Apple, Ultra WideBand için U1 yongasını yeni AirPods Max'e dahil etmedi

Apple, Ultra WideBand için U1 yongasını yeni AirPods Max 'e dahil etmedi U1 çipi Apple tarafından 2019 yılında iPhone 11 ile tanıtıldı ve o zamandan beri şirket onu yalnızca Apple Watch Series 6 ve iPhone 12 serisine getirdi. Bazı söylentiler Apple'ın kulak üstü kulaklıklarının U1 çipine sahip olacağını öne sürse de, Apple bugün AirPods Max 'i Ultra Geniş Bant çipi olmadan piyasaya sürdü.


Apple, yalnızca AirPods Max'in diğer AirPods modellerinde olduğu gibi hesaplama sesi ve diğer akıllı özellikler için her bir kulaklıkta H1 çipi bulunduğundan bahseder. Ancak, AirPods Max teknik özellikleri web sayfasında bile U1 çipinden bahsedilmiyor. MacRumors, AirPods Max'in Ultra Geniş Bant teknolojisi için U1 çipine sahip olmadığını doğrulayabildiğini iddia ediyor.

Eylül ayında sızıntı yapan Jon Prosser, U1 çipinin Apple Watch Series 6, HomePod mini ve AirPods Max dahil olmak üzere birkaç yeni Apple cihazı için geldiğini söyledi. Apple Watch Series 6 ve HomePod mini konusunda haklıyken AirPods Max, UWB ile uyumlu değil.

Bu teknolojiye aşina olmayanlar için U1 çip,


Ultra Geniş Bant (UWB) radyo ile hassas konumlandırma sağlar. Başka bir deyişle, UWB özellikli cihazlar, aynı odadaki diğer cihazlara göre tam konumunu algılayabilir. Apple şu anda en yakın cihazla daha hızlı AirDrop paylaşımını sağlamak ve ayrıca kullanıcıların iPhone'u cebinden çıkarmadan araçlarının kilidini açmalarına izin vermek için UWB ile U1 çipini kullanıyor.

HomePod mini'de, U1 yongası HomePod ve iPhone arasında hızlı Geçiş için kullanılır, böylece kullanıcılar yalnızca bir dokunuşla iPhone ve HomePod mini arasında oynatma içeriği arasında geçiş yapabilirler. Apple, U1 yongasına sahip olsaydı AirPods Max'te benzer bir özelliği etkinleştirebilir ve gelecekte UWB izlemeyi benimseyeceği söylenen yeni Find My sistemine hazır hale getirebilir.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın Twitter'da önerdiği gibi, Apple'ın AirPods Max için daha da iddialı planları vardı, ancak geliştirme sırasında bazı özellikler hurdaya çıkarıldı, böylece ürün 2020'ye kadar hazır olabilirdi ve U1 yongası bu özelliklerden biri olabilirdi.

 

AirPods Max artık Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki siparişler için mevcut, ancak nakliye tahminleri seçilen modele bağlı olarak zaten 3 ila 14 hafta arasında değişiyor. Kulak üstü kulaklıklar ABD'de 549 dolara mal oluyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski