Blog'um Google'da gözükmüyor? Blogger Google Search Console Hakkında Herşey!
Herkese merhabalar bugün ki yazımızda baş belası olan ve neler yaparsanız yapın Google tarafından indekslenmeyen konularınızın, neden indekslenmediğini veya daha iyi şekilde indeks almanın püf noktalarını dilim döndükçe anlatmaya çalışacağım. Uzun uzun laflarla değil, kısaca nasıl yapılması gerektiğini madde madde anlatacağım:
- Blogger ile search console arasındaki bağlantıyı oluşturma
- Search console'da tüm url alan adı oluşturma.
- Alan adı sağlayınızdan DNS ayarlarını değiştirme.
- Site haritası ekleme.
- Blogger kaliteli etiket oluşturma ipııçları
1. Blogger ile search console arasındaki bağlantıyı oluşturma.
'' Blogger> Ayarlar> Google search console '' a giriş yapıyoruz. Bloggerımızı oluşturduğumuz e posta ve şifre ile google search console u açıyoruz.
2. Search console'da tüm url alan adı oluşturma.
Karşınıza 2 seçenek çıkacak :
Buradan 1. seçenek olan alan adı seçeneğine kendi web sitenizin ismini ''bilgisk.com'' şeklinde yazıp devam diyoruz. ( 2. Seçenek url sayfalarınızı tek tek oluşturmanızı ve manuel olarak eklemeye yarar. Eğer Googlenız hiç bir paylaşımlarınızı indekslemiyorsa, konularınızı bu şekilde de manuel olarak tek tek dizine eklenmesini isteyebilirsiniz.
3. Alan adı sağlayıcınızdan DNS ayarlarını değiştirme.
Alan adı sağlayıcınıza ulaşıp açılan ekrandan DNS ayarları ile google search'ı birbirine bağlıyorsunuz. ( Blogger ücretsiz alan adını kullanıyorsanız mülkünüzü direk bulacaktır. Yönlendirme domaininiz var ise aldığınız firmadan ( godady, natro vs. alan sağlayıcılarından ) Dns'nizi manuel olarak eşitlemelisiniz.
Buraya kadar güzelce geldiğinizi varsayıyorum ve devam ediyorum.
4. Site haritası ekleme.
Site haritanızı eklemeniz gerekli. Bu konu çok önemli. Google robotları belirli aralıklarda sitenize girip konularınızı otomatik endeksleye bilir. O yüzden yanlış yapmayın arkadaşlar.
Site haritalarına giriyorsunuz. '' Yeni bir site haritası ekleyin '' bölümüne kendi web sitenizin adınıhttps://www.bilgisk.com/sitemap.xml şeklinde yazıp gönder'e tıklayacaksınız. (/sitemap.xml) eklemeyi unutmayın. İşte bu kadar...
5. Blogger kaliteli etiket oluşturma ipııçları
Blogger'da konularınızı yazdıktan sonra etiketler ayarındaki etiketler bölümü çok çok çok önemli. Anlattıklarınızı tanımlayacak kısa ve öz etiketler girmelisiniz. Konumlarınızın dışında etiketleme yaparsanız:
Örneğin: A telefon markasının a ürününü tanıtıyorsunuz ve teknik özelliklerini anlatıyorsunuz. A marka özellikleri, a marka telefon teknik özellikleri tarzında etiketler atmalısınız. Telefon, telefon teknik , mobil telefon tarzında genel etiketlerden kaçının. Daha odaklı daha detaylı etiketler yapmanız gerekli.
Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
Daha detaylı bilgi için yorum atabilir ve bana e posta ile ulaşabilirsiniz.
Güzel içerikler yazmanız temennisi ile.
Esenlikler ile kalınız... Hoş çakalın.