Apple İPhone 9"un Tanıtım Tarihini Ertelendi



Bu senenin en fazlaca merak edilen akıllı telefonlarından kabul edilen iPhone 9 akıllı telefonlarının kısa vakit sonrasında tanıtılması bekleniyordu. Paylaşılan bilgiler yeni serinin Mart ayının sonunda geleceği yönünde olmuştu. Serinin Mart ayında tanıtıma çıkmasının hemen ardından bu serinin satışlarının da başlayacağı düşünülmüştü. iPhone SE 2 olarak da adlandırılabileceği düşünülen akıllı telefonun, son günlerde tanıtım tecil haberiyle beraber gündeme geldiğini biliyoruz.

Merakla beklenen etkinliğin ertelenmesi haberlerinin gündeme gelmesinin ardından bu kez Apple kaynaklarından bir malumat geldi. Cult of Mac’in Apple kaynaklarından aldığı bilgilere nazaran iPhone 9 akıllı telefonlarının tanıtım etkinliği ertelendi.

iPhone 9 Ne zaman Tanıtılacak?

Telefonun tanıtımının Mart nihayetinde yapılması bekleniyordu. 31 Mart tarihinde yeni serinin gelmesi beklenirken tanıtım etkinliğinin iptal edilmesiyle beraber yeni telefonların tanıtımları gayri muayyen bir tarihe alınmış oldu.

Resmi bir izahat olmadığı için telefonların tanıtım etkinliğinin ne kadar ertelendiği konusunda bir bilgi paylaşımı ise yapılmadı. Beklentiler WWDC 2020 sırasında yeni akıllı telefonların geleceği doğrultuünde.

Apple’ın bu yönde bir karar almasının sebebi konusunda da bazı bilgiler var. firmanın bu yönde bir karar almasının sebebinin coronavirüs olduğu söyleniyor. Virüs sebebiyle yeni akıllı telefonların üretimlerinde sıkıntı yaşandığı ve bu nedenle de kararlı bir şekilde üretim gerçekleştirilemediği için erteleme geldiği belirtiliyor.



Akıllı telefonların ne vakit tanıtılacağı konusunda kesin bir izahat yapılmadığı gibi mevcut modellerin üretimi bölümünda da sorunlar yaşanabileceği mevzusunda bilgiler var. Çin’i tesiri dibine alan istila hemen sonra Apple’ın akıllı telefonlarında üretim sorunsı yaşadığı biliniyor.

Mevcut modellerin üretiminde sıkıntı olması, yığın sorunları yaşanmasına da neden olmuştu. yığın problemlerının ilerleyen dönemlerde artması bekleniyor. Özellikle iPhone 11 akıllı telefonlarının üretiminde bir sıkıntı yaşanmış olduğunı söylemek gerekiyor.

Yeni akıllı telefonların tanıtımının gecikmesinin laf mevzusu olup olmayacağı mevzusunda herhangi bir bilgi yok. iPhone 12 tanıtımının da ertelenmesi gündeme gelebilir. Tamamen coronavirüs salgınının durumuna nazaran bir belirleme yapılacak şeklinde duruyor. erteleme kararlarının devam etmesi sonrasında iyi mi bir yol haritası çizileceğini de zaman gösterecek.


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski