İOS 12 ile, GrayKey artık iPhone şifrelerini kırmıyor

İOS 12 ile, GrayKey artık iPhone şifrelerini kırmıyor


Görünüşe göre Apple, en azından şimdilik, Atlanta, Georgia merkezli GrayShift ile uzun süredir devam eden savaşında üst elden kazanmış olabilir. Forbes, şirketin, iOS 12 veya daha sonraki bir sürümü yüklü cihazlarda GrayKey olarak bilinen şifre çözme teknolojisini kullanmadığını bildiriyor. Bunun yerine, adli tıp topluluğu üyeleri teknolojinin sadece bu cihazlarda “kısmi bir çıkarma” yapabileceğini söylüyor.

Nisan ayında, GrayShift’in, güvenlik güçlerinin takılı olduğu fiziksel bir gri kutu kullanarak parola olmadan iPhone'ların kilidini açmasına izin veren yeni teknolojiyi anlattık. Eylül ayında iOS 12'nin piyasaya sürülmesinden önce, GrayKey, cihazlarıyla iOS cihazlarda şifre tahmin etmek için “kaba zorlama” tekniklerini kullanabildi. Bu artık mümkün değil.

Şimdilik, güvenlik camiasındaki hiç kimse, Apple'ın temelde GrayKey'i nasıl öldürdüğünü bilmiyor.

Adli tıp uzmanı Elcomsoft'tan Vladimir Katalov, örneğin Forbes'a güvendiğini söyledi. Daha önce Apple’ın güvenlik zayıflıklarını ortaya çıkarmayı başardı. Bu sefer değil.

“Hiçbir fikrim yok” diye açıklıyor. Daha iyi çekirdek korumasından daha güçlü yapılandırma profili kurulum kısıtlamalarına kadar her şey olabilir ”dedi. Çekirdek, iOS'un geri kalanının başlatıldığı işletim sisteminin temel parçasıdır. Yapılandırma profilleri genellikle bireylerin ve şirketlerin iOS uygulamalarının çalışma biçimlerini özelleştirmesine izin verir.

Bu arada, telefonların kilidini açmak için GrayKey adli aracını kullanan kolluk kuvvetleri bekle-gör yaklaşımını kullanıyor gibi görünüyor.

GrayKey'i kullanan Minnesota'daki Rochester Polis Departmanından Yüzbaşı John Sherwin, Forbes'e “Zamanı ver ve eminim ki bir“ geçici çözüm ”geliştirilecek… ve sonra döngü tekrarlanacak. Birisi, Apple'ın ya da cihaz güvenliğini bozmaya çalışan birinin daha iyi bir fare kapanı oluşturuyor. ”

Bu hiç şüphesiz doğru. Bir noktada, GrayShift'teki (ya da başka bir yerdeki) birileri Apple’ın fikrini değiştirecek ve kedi-fare oyunu devam edecek.

Ne Apple ne de GrayShift, Forbes'ın bu hikayeye dair yorum talebini yanıtlamadı.


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski