İOS 14 snippet'inde Apple Watch kan oksijen algılama özelliği bulundu



Apple, gelecekte Apple Watch özelliklerini artıracak sağlık odaklı en az iki yeni özellik geliştiriyor. Apple Watch, kan oksijen seviyelerini ilk kez tespit etme yeteneğini ekleyecek,  iOS 14 kod snippet'lerine özel bir bakışa göre öğrendi

% 95 ile% 100 arasındaki kan oksijen seviyeleri sağlıklı kabul edilir; % 80'in altındaki kan oksijen seviyeleri, kalp ve beyin fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Düşük kan oksijen doygunluğunun devam etmesinden sonra solunum veya kalp durması riski yaygındır.


Bu amaçla, Apple hayati ölçüme dayanan yeni bir sağlık bildirimi geliştiriyor. Apple Watch belirli bir eşiğin altında düşük kan oksijen doygunluğu tespit ettiğinde, bir bildirim kullanıcıyı mevcut kalp atış hızı bildirimlerine benzer şekilde uyarmayı tetikler.

Oksijen doygunluğu


Bu noktada, kan oksijen tespiti ve bildirimleri için hangi donanım ve yazılımın gerekli olacağı belirsizdir.


Yeni sağlık özelliği için gelecekte Apple Watch Series 6 donanımının kullanılması muhtemeldir. Ayrıca sonbaharda watchOS 7 bulunan tüm veya daha yeni Apple Watch modellerine de gelebilir.


Orijinal Apple Watch donanımının dahili kalp atış hızı monitörü yoluyla kan oksijen seviyelerini ölçebileceğine inanılıyor. Apple, kalp hızı monitörünü Apple Watch Series 4 ile yükselterek elektrokardiyogram özellikleri ekledi, ancak Apple Watch henüz kan oksijen ölçüm özellikleri sunmadı.


Özellik, Apple'ın EKG işleviyle aynı FDA onay yöntemini kullanarak daha sofistike bir sürüm sunmasına rağmen, Google tarafından edinilen Fitbit de dahil olmak üzere rakiplerin zaten ele aldığı bir özellik.


EKG yükseltme

EKG özelliğinden bahseden Apple, mevcut elektrokardiyogram işlevinin mevcut eksikliğini gidermek için çalışıyor. Apple Watch Series 4 ve 5 şu anda dakikada 100 ila 120 atım arasında kalp atış hızları ile sonuçsuz EKG okumalarına neden oluyor.


Yazılım veya donanımda gelecekteki bir güncelleme, EKG uygulamasının yükseltilmiş bir sürümüyle bu sınırlamayı kaldıracaktır. Apple ayrıca gelecekteki bir Uyku uygulaması için yerleşik uyku izleme özellikleri geliştiriyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski