İOS 13.3 ve İOS 13.3.1 için Checkra1n Jailbreak Yayınlandı

Checkra1n


iPhone X (A11 CPU) ve daha düşük sürümler için bir iOS 13 jailbreak yayınlandı! Checkra1n artık iOS 13 - iOS 13.3.1'i jailbreak yapmak için hazır! Ne yazık ki, bu A12 veya A13'ü desteklemiyor. A13 cihazları arasında iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max bulunur. A12 ile desteklenen cihazlar şunlardır: iPhone XS Max, XS, XR ve 2018 iPad Pro modelleri. İlk checkra1n iOS 13 jailbreak yardımcı programı ile birçok uyarı da var. Checkra1n'in ilk sürümünü şu anda test edebileceğiniz bir geliştirici önizleme jailbreak'i olarak düşünün (sınırlamalarla yaşayabilmeniz koşuluyla).

01-28-20 Güncellendi: Apple, iOS 13.3.1'i halka duyurdu. Bilin bakalım, bu eğitim iOS 13.3.1 için ÇALIŞIR, sadece aynı adımları izleyin. Aslında, aşağıda ve yukarıdaki videoda belirtildiği gibi, gelecekteki tüm yazılımlar için de çalışacaktır (desteklenen cihazlarda).

Checkra1n iOS 13 Jailbreak “Sınırlamalar”



TL; DR için, (mevcut) kısıtlamalar aşağıdadır. Cihaz desteği ve checkra1n'in bağlı doğası hariç tümünün sonunda kaybolmasını bekleyin.

iPhone XS ve iPhone 11 desteklenmiyor (A12 - A13)
Bağlı! Bu, jailbreak "öğelerinizi" kullanmak için checkra1n ve bir bilgisayar yardımıyla yeniden başlatmanız gerekir
Bu konuda bir bilgisayara ihtiyacınız var, biri olmadan jailbreak yapamazsınız
SADECE macOS, Windows yok
Checkra1n, checkm8 istismarından güç alır. A11 ve daha eski cihazlar için güçlü bir bootrom istismar edilir. İOS 13 için bu, iPhone 6S için iPhone X'e dahildir. Güvenlik araştırmacısı axi0mX tarafından piyasaya sürülen Checkm8, iPhone X (A11) ve daha düşük sürümlerde kalıcı jailbreak olmasını sağlayan düşük seviyeli bir bootrom istismaridir. “Harika, bu bir sınırlama gibi gelmiyor, sorun nedir?” Diyor olabilirsiniz. Düşük seviyeli yapısı nedeniyle checkm8, iPhone'lara güç veren yongalardaki bir güvenlik açığından yararlanır. Apple, checkm8 yayınlanmadan önce bu güvenlik açığını zaten biliyordu ve temel olarak A12'de yamalı, böylece iPhone XS / XR ve daha yenisi. Bu sınırlı (eski) cihaz desteği anlamına gelir.



Ancak, bu, Apple tarafından yazılımla yamalanamayan bir donanım istismarı olduğundan. Başka bir deyişle, gelecekteki her bellenim jailbreak yapacak. Apple cihazları desteklediği sürece hapishanede kırılırlar. Yani bu aslında bir sınırlamadan ziyade bir değiş tokuş. Bu tam anlamıyla son on yılda jailbreak yapmak için en büyük şey!

Checkra1n Windows'ta iOS 13'ü Jailbreak Yapmıyor
İOS 13.3 ve İOS 13.3.1 için Checkra1n Jailbreak Yayınlandı




Henüz değil, yine de! Şimdilik, checkra1n sadece iOS 13'ü jOSbreak yapabilir - macOS'ta iOS 13.3.1. Checkra1n jailbreak grubunun üyesi Jamie Bishop tarafından onaylandığı gibi, Windows için geliştirme ilk sürüm için çok karmaşık. 
İOS 13.3 ve İOS 13.3.1 için Checkra1n Jailbreak Yayınlandı




Adım 1: Aşağıda listelenen indirme bölümünden checkra1n'i indirin. Bir kez indirildikten sonra checkra1n.dmg dosyasını monte etmek için çift tıklayın. Checkra1n uygulamasını Uygulamalar klasörünüze sürükleyin. Uygulamalar klasörünü açın ve checkra1n'yi başlatın. İnternetten program edinme konusunda bir uyarı alacaksınız; bu sadece Apple tarafından uygulanan bir güvenlik önlemidir. Sistem Tercihleri> Güvenlik ve Gizlilik'i başlatın ve yine de aç'ı tıklayın.

2. Adım: Cihazınızı bir USB kablosuyla Mac'inize bağlayın. Cihazınızı bilgisayarınıza ilk kez bağlıyorsanız, bağlantıya güvenmeniz gerekir. MacOS 10.15 veya daha yenisinde, bu Finder'da yapılır. MacOS 10.14 veya daha düşük sürümlerde bu, iTunes'ta yapılır. Her iki durumda da, cihazınızın ekranına gidin ve "Güven" veya "Devam" ı tıklayın. Cihazınızda "Güven" e hafifçe vurun.

3. Adım: Ardından, Finder'ı başlatın ve “Şimdi Yedekle” yi tıklayın. Cihazınız (muhtemelen) iyi olsa da, güvende olmak üzgün olmaktan daha iyidir. Yedekleme, jailbreak işlemi sırasında herhangi bir noktada geri yüklemeniz gerektiğinde verilerinizin elinizde olmasını sağlar.

Adım 4: Checkra1n'i cihaz yazılımından bağımsız olarak cihazınızı jailbreak yapmaya zorlamak için kurtarma moduna manuel olarak girin. Checkra1n gerçekten parlıyor! Geliştiricilerin yardımcı programı güncellemesini beklerken, yeni yazılımlara jailbreak yapmak için checkra1n'in eski sürümlerini kullanabiliriz - örneğin iOS 13.3.1! Cihazınız için ilgili talimatlar dizisini takip ederek kurtarma moduna girin: 7




iPhone X veya iPhone 8:

1. Sesi Aç düğmesine hızlıca basın ve bırakın.
2. Ardından, hızlı bir şekilde art arda Sesi Kıs düğmesine basın ve bırakın.
3. Yan düğmesini basılı tutun ve cihazınız kurtarma ekranını görüntüleyene kadar beklemeye devam edin (bu adım en uzun sürüyor, tutmaya devam edin).

iPhone 7 veya 7 Plus:

1. Cihazınız kurtarma ekranını görüntüleyene kadar Sesi Kıs ve Yan düğmelerini birlikte basılı tutun (basılı tutmaya devam edin).

iPhone 6s, iPad veya iPod touch:

1. Cihazınız kurtarma ekranını görüntüleyene kadar Ana Ekran ve Yan düğmelerini birlikte basılı tutun (basılı tutmaya devam edin).

Bu işlem sırasında cihazınız yeniden başlatılırsa, baştan başlayın. Birkaç deneme gerektirebilir, ancak yapmaya devam edin. Cihazınız sonunda kurtarma moduna girecektir. Gergin önyükleme yapmak istediğinizde kullanmanız gerekeceğinden bu işleme alışın.

Adım 5: Kurtarma moduna girdikten sonra, DFU moduna girmek için checkra1n içindeki ekran adımlarını izleyin.

Adım 6: iOS 13 jailbreak işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Cihazınıza bağlı olarak bu biraz zaman alabilir, ancak genellikle oldukça hızlıdır; sadece sabırlı olun ve fişini çekmeyin. Bu kadar! Jailbreak bitti! Cihazınızda Checkra1n jailbreak uygulamasını açın ve Cydia'yı yükleyin. Cydia'yı başlatın ve iOS 13 - iOS 13.3.1'de hapse atmış cihazınızın keyfini çıkarın.


Adım 6 - Bağlı Başlatma: Yukarıda belirtildiği gibi, “jailbreak öğelerinizi” kullanmak için cihazınızı her yeniden başlattığınızda bu bölümün de yapılması gerekir. Bağlı önyükleme için tekrar DFU moduna girin (dördüncü adıma bakın).

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski