Airposds Pro Mu? 2.nesil Airpods mi Almalıyım? -karar sizde

airpods pro-iostürkiye


Sessiz sedasız tanıtımı meydana getirilen AirPods Pro kulaklıkları, Apple’ın en çok satış elde eden ürünleri arasında yer aldı. Markanın çok hızlı bir halde satış yakaladıği kulaklıkların stok sorunlarına bile niçin olduğu gördük. Beklenen değişimlerle birlikte gelen kulaklıkların bu kadar çok tercih edilmesinin altında yatan sebepler de belli. Peki fakat neden bu seri bu kadar çok satış yakaladı? AirPods Pro ile 2.nesil AirPods arasında iyi mi farklar var? Hangi kulaklık modelinin tercih edilmesi daha doğru olacaktır?

AirPods Pro ve 2. AirPods tasarım Karşılaştırması

kurmacam bölümündan başlamak gerekiyor. Öyle ki uzun bir süreden sonrasında nihayetinde tasarım değişikliği yapılmış durumda.

airpods pro-iostürkiye


AirPods Pro: Kulak içi kulaklık modellerinden kabul edilen Pro serisinin, tamamen kulak içi kurmacama sahip olduğunu görüyoruz. Başlıklar kısmında üç ayrı antet kullanabiliyorsunuz. Kulak boyutuna nazaran başlıklar değişebiliyor. Bunun dışında gövde bölümünda ise daha ince bir seri var. beden bölümünda alt bölümden küt tasarımla gelen serinin genel olarak kutu tasarımının da kısa bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
airpods 2nesil-iostürkiye


2.Nesil AirPods: İkinci nesil kulaklıkların kurmacam bölümünda önemli bir ayrımı var. Bu seri tam olarak kulak içi kurmacamın sunulduğu bir seri değil. Bu seri tekrar kulak içinde sadece geniş başlık kısımlarının kullanıldığı bir seri. Sap bölümünda da yine önemli değişiklikler var. Bu modelin sap kısmında daha uzun bir çubuk gibi geldiğini görüyoruz. Kulağın dışına kadar bu çubuk kısmının uzadığını görmek mümkün oluyor. Kutu tasarımında da yeniden uzun bir kuru tasarımının sunulduğunu ekleyelim.

AirPods Pro ile 2.nesil AirPods Teknik Özellik Karşılaştırması

genel hatlarıyla iki kulaklık modelinde de teknik özellikler çok başarılı. tabii ki bu kısımda Pro modelinin öne çıkmasını sağlayacak olan bazı oynamalar var.

AirPods Pro: Pro modelinde dediğimiz benzer biçimde kulak içi kulaklık tipine yer veriliyor. Bu seriyi kulağınıza taktığınız zaman, dışarıdaki sesi tamamen kesebilecek olan aktif gürültü engelleme teknolojisi bulunmakta. tekrar çip kısmında ise H1 çipi kullanılmakta. Adaptif EQ desteğinin sunulmasının sağlandığı kulaklık modelinde Siri desteği de bulunuyor.

böyle hem sesli test özelliklerini kullanabiliyor bununla beraber sanal asistandan yararlanabiliyorsunuz. Suya ve tere karşı da tam olarak koruma sunan kulaklık modelinin 4,5 saate kadar dinleme süresi ve kutu ile 24 saate kadar uzanan şarj süresi bulunuyor. bu aşamada kullanımı etkileyen aktif gürültü engelleme teknolojisi. etken gürültü engelleme teknolojisi aleni olduğu zaman şarj birazcık daha az gidiyor.

2.Nesil AirPods: Her kulağa müsait bir tasarımla gelen serinin içinde yeniden H1 Apple çipleri yer ediniyor. H1 çiplerinin kullanıldığı kulaklık, tekrar Pro modelde olduğu gibi Hey Siri komutunu destekliyor doğrusu Siri desteği de mevcut. Suya karşı dayanıklılık bulunmayan serinin IPX4 sertifikası bulunuyor. yeterli bir koruma sunulmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Pil dayanma süresine geçtiğimiz zaman ise bu serinin 5 saate kadar pil dayanma süresi sunduğunu görmekteyiz. Kablosuz şarj desteği bu modelde de Pro modelde de bulunuyor. Her iki seri için de aynı durum söz mevzusu.

AirPods Pro ve 2.nesil AirPods Fiyat Karşılaştırması

Özelliklerden söz ettikten sonra fiyat kısmından laf edelim. AirPods Pro modelinde 1.899 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu Pro modeli için sunulan seri. Bunun haricinde 2.nesil AirPods tercih etmek dilerseniz de 1.399 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

AirPods Pro mu? 2.nesil AirPods mu? sorusuna geri dönersek, AirPods Pro modelini tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Arada çok bir fiyat ayrımı söz konusu değil sadece Pro modelinin özellikleri biraz daha iyi şeklinde duruyor. Özellikle spor odaklı olarak kullanılacak olan kulaklık modellerinde Pro serisini tercih etmek daha mantıklı olacaktır.


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski