Instagram uygulaması koronavirüs ile ilgili bilgileri sağlayacak



Instagram bugün, virüse karşı korunma için yararlı bilgileri vurgulamanın yanı sıra COVID-19 koronavirüs salgını hakkında sahte haberlerin yayılmasını önleyecek önlemler uygulayacağını duyurdu. Şirket, koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerdeki kullanıcıların Instagram uygulamasında Dünya Sağlık Örgütü'nden bağlantılar içeren bir feragat göreceğini söyledi.


Instagram ayrıca, koronavirüs salgını hakkında yerel yönetim verileri sağlayacak, böylece kullanıcılar resmi bilgilere kolayca erişebilecekler. “Coronavirüsün Yayılmasını Önlemeye Yardımcı Olun: COVID-19'un yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için Dünya Sağlık Örgütü'nden en son bilgilere bakın.


Uygulama ayrıca, bir içerik bilgi denetleme kurumları tarafından yanlış olarak bildirildiğinde kullanıcıları uyarır, ancak burada bitmez. Son zamanlarda birkaç kullanıcı Hikayeleri, herkes bu efektleri oluşturabildiği için koronavirüs hakkında şakalar yapan AR filtreleriyle paylaşıyordu. Şu andan itibaren, bu filtrelerle ilgili kurallar değişecek.



Bir Instagram sözcüsü TechCrunch'a, yanlış bilgileri yayabileceği ve hatta hastalıktan etkilenen insanları rahatsız edebilecekleri için koronavirüs ile ilgili AR filtrelerine artık sosyal ağda izin verilmeyeceğini söyledi. TechCrunch, Snapchat'ın uygulaması için de benzer uygulamaları benimsediğini belirtiyor.


Tüm bu değişiklikler bugün itibariyle en son Instagram uygulaması sürümünde geçerlidir. Koronavirüs salgını, diğer uygulamaları da bazı değişiklikler yapmaya zorladı.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski