Arızalı İPhone Sahipleri Ellerini Çabuk Tutmalı!



Apple’ın iPhone akıllı telefonların tamiri için izlediği bir yol var. Telefonların doğrudan değişimi ya da telefonların yenilenmiş olan cihazlarla değişimi gibi bir sistem sunuluyor. Bu sayede arızalanan iPhone akıllı telefonlarını gerektiği zaman birebir olarak değişiklik yapabiliyorsunuz. ama son gelen haberler birebir değişiklik ve tamir durumlarında kullanıcıların sıkıntılar yaşayabileceğini gösteriyor. Öyle ki Corona virüs nedeniyle üretim bölümünda ciddi aksamalar yaşanmaya başladı.

Virüs Engeli Akıllı Telefonları Vurabilir

Corona virüs etkisiyle beraber üretim tesislerinde ciddi bir daralma yaşanıyor. Bazı tesisler geçici bir süre kapatılırken bazı merkezlerde ise kapasitelerde düşüş var. Bu düşüşün başta iPhone yedek parça üretimini etkilediği belirtiliyor.

Yedek parça kısmında üretim sorunsı yaşanması, arızalanan iPhone modellerinin parça değişiminde problemler yaşanmasına niçin oluyor. Bunun haricinde birebir olarak değişiklik sunulacak olan akıllı telefonlar için de yığın sıkıntılarının yaşandığı mevzusunda bilgiler var. stok sorunlarının giderek artacağı ve telefonlarda birebir olarak bir değişiklik sunulmayacağı mevzusunda bilgiler var.


Apple’ın bu konuda iyi mi bir adım atacağı bilinmiyor ancak şunu söyleyebiliriz ki elinizde arızalı bir iPhone var ise, acele etmeniz gerekiyor. bir süre sonra onarım hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşanabilir. Üretim kısmında düşüş yaşanması birebir değişim gerektiren iPhone akıllı telefonlarında da değişimin yapılmaması anlamına geliyor. Apple’ın bu konuda nasıl bir önlem aldığı konusunda ise herhangi bir izahat yok. Durumdan yeni tanıtılacak olan iPhone akıllı telefonlarının etkilenip etkilenmeyeceği bölümünda da kesin bilgiler paylaşılmış değil.

Bu durumdan iPhone 9 akıllı telefonlarının etkilenmeyeceği söyleniyor ancak Apple’ın resmi bir tanıtım tarihi vermemiş olması, soru işaretlerini de arttırıyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski