaryonun önüne geçmek isteyecek .

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski